sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Nosetusta pitkästä aikaa

Hirmu kätevä laji tuo Nose Work. Sen voi vetäistä naftaliinista ihan erityisen hyvin silloin kun sattuu esimerkiksi sairastumaan, eikä koirien lenkitys onnistu niin nosettamalla saa koirat pienellä vaivannäöllä tyytyväisiksi ja aktivoitua. Nosea ei ollakaan ehditty tekemään ihan hetkeen kun muut jutut ovat vieneet huomiota enemmän, joten oli tosi kiva pitkästä aikaa laittaa treenit pystyyn. Aloitin laittamalla molemmat tyttäret portin taakse makkariin ja piilottamalla eukalyptus-tyynyn. Piilotin sen ensin vessaan aika lailla kuonojen korkeudelle tai himpun verran alemmas. Ensin oli Danan vuoro.


Dana löysi hajulähteen kohtuu nopeasti ja palkkasin sitä muutamasta hajun osoittamisesta vielä. Sitten vuoronvaihto ja Halti etsimään. Halti löysi hajun vielä nopeammin ja osoitti tarkasti kohdetta, josta pääsin hyvin palkkaamaan. Molemmat oli selvästi tosi innoissaan kun pitkästä aikaa saivat etsiä hajua! Sitten päätin kokeilla hieman vaikeampaa paikkaa ja nostaa hajua hieman ylemmäs ja katsoa mitä osoittamistapoja tytöt sille keksii. Ehkä vähän liian aikaisin lähdin vaikeuttamaan. Kyllähän tytöt sen osoitti, mutta ei se helppoa ollut. Siispä päätin laittaa kolmannen hajupaikan vähän alemmas. Siihen kohtaan molemmat tytöt ylettyivät.


Ensin oli jälleen Danan vuoro. Dana kävi tavalliseen tapaan tsekkaamassa ensin aiemmat paikat ja sitten alkoi etsiä tarkkaa kohtaa. Sieltähän se pian löytyi ja Dana osoitti paikan mukavan tarkasti. Palkkasin Danan muutamasta osoituksesta ja vein sen takaisin portin taakse ottaen samalla Haltin etsintöihin.



Näille kuville saatiinkin mukavasti napattua se, kuinka tarkkaan Halti osoittaa hajun. Halti pitää nenää hetken kohteella, josta tiedän, että se on siinä. Vielä haluaisin lisää kestoa Haltin ilmaisulle, mutta sen asian opettamista minun täytyy vielä opiskella. Joka tapauksessa Haltin ilmaisu on selkeämpi kuin Danan, koska Halti käyttää nenää tyynyssä kiinni. Olispa ihana päästä taas jatkamaan noseilua jossain ryhmässä. Varmasti eteneminenkin olisi nopeampaa niin.



Kolme piiloa riitti tyttöjen väsyttämiseen ja se onkin meillä yleensä harjoituksissa aika maksimi. Tytöt alkoivat sitten nukkumaan, on se nenän käyttö kyllä tehokasta energianpurkua!

2 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekin kokeilla Hupsun kanssa. Tänään olisi tullut tarpeeseen. Sen verran raato olen ollut sohvannurkassa.

    NoseWork on kuulostanut alusta asti mielestäni mielenkiintoiselta. Edellisen koirani kanssa jo sitä suunnittelin, mutta sille asteelle jäi. Pitää laittaa mietintään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, se on kyllä tehokas väsyttäjä! :)

      Poista