torstai 26. maaliskuuta 2015

Voihan nenäpunkki...

Nenäpunkki, tuo ikävä riesa on taas saapunut taloon. Jos voisin, hävittäisin sen itse maailmasta, on se vitsaus! Ei voi tietää, mistä se on tarttunut, koska ollaan nähty nyt niin paljon eri koirakavereita, tutustuttu uusiin kamuihin ja käyty viime aikoina eri halleilla. Joka koiralle se on inhottava, mutta etenkin harrastuskoiralle, koska tulee väkisinkin paussi kun ei pysty käymään halleilla. Lueskelin netistä lisää tietoa nenäpunkista ja ilmeisesti nenäpunkki ei viihdy lämpimässä, joten sitä on harvemmin kesällä liikenteessä, riippuu toki paljolti lämpötiloista. Jääkaappilämpötilassa se taas viihtyy. Nenäpunkissa tympeää on myös se, että se voi tarttua vaikka heti jostain uudelleen kun on lääkinnät tehty. 
Viimeksi se oli riesana viime syksynä ja nyt sitten tämä. Oireet olivat lievemmät tällä kertaa kuin syksyllä. Syksyllä oli aivastelua, pärskimistä, kuonon kuopimista ja reverse sneezing eli niiskutuskohtauksia. Nyt oli lähinnä pientä aivastelua ja kuonon kuopimista harvemmin.

Soitin klinikalle ja tytöt saivat sieltä Strongholdiin reseptit, annetaan 3 krt kahden viikon välein. Strongholdia käytetään yleisesti nenäpunkin häätöön, samoin kuin laajakirjoista Milbemaxia. Milbe oli meillä viime syksynä käytössä, mutta sitä oli hankala saada, sillä Milbe oli lopettamassa pienten pakkausten myynnin. Kuulin juuri ystävältäni, että Milbestä olisi kuitenkin jälleen saatavissa se pienempikin pakkaus, mikä on tosi hyvä. Milbemax on edullisempi häätölääke kuin Stronghold. 
Jos jotain positiivista täytyy etsiä tästä, niin tuleepahan tehtyä samalla nyt kevään loishäädöt nyt tytöille. Koirakamuja on varoitettu, seuraavaksi saammekin alkaa kodin puunaus toimenpiteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti