perjantai 13. tammikuuta 2017

Orbiloc-turvavalot

Olen testannut monia eri turvavaloja tytöille ja aloin kyllästyä siihen kuinka herkästi ne meni rikki eikä palvelleet kauaa. Kuulin monesta suunnasta suosituksia armeijankin suosimista Orbiloc-turvavaloista ja päätin sitten vertailun jälkeen panostaa valoihin ja ostin tytöille ne. Ostin Haltille punaisen valon ja Danalle uutuusvärin, violetin.

Orbilocin tuotetietoa:
 • Näkyvyys 5km
 • Vedenpitävä 100m asti
 • Iskunkestävä jopa 100kg asti
 • ilmainen 3 vuoden takuu
 • 2 toimintoa; jatkuva ja vilkkuva valo
 • Pitkä paristonkesto: 100 tuntia jatkuvalla valolla ja 250 tuntia vilkkuvalla
 • Kestää koviakin lämpötiloja +50°C:sta jopa -40°C:seen asti
 • Litteä ja kevyt valo, painaen vain 19g
 

Orbilocin ohjekirjassa opastettiin 3 vuoden takuun aktivoiminen ja sen teko netissä oli helppoa. Takuu täytyy aktivoida 30 päivän sisällä ostopäivästä osoitteessa www.orbiloc.com/warranty. Orbilocin käyttömukavuus on minusta erityisesti mainitsemisen arvoista, sillä toimintovalitsinrengasta kiertämällä saa näppärästi valon jatkuvaksi, vilkkuvaksi tai pois päältä. Valo näkyy hyvin vaikka onkin paksu turkki. Valon voi asentaa pantaan joko pujottamalla tai mukana tulevalla kumihihnalla.

Näkyvyys pimeässä

Moni valo meni aikaisemmin rikki usein viimeistään siinä vaiheessa kun Dana alkoi piehtaroimaan maassa. Orbiloc on kestänyt piehtaroimista, mutta huomasin eilen, että kumihihnalla kiinnitettynä se ei pysy pannassa kiinni välttämättä enää siinä vaiheessa kun Dana alkaa piehtaroimaan. Minun täytyy kiinnittää valo siis jatkossa toisella tapaa Danalle. Haltille olen kiinnittänyt kumihihnalla ja sillä on pysynyt se hyvin sillä hihnalla, koska se ei piehtaroi. Nyt reilun kuukauden päivät testanneena voin sanoa, että olen kyllä ollut tyytyväinen tähän valo-ostokseen.

2 kommenttia:

 1. Hauskasti näkyy nuo valot pimeässä. Olen monesti itse miettinyt, onko noista mitään apua, mutta ainakin nuo näyttävät tekevän kunnon valoympyrän ympärilleen. Itse tosin en voi sietää kaiken maailman vilkkuvia valoja ulkona pimeällä - on ne sitten kiinni koirassa, fillarissa tai pihakuusessa. Sekin on joskus käynyt mielessä, että mitä epileptikot niistä mahtaa tykätä. Kiva, että noissa on myös tuo tasaisen valon ominaisuus. Tuollaista voisi ehkä harkita omallekin koiralle, joskin olen enemmän heijastinihmisiä. Ne vaan ei näy ilman valokeilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en tykkää vilkkuvista valoista, mutta noissa on hyvä kun voi valita sen tasaisesti palavan valon.

   Poista