keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Rakkailla lapsilla on monta nimeä

Olen viime aikoina miettinyt, että kuinkahan hirveästi noille tytöille on lempinimiä olemassa, nimittäin tuntuu ainakin, että tosi paljon. Keksin sitten, että otanpa selvää asiasta ja kirjaan kaikki ylös mitä muistan. Monista lempinimistä on tullut myös vielä lisää väännöksiä aikojen saatossa, tällaiset merkitsin nuolella. Kylläpä nauratti tätä listausta tehdessä! Tässä pitäisi olla ainakin lähestulkoon kaikki, vaikka jäi sellainen olo, että jotain varmaan vielä unohtui..

Dana
Dinkkeli -> Winkkeli, Dunkkeli, Dunkku (tosi imarteleva!), 
Tatamitassu -> Tatami,
Jopa -> Jopanen, 
Tosi väsynyt -> Väsynyt, Väsy, Vatu,  Wräsy, Vatupassi,
Vohwel -> Vohveli, Vohwinkel,
Dansku, Donatello, Suhteellinen, Danonino, Danomi,

Muiden kutsumana myös: Dino, Dada

Halti
Haltipalti -> Haltin-Pee, HP,  Pee,
Äitin vauva -> Äidins, Äidin, Äiti (Haha!),
Hunni Attila -> Hunni, Anni, Hanni,
Mini-Bee, Hooppari, Peräkontin Pee, Muutama, Haldi, Hunää, Akkeli, Dildi, Piehtari,

Muiden kutsumana myös: Hanhi


Tästä videosta tuli Haltin lempinimi Peräkontin Pee, sillä Halti ulvoi autossa kaihoisasti odotellessaan omaa vuoroaan poropaimennukseen.
Danan ilmeet!

Aina kun uusia lempinimiä tulee niin miettii, että mistähän se tämäkin tuli, kun jotkut on niin käsittämättömiä! Vaan jollain tapaa kai ne lempinimet aina koirasta ja sen luonteesta, olemuksesta tai muusta kumpuaa. Tämä sama lista olisi hauska tehdä myös jo edesmenneistä koirista, niilläkin oli niin hauskoja lempinimiä. Onhan nuo karvalapset niin ihania ja tärkeitä, että saa niitä hellittelynimiä olla joka lähtöön!

4 kommenttia:

  1. Minulla ei ole koskaan mennyt ihan noin vauhdikkaasti. Hauskoja hellittelynimiä! Erityisesti Akkelille naurahdin. Se nimittäin on lempinimi, jolla kutsun omaa poikaani Axelia.
    Ensimmäinen koirani Tomi muuttui nopeasti Tomppeliksi ja siitä edelleen Homppeliksi (olipahan mairittelevaa), mutta olipa se myös Varjoaan Pelkäävä Koira Rantanplan. Lempinimet on meille ihmisille tärkeitä.

    VastaaPoista
  2. Nämä on niin parhaita :) Olet ensimmäinen tuntemani jolla on samat vinkeet kuin minulla näiden lempinimien suhteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta :D Hmm, meillä vissiin piisaa tuota mielikuvitusta!

      Poista