torstai 2. maaliskuuta 2017

Kaverikoiratestaus

Kävimme vuosi sitten perehdytyksen kaverikoiratoimintaan ja perehdytyksen lisäksi koiran tulee käydä soveltuvuustesteissä. Testauksia järjestetään yleensä noin kaksi vuodessa, emmekä päässeet viime vuonna kumpaankaan testaukseen, mutta onneksi nyt pääsimme. Testauksessa testataan kuinka koira suhtautuu apuvälineitä käyttäviin ihmisiin ja kuinka se ottaa kontaktia ihmisiin. Lisäksi testataan kuinka koira pystyy ottamaan kontaktia muihin ihmisiin tilassa, jossa on myös muita koiria. Ohjaajan tuli myös täyttää lyhyt kirjallinen testi.

Dana ja Däni (takana) aivan vallan ihastuivat toisiinsa

Vuoroamme odotellessa Dana haisteli Däni-koiraa ja selvästi molemmat koirat olivat vähän kysymysmerkkinä, että jos tänne ei olla tultu tutustelemaan niin mitäs täällä sitten muka olisi tarkoitus tehdä. Sitten vuoromme koitti ja meidät kutsuttiin huoneeseen, jossa oli ihmisiä apuvälineiden kanssa. Dana ei välittänyt ollenkaan rollaattoreista tai kaatuvista kävelykepeistä, vaan meni rohkeasti ihmisten luo. Välillä tosin hajut veivät Danan nokkaa kun olimme kuitenkin eläintarvikekaupan tiloissa. Se osio meni kyllä kivasti ja testaajat kommentoivat, että Dana ei näytä ihmettelevän yhtään apuvälineitä. Täytin sen jälkeen kirjallisen testin. Sitten tuli ryhmäosion vuoro, jossa mentiin pieneen tilaan ihmisten luokse viiden koiran kanssa yhtäaikaa. Dana ei keskittynyt tässä niin paljon ihmisiin kuin yleensä, vaan oli aika kiinnostunut muista koirista ja hajuista. Haki se kuitenkin ihmisiinkin kontaktia loppua myöten ja oli rapsutettavana.


Sitten meidät kutsuttiin lopuksi yhdessä koolle ja kerrottiin testin läpäisseet koirakot. Kaikki meidän ryhmästä läpäisi testin ja meidät toivotettiin tervetulleiksi kaverikoiratoimintaan. Saimme starttipassit ja infolaput mukaan. Nyt alamme keräämään käyntikertoja starttipassiin. Ensimmäiset kaksi kertaa käyn tutustumassa itse ilman koiraa joissain kohteissa. Sitten käydään kaksi kertaa Danan kanssa ja toinen kaverikoira-ohjaaja tulee meidän tueksi. Sitten alkavat ns. itsenäiset käynnit Danan kanssa ja huivin saamiseksi tarvitaan kuusi itsenäistä käyntikertaa kaverikoirana. Hirmu mielenkiintoista nähdä mitä Dana tykkää tästä meidän uudesta harrastuksestamme.



Lisää kaverikoiratoiminnasta voit lukea täältä.

2 kommenttia:

  1. Olen toisinaan miettinyt, että tuollainen kaverikoiratoiminta oman koiran kanssa voisi olla kivaa. Luulenpa vain, etteivät nämä minun rotuvalintani ole niitä parhaita vaihtoehtoja. :D Onnea teidän kaverikoirauralle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka ne olisikin hyviä vaihtoehtoja, koska kaverikoiratoiminnassa on monenrotuisia koiria mukana. Merkitystä on pikemminkin yksilöllä kuin rodulla. Kiitos! :)

      Poista