tiistai 5. kesäkuuta 2018

Tanssipartnerin vaihto lennosta

Haltin kanssa ollaan nyt tanssailtu ihan omaksi huviksi ja uusia juttujakin opeteltu. Alla video jonka kuvasin viime syksynä. Aika vähän tulee videoita otettua, mutta tuossa videossa on juttuja, jotka oli tuolloin vielä opetteluvaiheessa. Pitäisikin kuvata uusi video, jossa näkyy tilannekatsaus noihin liikkeisiin tänä päivänä.


Danalle tuli opiaattikipulääkkeestä kuukauden anti-doping, joten peruin mejä-kokeen sekä tanssikisat sen osalta. Tuo tanssikokeen peruminen vähän harmittaa, koska mielellään oltais juuri niille tuomareille menty arvosteltavaksi kun niitä ei usein tanssikisoissa tapaa, mutta näille yllättäville tilanteille ei voi mitään ja kaikkein tärkeintä on tietysti, että Dana selvisi kyynpuremasta hengissä. Siinäpä olikin sitten tuhannen taalan kysymys, että menisinkö sen sijaan Haltin kanssa sinne tanssikisaan. Alun perin ajatukseni oli, että Haltilla tulisi nyt näillä näkymin välivuosi tanssikisoista, mutta jouduin miettimään asian uusiksi. Tuomarithan ois kivat ja nekin jo pelkästään olisi aika iso syy lähteä sinne. Haltin kanssa on vaan aina aika iso työmaa mennä niissä koetilanteissa ja se vaatii minulta ihan eri tavalla energiaa verrattuna Danan kanssa menemiseen, mutta samalla tiedän, että tuollaiset tilanteet onnistuessaan tekee Haltille ihan hyvää. Ja tekemisestähän se nauttii ja sitä kaipaa, muuten olisin jättänyt nämä harrastusajatukset sen kanssa unholaan jo ajat sitten.

Minun päällä makoilua

Suunnitelmani oli tälle vuodelle sen kanssa, että oltais käyty sen kanssa ihan vaan tanssiepiksissä harjoittelemassa koetilanteita ja hakemassa positiivisia kokemuksia. Osallistuimmekin viime kuussa sen kanssa kerhomme järjestämiin tanssiepiksiin. Kappaletta etsiessä päätin, että nyt otankin ihan päinvastaisen kappaleen kuin millainen Haltista ensimmäisenä tulisi tempon suhteen mieleen ja päädyin hitaaseen kappaleeseen. Kappaleeksi valikoitui ikuisena Disney-fanina Leijonakuninkaan "Tunnetko jo rakkauden". Tavoitteena oli rauhallinen esiintyminen ilman sen omia äänitehosteita. Koreografian suunnittelin vasta samalla viikolla kuin epikset olivat. Liikkeet olivat tuttuja Haltille ja epiksissä kun saa palkata niin ajattelin, että palkkaan siinä samalla sitä hyvästä tekemisestä.

Suunnittelin tarkkaan miten sen kanssa mennään silloin ja milloin otan sen halliin odottelemaan ym käytännön asiat. Viime aikoina kisoissa olen tehnyt sen kanssa sitä, että ollaan menty suoraan kehään, ettei se vaan ehtisi haukkua jollekin koiralle ennen sitä, kuten yksissä kisoissa kävi ja meidän esityskin meni sitten ihan plörinäksi. Se suoraan kehään vieminen on silti tuntunut vähän hankalalta lähtökohdalta Haltille, koska se on usein ollut sitten kehässä vähän hämillään ihan ymmärrettävistä syistä kun tulee halliin aika yhtäkkiä. Eli se paras ja toimivin toimintasuunnitelma on ollut vähän hakusessa, joten nyt päätin kokeilla, että mennään sinne halliin hyvissä ajoin jonnekin rauhalliseen nurkkaukseen vaan olemaan ja tekemään kontaktiharjoituksia ja luopumisia, jotta saisi aikaa tottua hallin ääniin ja saan vahvistettua sitä kontaktista.


Se mitä tein, toimi. Ei olla varmaan ikinä tehty sellaista esitystä kuin epiksissä tehtiin. Niin kauan olen odottanut sitä, että näkisin siltä sen oikean mielentilan niin nyt se nähtiin, kaikki näki sen. Olin ajatellut, että tehdään vähän jotain pätkää siitä koreografiasta vaan, että tavoitteena ei todellakaan ole koko ohjelma vaan oikea mielentila ja positiivinen kokemus. Lopulta tehtiin koko ohjelma kuitenkin, sillä Halti oli niin hyvällä mielellä ja teki tosi mielissään. Minähän unohdin ihan mitä piti tehdä, mutta improvisoin vain jotain siihen loppuun ja se oli siinä. Eipä se ohjelma meillä ole edes pitkä niin sikäli ei ollut paha tehdä sitä, sillä Halti on tehnyt ajallisesti pitempääkin ohjelmaa aikaisemmin. Halti oli rauhallinen ja tosi keskittynyt siihen hetkeen ja kun päästiin loppuasentoon, minulla tuli ihan vedet silmiin siitä onnen tunteesta; meidän Halti pystyi siihen! Ja mikä ihana kannustus saatiin katsojilta ja kanssatanssijoilta, yleisössä oltiin myös liikuttuneita. Se oli kyllä oikea hyvänmielen esitys meille molemmille!

Se, että on onnistunut kokemus epiksistä nyt tässä pohjalla, vaikuttaa paljon siihen, miksi harkitsen kisaavani Haltin kanssa. Ilman sitä kokemusta todennäköisesti emme menisi ollenkaan niihin kisoihin. Ilmoitin Haltin eilen Danan sijasta niihin kokeisiin ja olen ajatellut, että tämä olisi meidän viimeinen mahdollisuus. Haltin kanssahan  ei koskaan tiedä päästäänkö edes kehään asti, koska ennen sitä on niin monta vaihetta, joiden tulisi onnistua, että kehään asti päästäisiin. Summa summarum, jos kisat menee hyvin (meille ei pisteet merkitse vaan että saatais positiivinen kokemus) niin saatetaan vielä joskus mennä uudestaan, mutta jos se menee plörinäksi (näitä kokemuksia on valitettavasti enemmän) niin silloin me jätetään nämä tanssikisaamiset pois sen elämästä ja jatketaan omaksi iloksi temppujen opettelemista. Sitten jatkaisin tansseja vain Danan kanssa. Pian se nähdään.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo mahanpäällämakuu Mestan loppuasennosta ideoitu? :D
    Toivottavasti pääsette lauantaina Haltin kanssa hyvään fiilikseen, se on taitava koira. :)

    VastaaPoista
  2. Muun muassa kyllä, kun sitä ei-kiihdyttävien liikkeiden repertuaaria olen nyt yrittänyt sillä kasvattaa :)

    VastaaPoista