perjantai 3. elokuuta 2018

Hellettä piisaa

Eipä olisi uskonut millainen kesä sieltä tuli! On ihan blogin päivittäminenkin jäänyt lomaillessa ja asioita puuhatessa, mutta se on ihan tervetullutta toisinaan. Irtiotto arkipäiväisistä asioista on ihan paikallaan välilllä. Kiva kuitenkin nyt palata näiden arkisten askareiden pariin. Vähän jäljessä tulee muutamat kirjoitukset tänne, mutta jospa se ei haittaa. Toukokuussa käytiin Elinan, Ronjan ja Danan kanssa hieman lenkkeilemässä. Oli hauska nähdä pitkästä aikaa!

Ronja ja Dana

Ystävyksiä pennuista saakka


Nämä helteet on olleet melko painajaisia tuolle meidän lapikkaalle. On täytynyt keksiä vaikka ja mitä viilennyskonstia. Verhot on kiinni kokoajan ja öisin tuuletetaan taloa. Meidän talossa on kuitenkin se onni, että alakerta on viileä, koska se sijaitsee osittain maan alla. Siellä Halti onkin viihtynyt. Viime vuonna ostamani viilennysmatto on tullut nyt tarpeen ja Halti onkin omatoimisesti aina hakeutunut makoilemaan sen päälle. Onneksi ostimme tornituulettimen jo Haltin ollessa pentu, sillä olen kuullut juttua, että tuulettimet ovat loppuneet monesta paikasta kun menekki on ollut niin kova. 

Vesistöt ovat vetäneet Haltia yhä enemmän puoleensa


Kun alkoi näyttää siltä, ettei helteet menekään ihan heti ohi niin päätin keventää Haltin turkkia. Ensin leikkasin mahan alta karvat pois ja sitten villapöksytkin. Olihan se kyllä vähän hassunnäköinen sitten ja oli selvästi itsekin hetken ihmeissään, että hetkonen, missäs ne mun karvat on. Helpotuksen huomasi kuitenkin Haltista, että karvojen keventäminen oli ihan hyvä päätös.


Massussa oleva sydänkin tuli paremmin näkyviin

Viilennysmatolla


Jäätelöitäkin olen tehnyt koirille hellepäivinä nuoleskeltavaksi. Variaatioita on monia, joskus olen käyttänyt vettä ja piimää, joiden sekaan olen heittänyt muutaman herkun. Lisäksi olen käyttänyt lihalientä, jota on jäänyt kun olen kokannut Danalle makupaloja. Erityisesti se lihaliemijätski on tyttöjen suurta herkkua.  Tein myös kahluualtaan meidän pihalle tyttöjen viilentämistä varten. Se allas oli siinä tavallaan entuudestaan, mutta pressut vanhoja eikä siinä ollut yhtään vettäkään. Puhdistin sen, ostin uuden pressun päälle ja täytin vedellä. Tytöt ovat olleet mielissään kun ovat päässeet viilentymään altaaseen, se on kyllä kätevä ja oli simppeli rakentaa kun oli vaan valmis monttu sille. 

Altaassa pulikointia


Lenkkeilyt on olleet kyllä ihan minimissä helteiden vuoksi ja niitä ollaan tehty lähinnä jos ollaan joskus jaksettu valvoa myöhään. Joku yölenkki ollaan tehty siis maksimissaan, mutta on kyllä ollut erilaista tavalliseen arkeen verrattuna meidän liikkuminen. Danan kanssa ollaan voitu vepeillä ja se on ollutkin tosi kiva lämpimien päivien harrastus. Edistymistä voi-liikkeiden suhteen on myös tapahtunut kun päätin panostaa vepeilyyn tänä kesänä. Olin myös heinäkuun vepe-kokeissa ensimmäistä kertaa soutajan roolissa, joka vähän jännitti, mutta loppuunsa meni hyvin vaikka tuuli oli kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti