tiistai 11. marraskuuta 2014

Lenkkeilyä ja tanssia

Päätin ottaa kaapista kokeiluun nahkaisen hihnan jakajan, ihan kokeiluna vain, että miten Haltilla ja Danalla onnistuisi siinä yhdessä kävely. Kieltämättä jänskätti, koska olin viimeksi käyttänyt jakajaa Ritalla ja Minkalla eli siitä on jo muutama vuosi aikaa. Niillähän se toimi tosi hyvin ja oli todella kätevä kun molemmat koirat pystyi pitämään samassa kädessä ja kävelivät sievästi vierekkäin. Minkalla ja Danalla jakajaa ei ole auttanut käyttää, koska ne on niin eri ikäisiä, että ei siinä ole ollut mitään järkeä yrittääkään, kävelevät aivan eri tahdissa.
   Laitoin Haltille ja Danalle valjaat, joihin kytkin jakajan ja jakajaan 50 kg painoiselle tarkoitetun flexin eli pitäisi kestää molempien painoa. Aluksi ne oli vähän ihmeissään toistensa liikkeistä, mutta yllättävän äkkiä tottuivat siihen. Siihen varmasti menee vielä aikaa, että toinen hoksaa pysähtyä odottamaan kun toinen käy tarpeilla. Tällä hetkellä se menee niin, että kun Dana pysähtyy niin Halti jatkaa kävelyä kunnes raja tulee vastaan ja ei pääse enää, koska Dana on sen verran voimakas, että pystyy pitämään itsensä paikoillaan. Halti taas on sellainen merkkailija, että kun pysähtyy niin Dana ei huomaa mitään ja kävelee vaan, ja Halti joutuu jättämään merkkailun kesken. Olen myös koittanut vähän itse säädellä sitä, että kun huomaan, että toinen pysähtyy niin ohjaan toisenkin pysähtymään.Mutta tästä kuvasta näkee, miten sievästi ne kävelee! Ainakin siihen asti kunnes toinen koira tulee vastaan, silloin Haltilla menee se innostus taas yli, mutta yritän valita rauhallisia reittejä, silloin kun otan molemmat mukaan. Tuo jakaja on kyllä tosi kätevä, sitä kyllä tullaan käyttämään jälleen paljon.

Meillä on muutama 3 metrinen 50 kg flexi hajonnut ja nyt onkin enää jäljellä tuo yksi, josta on se pysyvä stoppi-painike mennyt rikki. Olen koittanut katsella kaupoista ja nettikaupoista, torista ynnä muualta netistä nuita 3 metrisiä isoja flexejä vaan niitä ei enää ilmeisesti valmisteta! Myynnissä on ainoastaan niitä älyttömän pitkiä 5m & 8m flexejä isoille koirille ja ne on meidän tarpeeseen aivan liian pitkiä. Käytettynäkään ei 3 metristä tahdo löytyä, harmi juttu.. Ehkä sitten täytyy ostaa se 5 metrinen :/

Koiratanssissa on mennyt tosi kivasti ja siellä on aina hauskaa! Siinä joutuu kovasti itsekin pähkäilemään millaisen sarjan tekee ja mitä liikkeitä yhdistelee. Myös sopivan musiikin pähkäily on hankalaa, mutta sen olen huomannut, että vaikka agilityssä esimerkiksi Dana on hirveän nopea ja sen kanssa saa juosta ihan tosissaan pää kolmantena jalkana niin koiratanssissa musiikin tulisi olla aika hidas meille. Danalla menee liikkeiden teossa enemmän aikaa, koska on iso koira. Haltille taas varmaan saa olla melko nopea musiikki sitten tulevaisuudessa, koska ainakin niissä liikkeissä, mitä olen Haltille opettanut, on Halti tosi nopea. Meillä nyt loppui peruskurssi Danan kanssa, mutta jatkamme suoraan koiratanssiharrastusta jatkoryhmässä ja eilisissä treeneissä meille jo mainittiin kilpailuistakin, saas nähdä, hirmu kiva harrastus tämä ainakin on!


Loppukuusta olisi tarkoitus käydä kuvauttamassa Danan kyynärät, lonkat ja selkä. Dana kun on harrastuskoira niin hyvä olla vähän kartalla, että missä kunnossa se rakenteellisesti on, että saako esimerkiksi hyppiä.


Noutotreenejä varten kiinnitin kuivatut lintujen siivet dameihin eilen. Tytöt seurasi malttamattomina vieressä mitä teen ja Halti pisteli suuhunsa lattialle tippuvia pikku höyheniä. Siivet on lokilta, koppelolta ja parilta teereltä.Tytöt oli niin onnellisia kun kaivettiin lelusorsa esiin kaapista ja korjattiin se kun se ei oikein ääntänyt. Illalla Dansku pisti unille sorsan kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti