sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Treenit ja kevään suunnitelmia

Kävimme loppiaisena Torniossa Haltin kasvattajan, Satun luona. Sisarukset pääsivät näkemään toisiaan ja emäänsä sekä leikkimään keskenään. Oli mukava nähdä kaikkia. Tässä Satun kuvaamaa materiaalia:


Emä ja pennut


Siskosten hippaleikki Halti, Malla ja Pihka


Piitu-emä, Halti ja PihkaLähdimme siitä jatkamaan porukalla matkaa keskustaan treeneihin, jotka Satu oli kasvateille järjestänyt. Treenien teemana oli hihnakäyttäytyminen ja rauhoittuminen. Treeneistä saatiin mukavasti vinkkejä jatkoa ajatellen.


Rauhoittumisharjoitus


Halti keskittyy


Olen katsellut jo kevään kokeita valmiiksi, jos pikkuhiljaa alkaisimme pienen tauon jälkeen aktivoitumaan harrastusrintamalla.
Danan suunnitelmat keväälle: 
Ilmoitin Danan rallytokon ratatreeneihin, jotka alkaa helmikuussa. Ratatreenien myötä tavoitteena olisi saada varmuutta lähteä kokeisiin, mutta katsotaan se sitten vielä tilanteen mukaan. Vesipelastuskausi starttaa alkukesästä myös ja kesällä kisaamme Danan kanssa niissä. Lisäksi taipumuskoe koitetaan saada tänä kesänä läpi, toivottavasti kelit olisi tulevana kesänä koepäivinä vähän inhimillisemmät kuin viimeksi. Kunhan taipparit saataisiin läpi, olisi meillä mahdollisuus lähteä nome-puolelle, eli noutajien metsästyskokeisiin. Huhtikuussa menemme jälkikurssille ainakin Danan kanssa, saatan ottaa Haltinkin joskus mukaan ja ehdottomasti teen sen kanssa ainakin niitä harjoituksia myös. Kesäkuussa olisi ensimmäiset koiratanssikokeet edessä. Lisäksi käytän Danan näyttelyissä pitkästä aikaa. Luonnetestit olisi tarkoitus myös käydä.

Haltin suunnitelmat keväälle:
Haltin kanssa aloitamme rallytokon alkeiskurssin ja agilityn alkeet olisi myös haaveissa, mutta ehkä sen aika olisi sitten rallytokon jälkeen. Halti osallistuu Raahen ryhmänäyttelyyn tammikuun lopussa. Huhtikuussa käymme poropaimennuksissa ja mietimme mahdollisesti paimennus-taipumuskokeisiin osallistumista sitten. Lammaspaimennukset yritän myös järkätä Haltille kesällä. Kesällä myös sitten näyttelyitä ja mätsäreitä. Otan varmaan Haltia mukaan vepetreeneihinkin ja kokeillaan vielä mitä se tuumii uimisesta tulevana kesänä ;) Koiratanssiin alan varmaan jossain vaiheessa ottamaan Haltinkin mukaan.
Halti kuvautetaan kesällä ja siitä katsotaan sitten jatko.

On se mukavaa kun on tekemistä ja kun on innostuneita, tekeviä tyttöjä. Minkan kanssa eletään päivä kerrallaan, muori nauttii siitä, kun sitä hierotaan ja se saa huomiota. Hauska tehdä sillä temppuja ja muistella vanhoja, näkee että se tykkää pikku aivojumpasta, on se ihana!

Tässäpä vielä hieman tämänhetkisen kirjasaaliin esittelyä. Sain kivasti lukemista synttäri- ja joululahjaksi ja ne oli kyllä tosi toivottuja kirjoja! Tuire Kaimion pennun kasvatuksen ostin itselleni jo aiemmin syksyllä ja koirien käyttäytymisen sain siskolta nyt lainaan. Muut kirjat sain nyt lahjaksi, olen aivan mielissäni näistä! Nyt riittää opiskeltavaa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti