tiistai 25. elokuuta 2015

Sorsan aloitus ja vesipelastuskoe

Ilmoitin Danan heinäkuun puolella Oulun vesipelastuskokeeseen varalle, koska treeneissä meni niin kivasti. Pidin aika epätodennäköisenä sitä, että kokeeseen päästäisiin, koska olimme kuudennella varasijalla. Tiedossa oli jo tuolloin, että sorsan aloitus on muutamaa päivää ennen. Totesimme kuitenkin mieheni kanssa, että jos meitä lykästäisi kokeen suhteen, olisi asiat melko varmasti kuitenkin järjestettävissä.

Viikko sitten tuli tieto, että saisimme paikan sunnuntain kokeesta jos haluaisimme. Päätin katsoa saman päivän vepe-treenit ja päättää niiden perusteella osallistummeko. Treenit meni tosi kivasti, joten pidimme sitten palaveria mieheni kanssa miten asiat saataisiin sumplittua. Sovimme, että Dana on sorsan aloituksessa mukana pari päivää, sitten pitää lepopäivän ja sunnuntaina käy kokeessa.

Sorsastuksessa meni hyvin, Dana pääsi noutamaan useastikin. Eräs metsästäjä oli tullut vastaan siellä ja kysynyt mieheltäni ja sen kaverilta, että olisiko heillä toimivaa koiraa. Hänellä oli siellä sorsa ammuttuna vedessä, jota hänen koiransa ei noutanut. Mieheni oli antanut Danan matkaan sille ja se oli antanut oman koiransa siksi aikaa miehelleni. Pian ne olivat tulleet sieltä ja Dana oli noutanut linnun. Metsämies oli ollut mielissään ja antanut keksiä palkaksi Danalle. Mies oli kehunut Danaa, että on siinä hyvä koira.

Yöllä veneilemässä


Uni maistui mökillä


Tavi-saalis

Lauantaina Dana sai levätä koko päivän ja sitä se onneksi tekikin. Halti antoi Danan levätä kun oltiin käyty sen kanssa se hyvä lenkki metsässä kamujen kans niin maistui uni lappalaisellekin. Lepopäivänä Dana kävi vain pienet kävelyt ulkona, ja venyttelin sekä hieroin sitä. Se selvästi nauttikin niistä. Saimme nauttia mieheni laittamasta sorsapaistista illalla. Olipas se herkkua, tytötkin saivat hieman maistella :)

Sunnuntaina koitti vesipelastuskoe-päivä. Koe järjestettiin Mannilassa, Kiimingissä, jossa kisasimme viime vuonna SOVE-kokeen. Sattui tosi kaunis ja tyyni sää ensimmäiselle avoimen luokan kokeellemme. Lähdin kokeeseen ilman sen kummempia odotuksia tietäen Danan viime päivien olleen aktiivisia metsästyksen saralla. Aluksi oli tuomarin puhuttelu, jossa arvottiin myös avoimen luokan vientiesine. Ajattelin siinä, että ei pliis pelastusliivejä.. No sitten tuomari nosti lapun ja sanoi että pelastusliivit! Olin heti että voi per.. :D Sitten kohta se sanoi, että ei vaiteskaan vaan dummy! Kyllä huokaisin helpotuksesta!

Lämmittelin Danan aina hyvin ennen vuorojamme. Olimme aina viimeisenä vuorossa avoimen luokan koirakoista, joita oli yhteensä viisi. Pidin huolta Danan nesteytyksestä juottamalla sille vettä, jossa oli tonnikalaa seassa. Otin myös kevythäkin Danalle mukaan, koska autossa oli turhan kuuma. Ensin oli vuorossa uinti ja veneen nouto 50m. Avoimessa luokassa käskyjä on käytettävissä kolme. Ensimmäisessä liikkessä riitti lähetyskäsky ja kaikki meni tosi hyvin, Dana vei toisen veneen rantaan. Siitä tuli täydet pisteet. Esineen vienti 30m oli seuraava liike, jossa käytin kaikki kolme käskyä. Dana vei kyllä tosi hyvin perille, mutta kun avustaja yritti ottaa dummyn niin Dana ei heti irroittanutkaan sitä niin sanoin irroituskäskyn. Se irroitti sitten heti ja ui luokseni. Se meni kyllä nappiin, täydet pisteet tuli siitäkin. Sitten pidettiin tauko.

Loput kaksi liikettä koitti sen jälkeen. Olin yllättynyt, kuinka hyvässä vireessä Dana oli pitkin koetta. Pidin kyllä huolta siitä, että se kans lepäsi väliajoilla. Kolmantena koitti liike, joka pisti jännittämään; hyppy ja veneen hinaus 50m. Se on aina ollut sellainen jännä liike meille. Lähinnä sen takia, että siinä liikkeessä on ohjaajan roolikin suurempi. Sain aika hyvät niksit jo aiemmin siihen köyden heittoon, joten se meni hyvin. Dana myös hyppäsi hyvin köyttä hakemaan. Dana oikeastaan toimi siinä täysin moitteettomasti. Minä istuin vähän väärinpäin vaan siinä veneessä kun en tiennyt, että minun pitäisi olla toisin. No onneksi siitä ei tullut mitään sanktioita, se on vaan yksi niistä vepen kirjoittamattomista säännöistä, josta en ollut tietoinen. Tietääpähän vastaisuuden varalle. Tässä liikkeessä käytin vain yhden käskyn, ja saimme täydet pisteet.

Viimeisenä liikkeenä oli hukkuvan pelastaminen veneestä lähtien. Siinä en käyttänyt yhtään käskyä ja Dana pelasti hukkuvan tosi hienosti. Siitä tuli myös täydet pisteet. Dana teki aivan loistavaa työtä  koko kokeen ajan ja annoin sille kyllä kiitosta siitä paljon <3
Palkintojenjako koitti ja Dana sijoittui ensimmäiseksi luokassaan tuloksena AVO1, pisteet 100/100! Ihan mahtava tyttö! :)


Dana poseeraa palkintojen kanssa :)


Löysin illalla youtubesta rotuesittelyvideon labradorinnoutajista, jossa sanottiin, että labradorinnoutaja on hyvin energinen rotu. Se on kyllä totta, kyllä sitä energiaa löytyy :) Illalla katsottiin leffaa ja Dana makoili meidän kainalossa, tyytyväisenä kuorsasi menemään. Nyt tyttö saa ansaitusti levätä useamman päivän ajan, on se ollut niin mahottoman reipas! Ollaan kyllä niin ylpeitä siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti