maanantai 14. maaliskuuta 2016

BAT-treeniä

Järjestimme jälleen BAT-treenit toisen BAT-treenaajan kanssa, jonka kanssa olemme aiemminkin treenanneet näitä juttuja yhdessä. Valitsimme paikaksi ison parkkipaikan, jossa oli hyvä ottaa sopiva etäisyys ja tehdä hieman siedätystreeniä. Siinä jokaisesta suuntautumisesta pois toisesta koirasta omistajaan päin sai palkkaa, eli se oli vähän niinkuin häiriötreeniä. Tässä treenissä koiran vilkuilu toiseen koirakkoon on ihan tarkoituksenmukaista. Sitten kun koira kääntyy omistajaan päin niin palkataan.

 Ärsyke kauempana

Katsoo koirakkoa

Ja sitten hienosti hakee kontaktia

Treeni meni tosi hyvin. Hihna oli löysällä ja Halti oli koko ajan rento. Välillä olisi halunnut lähteä enemmänkin haistelemaan koirakkoa kohti, mutta oltiin sovittu etukäteen, että pysytään koko ajan samoilla paikoilla. Toisella treenaajalla oli kaksi koiraa, joita hän treenautti ja minä treenasin koko ajan Haltilla. Halti haki paljon kontaktia ja välillä koitin heitellä namuja koirakkoa kohti, että huomaisi nekin. Välillä leikitettiin koiria ja liikuteltiin sivuttain, se rentouttaa mukavasti ja toisaalta kiinnittää aina sitten vastapuolen huomion ja tuo vähän lisähaastetta. Kyllä me molemmat oltiin lopulta pikkuisen liikuttu toisiamme kohti, mutta ei paljoa.

Maan haistelua rennosti

Jos koira alkaa kiinnittämään enemmän huomiota ärsykkeeseen kuin omistajaan niin etäisyys ei ole hyvä. Jos koira huomioi enemmän omistajaansa niin etäisyys on hyvä ja voi vähän lähentyäkin. Lisäksi täytyy huomioida kuinka pitkään koira tuijottaa ärsykettä. Jos pitkään, niin etäisyys on huono. Jos vain vilkaisee, niin etäisyys on hyvä ja voi lähentyä. Oli kyllä hyvä taas treenailla ja seuraavat treenit on meillä taas suunnitteilla.


Perjantaina katselimme illalla sen päiväisiä koiratanssin HTM-esityksiä Cruftsista, maailman suurimmasta koiratapahtumasta. Halti tuli meidän kanssa katselemaan eikä malttanut katsettaan ruudusta irroittaa. Oispa näppärää jos katsomalla voisi oppia ;) Olipa siellä yksi englanninkielinen leijonakuningas-esityskin, oli jännä katsoa kun jotkut toiset tanssivat samaan kappaleeseen, mutta eri tanssityylillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti