torstai 7. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen KUMA koiratanssista!

Meillä oli aika onnistunut reissu viikonloppuna Ylöjärven koiratanssikisoihin, kuten otsikko hieman paljastaa.. Ainahan kisoihin yleensä kannattaa lähteä, mutta tällä kertaa varsinkin kannatti! Tosin kisaamaan lähdimme nyt ehkä vähimmällä treenaamisella koskaan. Koreografiankin sain valmiiksi vain paria viikkoa ennen kisaa ja ohjelma tehtiin läpi varmaan kolme kertaa vain ennen kisaa. Kisoihin lähti kolme meitä pohjoisen vahvistusta. Perjantaina lähdimme ajamaan kohti Tamperetta ja matka meni jälleen tosi näppärästi kun oli hyvää seuraa. Menimme samaan hotelliin kuin viime kerrallakin, Sokos Hotel Villaan. Hotellissa ihasteltiin kun kaksi karvaista matkustajaa, Dana ja Inna, saapuivat paikalle. Sai Dana rapsuttelujakin kun odotteli, että saamme sisäänkirjauduttua hotelliin. Hotellihuoneessa oli valmiina molemmille koirille omat pussukat, joissa oli luita, lihatikkuja ja kakkapusseja. Lisäksi huoneesta löytyi myös koirille pyyhkeet ja kupit. En hirveästi ehtinyt sen kummemmin miettiä ohjelmaamme perjantaina, vilkaisin kehänkäytön suunnitelmaamme vielä ja lukaisin viime kisojen tuomarikommentit läpi. Tytöt käytettiin vielä ennen nukkumaan menoa kävelyllä Tampereen yliopiston ympäri, joka sijaitsi hotellin lähellä. Yöunet jäi hieman vähäisiksi, mutta onneksi sentään vähän sain nukuttua.


Meillä ei ihan ollut parhaat lähtökohdat kisaamaan, sillä olin ollut sairaana samaisella viikolla. Lisäksi siskoni loukkasi nilkkansa torstaina ja Innalla meni maha sekaisin kisa-aamuna. Kaikesta onneksi selvittiin! Meillä oli suhteellisen aikainen herätys aamulla, koska meidän piti olla kisapaikalla viimeistään klo 9, sillä kisat alkoivat freestylellä klo 9.30 alkaen. Mentiin aamupalalle, jossa oli tunnetusti runsaasti valikoimaa. Sitten kamppeet kasaan ja kohti Ylöjärveä. Koirakoutsin halli oli positiivinen kokemus, kehä oli hieman isompi (16x16m) kuin Dream Team Areena Akaalla. Tekonurmi oli ihan normimittainen, mutta siellä oli pikku roskia vähän siellä täällä. Kehään tutustumisessa Dana löysi sieltä makupalan, jonka nostin sitten ylös, ettei kukaan kesken ohjelman sitä nappaisi. Hallissa kaikki oli aikalailla samassa tilassa, väliseiniä ei ollut. Koirat sai asetettua hyvin häkkeineen hallin laidoille.

Dana oli kuudentena esiintymisvuorossa, luokassamme oli kaiken kaikkiaan yhdeksän kilpailijaa. Tällä kertaa uskalsin jopa katsoa aiempien esityksiä, mitä en oikein aiemmissa kisoissa ole uskaltanut kovin tehdä, etten kasaa turhia paineita itselleni kun niitä on yleensä jo valmiiksi olemassa muutenkin. Ja hienoja esityksiä ne olikin! Sitten tuli meidän vuoro ja yritin olla menemättä liian aikaisin odottamaan vuoroamme. No kuitenkin niin kävi, koska jouduimmekin odottamaan kehään pääsyä pidempään kuin kuvittelin ja siinä vaiheessa kun kuuluttaja vielä sanoi, että "pikku hetki" niin menin palkkaamaan Danan häkille. Tässä myös tiedostin sen, että Dana tulee tietämään missä palkka on, mikä on haaste ja riski. Yleensä en sitä siis sille näytä, ettei se säntää sinne kesken ohjelman, ja jos koira karkaa kehästä niin se on hylätty. Päätin kuitenkin, että pienempi riski se ehkä kuitenkin on kun palkkaan. Se oli niin hyvin siinä kontaktissa kehävuoroa odotellessa, että jos en olisi palkannut sitä siinä, niin se ei olisi saattanut enää keskittyä ohjelmassa tekemään kunnolla.

Alkuasento

Kasia tötsää apuna käyttäen

Vuoromme tuli ja sydän jyskytti kun asetuin alkuasentoon. Sitten pian sen alun jälkeen jännitys laantui ja oli jo rennompi olo tanssia, vaikka kyllähän sitä jännitti. Kuitenkin enempi se keskittyminen meni siihen itse tanssimiseen kuin jännittämiseen, hyvä niin. Esitys meni parhaiten kaikista meidän esityksistä, Dana teki tosi hyvin, suurella innolla ja minä osasin ohjata hyvin enkä säheltänyt omiani. Dana pisti pari lisämaustetta esitykseen, mutta ne oli lähinnä hauskoja ja Danan luonnetta toisaalta hyvin kuvaavia. Esimerkiksi minun jalkojen välistä pujottelussa Dana meni kesken pujottelun kiertämään meidän puun kantoa esittävän tötsän ja tuli sen jälkeen takaisin jatkamaan pujottelua. Sitten oli ns. rally-toko liike "koira maahan, kierrä koiran ympäri", niin Dana päättikin venytellä koko asennon ajan kun minä kiersin sen ympäri. Kerran Dana jäi jotain kohtaa nurtsissa haistelemaan. Myös minua vasten hyppiminen on Danalle mieluista, tai hyppiminen ylipäätään, ja pari ylimääräistä hyppyä ohjelmassa tuli, mutta ei se ole vakavaa, se kuvastaa koiraa ja sen iloista luonnetta. Samoin minun pussailu, jota yritti alussa varsinkin tehdä. Mitään ei jäänyt tekemättä ja kaikki saatiin tehtyä kivasti kappaleen eri kohtiin sopiviksi, olen erittäin tyytyväinen!

Kisakuvista kiitos Jennille

Loppuasento tuli ja meni nappiin ja Dana lähti sitten innoissaan juoksemaan palkkaa kohti, koska oli nähnyt missä sitä säilytin. Onneksi malttoi odottaa loppuun asti! :D Se tuli kuitenkin luokseni, poistuttiin kehästä ja ihmiset siinä taputtivat ja kommentoivat: "ihana heiluva häntä ja iloinen koira!", "Huippu esitys!". Olin aivan täpinöissäni kuinka hyvin meillä meni. Sitten sai rentoutua kun oma vuoro oli ohi ja menin rauhassa palkkaamaan Danan kehuen sitä samalla. Monet tulivat siinä vielä juttelemaan esityksestä ja Danasta, oli tosi mukavaa. Eräs mies kehui, kuinka hyväkuntoinen labbis Dana on. Sitten luokseni tuli kuuluttaja kysymään saisiko minua haastatella paikallislehteen ja suostuin. Sitten kun luokkamme esitykset alkoivat lähestyä loppuaan, olin antanut haastattelun ja lehtikuvat oli otettu, kävin katsomassa pisteet ja kohdallamme luki nro 1. KM 88,67/86,33/175 ja olin aivan että mitäääää! Sitten alettiin riehumaan ja juoksin Danan luo innoissani.

Leijonakaksikko

Luokkavoittajat Dana ja Inna

Avoimessa luokassa kisannut Inna ja siskoni tekivät myös luokkavoiton luokassaan, joten olihan se ihan mieletöntä! Noin yleensä ottaen esityksissä aika moni koira jäi haistelemaan, en tiedä johtuiko sitten siitä alustasta. Sitten koitti Freestylen palkintojenjako ja oli kyllä niin epätodellinen olo, että voiko tämä oikeasti olla totta, niin siistiä! Luokassamme kolme koirakkoa saivat kunniamaininnat. Saimme lahjaksi Tamskin lahjakortin, jonka voi käyttää joihinkin tuleviin koiratanssikisoihin (eli etelän reissua pukkaa) ja lisäksi koira sai lelun, kanafileitä ja ohjaajalle oli suklaalevy. Nam!

ALO-luokan palkitut

 Luokkavoittajat, FS ALO 175p + KM, sij. 1

Freestylen jälkeen koitti HTM ja jäimme vielä katsomaan ALO-luokan HTM:n, jossa oli myös huippuja esityksiä. Samalla sai vähän itse opiskella, sillä jätämme nyt avoimeen päästyämme hetkeksi fs:n vähemmälle, koska opetellaan uusia ja vaativampia temppuja. Alamme sillä välin tutustua HTM:ään ja tähtäämme Oulun kesällä pidettäviin kisoihin. Lähdimme ajelemaan kotia kohti alokasluokan ohjelmien jälkeen, jotta meillä ei menisi kovin myöhään kotiinpaluu. HTM:n avoimessa luokassa kisasi tanssikaverimme ja saimme tiedon kotimatkalla, että hekin voittivat oman luokkansa! Kyllä oli mahtava fiilis, että kolme luokkavoittoa tuli pohjoiseen! Tällaista sattuu niin harvoin, että päätimme, että juhlistamme voitokasta reissua ensi viikolla treeneissä, jonne leivon meille kolmen KUMAn kakun ja pidetään HTM-päivä. OKK:n fb-sivuilla on kollaasi meistä kolmesta pohjoisen voittajasta.

Tuomarikommentit ja pisteet:

Johanna Saariluoma: Pääosin sujuva ja ehjä kokonaisuus. Hyvin rakennettu ohjelma, jossa hyvä, oivaltava alku ja kivasti vastattu musiikin kasvuun! Iloinen ja kivasti toisilleen työskentelevä pari. Liikkeitä jo hyvin hallinnassa, ja koira osasi oikeasti sen mitä esitettiin. 92/87, 179p

Nadja Böckerman: Hieno alokasluokan ohjelma! Koira tekee iloisesti ja tarkasti. Ohjaajalta eleetöntä, kaunista ohjausta ja liikkumista kehässä. Musiikki sopii parille ja sitä on käytetty monipuolisesti ohjelmassa. Muutamat kiellot eivät suuremmin haitanneet sujuvaa kokonaisuutta. 90/87, 177p

Salla Haavisto: Hieno, EHJÄ kokonaisuus! Hyvin ohjattu ja iloinen koira! :) Myös tunnelma välittyi! 84/85, 169p

Ihana kultani!

Koiratanssissa kisaavat labradorit ovat harvinainen näky ainakin Suomen kisakentillä ja ne labradorit on ainakin koiranetin mukaan laskettavissa yhden käden sormilla. Kuinka hienoa mitä nyt on saavutettu! Seuraavaa teemaa täytyy alkaa miettimään, leijonakuningas oli hyvä teema ja hyvin inspiroiva Disney-elokuvia rakastavalle omistajallekin ;) HTM-kappale on jo valittu ja vielä sen suhteen treenaillaan kisoja varten. Sitten Danalla jää koiratanssi vähemmälle kesällä, koska tulee vesipelastuskin kuvioihin, ja Halti tulee sitten enemmän minun kanssa tanssimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti