perjantai 29. huhtikuuta 2016

Koirahierontaa

Oli jälleen aika ottaa tytöille hieronnat ja katsoa mikä on tilanne tällä hetkellä, sillä tytöt oli hierottu viimeksi viime marraskuussa. Eläinhieroja ja urheilukoirahieroja Laura tuli hieromaan tytöt pari päivää sitten ja aloitti ensin Danasta. Kerroin Danan ruokavaliokuvioista ym. ja kerroin missä ollaan sen suhteen menossa. Laura kysyi onko ollut mitään oireita tai ongelmia liikkumisessa tms. ja sanoin, ettei ole ollut mitään. Meidän pitää aina yhdessä asettaa Dana hieronta-asentoon, jonka jälkeen se rentoutuu täysin. Danasta näkee kuinka se nauttii hieronnasta.

Dana tyytyväisenä, melkein nukahti

Danalla ei ollut jumeja, ainoastaan takalihakset tärräsi kun Laura hieroi sieltä. Laura kysyi, saako Dana magnesiumia lisänä ja sanoin, että se saa ainoastaan sinkkiä eläinlääkärin määräyksestä. Laura sanoi, että lihastärinä viittaa magnesiumin puutteeseen, joten Dana voisi ottaa kuurin osteomax-k:ta. Magnesiumia saa myös mm. raakalihasta, mitä Dana syö pääasiallisesti. Laura myös totesi, että koiratanssi on tosi monipuolinen harrastus, joka on hirmu hyvä koiran kropalle ja lihaksille. Lauran mukaan se näkyy juuri tässä, ettei ole jumeja.

Sitten oli vuorossa Halti. Halti on helppo asettaa eri asentoihin kun se on semmonen vötkylä, mutta se itse oleminen on vähän Haltille työläämpää. Toki se ihmetteli, että mitäs se tämmönen on, että äippä tulee töistä eikä lähetä heti lenkille vaan joudun taas vaan makoilemaan. Virtaa olisi tietysti ollut taas vaikka muille lahjoittaa.  Aika hyvin se siinä makoili kunnes Laura alkoi siirtyä selän käsittelyyn. Selkähän sillä oli aivan jumissa ja tottahan se ei erityisen mukavalta tunnu kun sitä aletaan aukomaan. Halti koitti aina sitten nostaa päätä ja päästä tilanteesta pois vaan pitelin sitä sitten siinä, että se on kuule nyt pakko aukaista se selkä, että saadaan taas paikat kuntoon.

Vötkylä

Kysyin Lauralta, että voisiko se jumi johtua agilitystä niin Laura sanoi, että kyllä, tämä on hyvin tyypillistä agilitykoirille. Sanoi, että hyvä kun ollaan koiratanssissakin käyty, se on hyvää vastapainoa. Marraskuussahan Haltilla ei silloin ollut noin jumissa mikään, mutta agilityn lisääntyminen taitaa nyt näkyä tässä. Halti ja Dana on kyllä siitä mainioita, että ne venyttelee itsensä säännöllisesti, mikä auttaa monessa suhteessa. Halti varsinkin venyttelee itsensä usein aivan kokonaan. Laura sanoi, että voisi tulla pian uudestaan hieromaan Haltin. Muut paikat ei tosiaan olleet jumissa paitsi selkä. Laura laittoi vielä ohjeet magnesiumin antamisesta ja sanoi, että Haltille voisi antaa siitä myös saman kuurin, sillä se ei ole täysin raakaruoalla.

 Kyllä nyt on taas hyvä, tuumii Halti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti