sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Etelän tanssikisat

Olimme viime kuussa Janakkalan koiratanssikisoissa kisaamassa. Saimme kisapaikan jopa suoraan, ei tarvinnut varapaikalta jonottaa kisaamaan. Olemme pitkin kevättä harjoitelleet uusia liikkeitä, joita olen suunnitellut ottavani mukaan tähän koreografiaan. Kisojen lähestyessä huomasin muutamien liikkeiden kohdalla kuitenkin, että Dana ei tee niitä välttämättä ilman herkkuja, saati sitten kun liikkeitä pitäisi pystyä tekemään putkeen tosi paljon ilman palkkaa itse esityksessä. Päätin sitten jättää muutamat uudet liikkeet vielä paremmalle harjoittelulle ja siirtää ne myöhemmälle ajankohdalle. Muutamat sujuvat uudet liikkeet otin koreoon ja muokkasin melko paljon koreon sisäistä järjestystä uusiksi. Oli aika epävarma olo lähteä kisaamaan.

Sen lisäksi samalla viikolla Dana taas kuolasi itsekseen. Mietin, että täytyykö lähteä lääkäriin, mutta mietin toisaalta, että mitäpä se lääkäri siihen osaa sanoa. Kypsensin lihan aamuruokaan ja turvotin iltanappularuoan. Niistä toimenpiteistä oli onneksi apua. Veikkaan, että lisääntynyt närästys johtui myös siitä, kun treenattiin paljon ja namuja kului tietysti sen takia tavallista enemmän.

Tytöt hotellin tervetuliaiskassin kera 

Hotellihuoneessa hengailua

Lähdimme kisaa edeltävänä päivänä matkaan ja ajoimme Hämeenlinnaan. Illalla kävimme lenkkeilemässä ja ihailemassa Hämeen linnaa, ja asetuimme Sokos Hotelliin. Hotellissa oli jälleen karvaisia lapsosia muistettu omilla kivoilla tervetuliaispaketeilla. Vähän ikävä puoli hotellissa oli se, että kaikki koirahuoneet oli sijoitettu lähekkäin ja vastakkaisessa huoneessa oli vahtikoiria, jotka haukkuivat melko herkästi. Se stressasi selvästi Danaa ja Innaa. Aamulla söimme kattavan aamupalan ja lähdimme suuntaamaan Janakkalaan.

Hämeen linna

Janakkalan koirakerhon halli oli puolilämmin, keinonurmipohjainen halli, oikein kiva. Nurmessa oli hieman korkkirouhetta, mikä kiinnosti joitakin koiria vähän liikaakin. Kilpailukehän koko oli n.18x22m. Halli oli koristeltu niin kauniisti! Järjestäjät olivat kyllä nähneet paljon vaivaa. Kisapaikalla treenattiin Danan kanssa muutama liike läpi lämmittelykehässä. Dana teki ne ihan hyvin, mutta läähätti ja vire ei ollut ihan parhain mahdollinen. Osasin odottaa, ettei esityskään varmasti tule olemaan nyt meidän parasta antia.

Tanssiesityksestä 

Kiitos Jennille kuvista

Olimme viimeisenä esiintymisvuorossa freestylen avoimessa luokassa. Minun jännitys oli aika perusjännitystä, odotukset ei olleet korkealla. Oli hyvä niin, sillä eihän Dana ihan parhaalla vireellä sitä tehnyt, mutta ei se nyt varsinaisesti huonostikaan mennyt. Dana vähän hidasteli eikä välillä reagoinut käskyihin heti. Ehkä kuitenkin meidän aikaisempiin kisavetoihin verrattuna meni heikommin vireen puolesta, mutta muuten teki yllättävän hyvin. Paremmin siis kuin alkuun odotin. Pisteetkin olivat kivat, mutta kumaan eivät aivan riittäneet. Yksi tuomari olisi antanut kuman. Olen joka tapauksessa tyytyväinen. Dana sijoittuikin hienosti toiseksi omassa luokassaan. Palkinnoksi saimme lahjakortin Jankk:n kisoihin, vinkupallon ja suklaata.

Dana Freestylen avoimen luokan 2. sija 

Dana ja Inna omien luokkiensa kakkoset

Tulos: 2. sija FS AVO-EH 159,34p

Tuomareiden arvostelut:

Nadja Böckerman: Hieno teema ja tulkinta. Liikkeitä naftisti, mutta koira teki siistiä työtä. Kaunista ohjaamista. Voisiko ohjelmaan liittää vielä teknistä vaativuutta? 80/81, 161p

Mari Väänänen: Koiralle kaipaisin vähän lisää reaktionopeutta vihjeisiin. Kivoja liikkeitä, mutta tarkkuutta lisää. Koreografia eteni kivasti ja oli tehty musiikkiin. 78/80, 158p

Mari Owsley: Koira tulisi saada terävämmin mukaan tekemään ohjaajan kanssa. Hyvää yhteistyötä :) 78/81, 159p

Palkintojenjaossa

Oli jälleen tosi kiva reissu hyvässä seurassa. On nuo tanssikisareissut vaan aina niin mukavia ja niistä jää niin kivoja muistoja! Nyt onkin hyvä alkaa harjoittelemaan niitä vaativampia liikkeitä kesäkuun kisoja varten, jos jotain niistä ehdittäis saada niin hyvälle mallille, että voisimme esitykseemme ottaa.

Dana-kulta kotona ruusukkeen kera

2 kommenttia:

  1. Hieman surullista että omistaja näkee koiransa olevan stressaantunut ja ettei se ole oma itsensä. Siltikin se viedään kisaamaan! Ei koira ymmärrä niiden 'titteleiden' päälle. Pelkkää omistajan kunnianhimoa.

    VastaaPoista
  2. Tarkkailen koirani vointia kokoajan ja arvioin onko koira koekunnossa. Olen myös kisoja perunut aiemmin tarvittaessa, meille tittelit ei todellakaan ole kaikki kaikessa. Selkeästi tuo edellinen yö hotellissa vaikutti koirien käytökseen seuraavana aamuna, mutta kisapaikalla Dana oli jo rauhallisempi. Syiden tietäminen koiran käytökseen on tärkeää tietää arvioidessa kisakuntoa ja Dana ei ollut niin stressaantunut, että olisi tarvinnut miettiä voiko kisata.

    VastaaPoista