keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Halti Raahen ryhmänäyttelyssä

Raahessa järjestettiin lauantaina ryhmänäyttelyt, jonne olin ilmoittanut Haltin ennen joulua. Aiemmat näyttelykerrat Halti oli junioriluokassa arvosteltavana ja ajattelin, että nyt ilmoitan sen Raaheen, että saa vielä nuorten luokastakin tuloksen, koska sieltä ei tulosta ollut. Halti alkoi irroitella pohjavillaa nyt tämän kuun alkupuolella ja oli vähän haastavaa koittaa olla harjaamatta sitä, ettei kovin tiputtaisi karvoja ennen näyttelyä. Torstaina oli vielä -30 astetta ja jännitin, että nouseeko asteet näyttelyyn mennessä, onneksi nousivat.

Lähdettiin aamulla varhain ajamaan Raaheen ja perillä kävelytin Haltia näyttelyalueella, jonka jälkeen lähdimme kehän laidalle katselemaan. Kaikki meni mukavasti ja Haltikin oli rentoutunut, yritti kutsua joitain lapinkoira-uroksia leikkimään kanssaan. Piti välillä käydä autossa lämmittelemässä, vaikka olikin suhteellisen lauhaa, mutta tuuli kylmästi jonkun verran.


Tuomarina Matti Palojärvi


Kehässä meni mukavasti, Halti esiintyi paremmin kuin minä :D Itse vähän sähelsin siinä, mutta onneksi tänä vuonna kehät oli hiekoitettu paremmin kuin viime vuonna niin ei tullut liukastumisia. Ainoa mikä sieltä jäi mietityttämään oli että olisin ehkä voinut vielä paremminkin esittää Haltin, mutta hyvin kaikki meni kuitenkin. Hännän nostin siltä vain kerran, alussa piti sitä itse ylhäällä ja sitten kun laski sen niin annoin vain olla. Tuomari mittasi useat koirat, mutta muun muassa Haltia ei. Ehkä enemmänkin olisi voinut vielä tunnustella koiraa. Liikkeet katsoi tarkkaan.Muuten hyvä kuva mutta harmi kun katselee minua niin ei pää oikein näy


Halti sai laatuarvostelussa H:n eli hyvän. Tuomari sanoi, että Haltin liikkeet ovat erinomaiset. Sanoi vielä siinä, että vahvuutta voisi olla vielä enemmän mutta tulee vahvistumaan kun on vasta tuon ikäinen. EH:ta olisin toivonut, koska Halti on kovasti kehittynyt viime aikoina ja on minusta sen arvoinen, mutta ei se haittaa, antaa tytön rauhassa vielä kehittyä, nuori kun on. Ja kaikkein iloisimmaksi minut teki tämä kokemuksena, kaikki meni niin kivasti.

Arvostelu:
"Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan pitkähkö. Kevyt hieman pitkäkuonoinen pää. Kookkaat korvat. Hyvä runko. Kevyehkö raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Takaraajoissa ulkokierteisyyttä. Hyvä karvapeite ja häntä. Joustava liike. Miellyttävä luonne. NUO-H."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti