maanantai 1. helmikuuta 2016

Hiirieliminaattorit

Haltista on kuoriutunut oikea hiirieliminaattori täällä maaseudulla. Haltihan on kova käyttämään nokkaansa kuten on todettu ja harrastuksissakin havaittu. Hyvän hajuaistin omaavana ja hieman riistaviettisenä typykkänä se käyttää nokkaansa lenkeilläkin hyödyksi.Joulukuussa olimme lenkillä asumattomalla alueella ja Halti haisteli hajuja maasta. Sitten se jäikin minusta ja Danasta reippaasti jälkeen ja aloin ihmetellä mihin kummaan se tyttö jäi. Kutsuin sitä, ei tullut. Pillitin pillillä ja odotin.. Pillitin toisen kerran, sitten tuli, mutta jotain sillä oli suussa. Menin lähemmäs ja samalla kun kävelin sitä kohti, se alkoi heitellä sitä ilmaan ikäänkuin leikkien sillä. Huomasin, että hyi yäk, se oli hiiri. Se oli saalistanut sen, ja hiiri oli kuollut vötkylä. Sitten kutsuin Haltia ja onneksi se jätti sen siihen. Sitten kävimme lenkkipolun päässä ja tulimme takaisin. Ennakoin sitä kohtaa minne hiiri jäi ja seurautin Haltin onnistuneesti sen ohi.

 
Toisen hiirensä se sai pari viikkoa sitten mieheni kanssa hihnalenkillä ollessaan. Ensin oli kulkenut nokka maassa, sitten kuunnellut, hypännyt ja työntänyt päänsä kinokseen, josta sai kiinni hiiren. Mieheni oli kuullut vain vinkauksen ja nähnyt sitten verta lumessa. Hän luuli, että Halti oli jättänyt sen sinne, mutta se kantelikin sitä suussaan hetken ja pudotti sen sitten maahan.


Halti on vähän sellainen, että sitä houkuttelee ottaa kiinni jos jokin menee sitä karkuun. Varmaan jos se karkuri pysähtyisi niin se ei välttämättä enää kiinnostaisi Haltia niinkään (kuten MH-luonnekuvauksessakin todettiin), mutta niin kauan kun se liikkuu niin se houkuttelee Haltin viettejä ja silloin saattaa napata sen suuhunsa. Onneksi se ei niitä sentään syö, vaan pyydystää vain.Dana on myös pyydystänyt hiiren kerran, asuimme silloin vielä Oulussa. Hiiri vipelsi lumen päällä ja Dana oli huomannut sen ja lähtenyt jahtaamaan sitä. Eipä mennyt hetkeäkään niin oli kuulunut pieni vinkaisu ja Dana oli saanut sen kiinni. Dana ei kuitenkaan ottanut sitä suuhunsa ja lähtenyt kantamaan, vaan oli lähinnä jäänyt ihmettelemään, että mikä sille tuli kun mitään ei enää tapahdu. Taisi se jahtaaminen lähinnä vaan kiinnostaa Danaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti