tiistai 24. toukokuuta 2016

Koiratanssin epikset

Kävimme viime viikolla harjoittelemassa kerran Häntä ja panta hallilla koiratanssia Haltin, Jennin, Islan ja Innan kanssa, koska sunnuntaina oli edessä koiratanssin epäviralliset kisat. Ajattelin, että olisi hyvä tehdä se koreo musiikkiin edes kerran ennen esitystä. Miten se onkin mennyt nyt viime aikoina näiden koirien kanssa niin, että ollaan menty kisaamaan niin vähällä harjoittelulla :D Toisaalta, liiallinen ohjelman hinkkaaminenkaan ei ole hyväksi, ei koiralle eikä omistajallekaan. Hallilla meni tosi kivasti ja Halti on niin näppärä tanssikaveri, tosi ketterä ja innokas hyvässä mielessä. Koreon tein reilu viikko sitten, johon suunnittelin liikkeitä, jotka Halti varmasti osaa.

Sunnuntaina oltiin kyllä aika tehotiimi Haltin kanssa. Aamu aloitettiin aksalla, mikä meni tosi hyvin. Tehtiin pitkästä aikaa yksittäisiä esteitä; kepit, putki ja keinu. Putken suhteen kokeiltiin lähetystä eri paikoista ja suunnista, ja se meni Haltilla tosi hyvin. Huomaa senkin jälleen kuinka tarkasti Halti ottaa ohjeita minun kehosta. Kerran Halti oli menossa putkeen mutta kääntyikin lähellä putken suuta takaisin ja haukahti minulle kerran. Ohjaajamme huomasi, että se johtui siitä, että minun jalka oli väärin. Sitten kun korjasin koiran puoleisen jalan eteen ohjaamaan putken suulle niin Halti meni ilman mitään ongelmia. Halti meni hienosti putkeen vaikka lähetin sen sinne jopa putken ns. takaosasta.

 Huumorikuvan vuoro, kaikki meni kyllä oikein putkeen ;)

Sitten kepit tehtiin ensin ohjureilla ja lähetyksiä tein eri suunnista. Halti osaa jo tosi hienosti hakea kepit eri suunnista, joten kokeiltiin sitten ottaa keskeltä yksi ohjuri pois. Se ei tuntunut haittaavan menoa yhtään, Halti teki puhtaasti ilman ohjuriakin. Ensi kerralla varmaan kokeillaan ottaa toinenkin ohjuri pois keskeltä. Olen hirmu tyytyväinen kuinka paljon Halti on edistynyt kepeillä viime kuukausina. 

Sitten otettiin keinua ja vieressä harjoitteli toinen koira keppejä. Mietin, että pystyykö Halti keskittymään irti ollessaan jos on toinenkin koira siinä, mutta tyttö tapitti vain minua, se meni hienosti. Haltia on hieman jänskättänyt keinu kun sitä ollaan päästy tekemään niin vähän.Viime kerroilla se on osittain ryöminyt sen läpi, koska se ei vielä hoksaa missä kohdassa se täytyy paukauttaa alas. Lisäksi Tiina huomasi, että minä kuljen siinä sen vieressä hieman kumartuneena sen ylle mikä voi vähän ahdistaa koiraa. Tällä kertaa teimme niin, että siinä kohdassa missä keinu täytyy laskea, oli palkka. Lisäksi keinun loputtua maassa oli palkka, ja minä keskityin siihen, etten ole mitenkään kumartuneena sen päälle. No sehän meni sitten tosi hyvin, Halti kipitti keinun näppärästi, pysähtyen keinun paukautus kohtaan, ja sen jälkeen sipsutti alas keinulta. Oikein hyvä edistys tapahtui kyllä!

Lopuksi tehtiin vielä pikku rata ja se oli tarkoitus käydä kerran läpi. Kysyin saanko pyöritellä Haltia pari kertaa radan läpi, että saa ne enimmät energiat pois koiratanssin möllikisoja varten niin Tiina sanoi, että ilman muuta. Se meni ihan nappiin eikä mitään ongelmia tullut, Halti oli ihan liekeissä ja minä osasin ohjata oikein. Siitä jäi hyvä fiilis ja lähdimme sitten ajelemaan kohti Oulua koiratanssin epiksiin.

Animagi-hallille saavuttuamme käytiin vielä ulkokentällä aksaamassa Haltin, Jennin ja Islan kanssa kun se oli tyhjä. Halti ja Isla oli aivan mielissään ja saivat onneksi enimpiä energioita purettua. Puhuttiin Jennin kanssa, että nämä kaksi on sellaisia kavereita, että ne tarvii sitä energian purkua, jotta ne olisi sitten hyvässä vireystilassa kisoja varten. Danan ja Innan kanssa taas ei tarvi sellaista, vaan parempi mennä ilman sen suurempia energian purkuja kehään.

Halti odottelee kiltisti

Menimme sitten heti leiriytymään halliin ja ilmoitin Haltin Freestylen aloittelijoihin. Aloihin oli ilmoittautunut neljä koirakkoa. Haltista näki, että se oli juuri sopivassa vireystilassa eikä häseltänyt, mitä se saattaa tehdä jos virtaa on liikaa. Halti meni kiltisti kevythäkkiin olemaan eikä äännellyt yhtään. Musiikkeja testailtiin ja ne oli aika kovalla niin sitten alkoi monet koirat vähän äännellä, myös Halti. Halti ei haukkunut, mutta vinkui välillä vähän. Onneksi rauhoittui kuitenkin aina sitten. Ajattelin, että katson nyt näiden kisojen perusteella miten meillä menee ja ilmoitan Haltin virallisiin kt-kisoihin, jos menee hyvin.

Kiitos Jennille kuvista.

Pujottelua


 Kiertää ympäri


Ennen vuoroamme tein muutamia yksittäisiä liikkeitä Haltin kanssa ja palkkasin niistä. Kisoissa oli sallittu palkkaaminen, mikä oli hyvä, koska ei olla ehditty oikein harjoitella Haltin kanssa vielä palkkaamattomuutta. Meidän vuoro koitti ja minua ei edes pahasti jännittänyt onneksi. Olen koittanut vähän psyykata itseäni tuohon kisaamiseen ja ehkä se on jotain tulosta tuottanutkin. Meille tärkeintä oli se, että näen miten Halti pystyy toimimaan häiriöiden alla ja uudessa tilanteessa. Lisäksi vielä ottaen huomioon senkin kuinka vähän ollaan edes treenattu.. Ja se meni tosi hyvin! Halti keskittyi älyttömän hienosti ja teki tosi hyvällä vireellä liikkeet! Ainoa minkä huomasin loppua kohden oli, että minun olisi pitänyt muistaa palkata sitä, koska se selvästi hämääntyi lopussa siitä palkkaamattomuudesta. Sitä täytyy muistaa harjoitella vielä tässä nyt erityisesti.

Kasia

 Ylös

Epävirallinen tuomari kommentoi, että "Kiva, sopiva musa, mukavan näköistä yhteistyötä, ylä- ja alatasojen käyttö mukava lisä." Tanssi meni meillä niin hyvin, että päätin ilmoittaa Haltin sitten muiden kannustamana niihin virallisiin koiratanssikisoihin, jotka pidetään reilun parin viikon päästä. Meille sanottiin, että mitä te edes mietitte, tottakai te osallistutte kisoihin! No, sinne siis mennään sitten! Ostin nyt jo koiratanssin kisakirjan valmiiksi.

Olen niin ylpeä Haltiaisesta!

Halti oli tyytyväinen koko loppupäivän, vaikka hieman ikävä oli selvästi heillä ollut Danan kanssa toisiaan kun leikkivät jonkin aikaa sen jälkeen kun oltiin tultu kotiin. Sitten Haltinpee nukahti ja mamma lähti Danan ja kamujen kanssa lenkille :)

2 kommenttia:

  1. On Haltilla ja Danalla huippu emäntä! Koirat saavat niin monipuolista aktiviteettiä ja kaikki tapahtuu koiran ilon ja innokuuden ehdoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On se vaan niin mukavaa tuo koirien kanssa harrastaminen, sekä tytöt että emäntä tykkää :)

      Poista