keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Lenkki lemmenpolulle

Kävimme viime viikolla Elinan ja koiruleiden kanssa Leppiniemen lemmenpolulla päivälenkillä. Oli aivan mahtavan kaunis ja lämmin ilma. Kävelimme meiltä kotoa polun alulle, sillä sehän sijaitsee aivan meidän lähellä, ei tarvitse kuin ylittää Pyhäkosken patosilta. Polulla oli jokunen työmies tekemässä lisää portaita ym. sinne, mutta eivät niiden työt liiemmin häirinneet siellä kulkemista. Polku sijaitsee Pyhäkosken jyrkänteellä ja kulkee Oulujoen rantaa myöten 2,1 km verran Montasta Leppiniemeen. Polku luokitellaan vaativaksi, jonka varrella on portaita ja pitkospuita, eikä se näin ollen sovellu liikuntaesteisten kuljettavaksi. Aikoinaan tämä jokivarsi oli suosittu juhannuksen viettopaikka ja kosken kuohuja myötäilevällä polulla monet rakkaudet syntyvät, josta lemmenpolkukin nimensä sai. Muhos-muodostuma on 0,5 km syvä 1500 miljoonaa vuotta vanha laaja kalliovajoama, jonka olemassaolo näkyy juuri maiseman muodoissa Muhoksella. Vajoaman täyttänyt kiviaines on nähtävissä maan pinnalla vain yhdessä kohdassa, juuri Lemmenpolun varrella.

Kuvat ovat minun ja Elinan ottamia.


Heti polun alussa on kaunis pieni vesiputous/puro, jonka ympärillä on vielä pienempiä puroja. Ihana veden liplatus kuului.. Polulla on hyvä kulkea kun puurakenteet on uusittu.Koko sakki

Tauko- ja näköalapaikkoja on myös tehty mukavasti reitin varrelle. Polun varrelta löytyi myös makkaranpaistopaikka. Maisemat polulla on niin kauniit koko ajan.. Onneksi puut tarjosivat myös varjoa tuona kuumana päivänä ja tytöt saivat juotua vettä joesta ja puroista. Danahan tuo hyppäsi uimaan ennen kuin ehdin kissaa sanoa eräällä taukopaikalla, jossa myös oli muita kulkijoita levähtämässä. Ja Danalla oli vielä se punkkikarkoitinkin pannassa.. No onneksi se ei kuitenkaan mennyt rikki. Tuolloin päiväsaikaan siellä polulla ei kyllä meidän lisäksi näkynyt muita kuin tämä yksi porukka siellä levähdyspaikalla.


Halti levähtelee

Oulujoki

  

 

Lapintytöt Taika, Lumo ja Halti

Niin kaunista..

Taika, Dana ja Halti


Parin kilometrin polulla kävelyn jälkeen saavuimme Montan leirintäalueelle, jossa on kauniisti tehty ranta. Leirintäalue on kyllä niin kauniilla paikalla.. Juotimme siinä koirat, otimme kuvia ja lähdimme sitten kotia kohti. Kokonaisuudessaan matkaa reissullemme tuli 7km, välillä kapuamista ja välillä helpompaa menoa. Kävimme vielä polulta tultuamme pyörähtämässä Leppiniemen rannalla ja veneenlaskupaikalla.

Olipa mukava päivä lemmenpolulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti