maanantai 7. elokuuta 2017

Kesäkuun tanssikisat

Oulussa järjestettiin tanssikisat 17.6. Lähtökohdat kisailuun oli aika 5/5, sillä Haltia en ollut juuri ehtinyt hallilla mukana kuljettaa ja lisäksi olin ollut sairaana ihan vasta, josta jo luulin olevani parantumassa, vaan kisapäivänä oli jälleen kuumetta. Mietin aamun, että osallistunko kisaan vaan harmitus olisi ollut liian kova jos en olisi päässyt osallistumaan niin nappasin särkylääkkeen ja sen voimalla lähdettiin kisoihin. 

Meni vähän kiireeksi meillä sen saapumisen kanssa ja tuli aika kiire vaihtaa vaatteitakin, koska esiintymisjärjestys oli käänteinen; voi-avo-alo. Esiinnyimme kolmantena koko kisoissa. Ensin oli tosiaan freestyle ja sitten vasta htm. Käytin Danan kehään tutustumassa, mutta ei se juuri haistellut siellä vaan katseli minua. Oli melko huono olo siinä kun oma vuoro tuli ja huomasin aloituksen jälkeen, että minun on pakko skarpata, etten näytä aivan siltä että teen kuolemaa tai jotain. Sitten meni ihan hyvin, ajattelin koko ajan, että tämähän menee jopa yllättävän hyvin.

Kuvat: Taru Vallius

Dana teki uskomattoman hyvin! Vaikka varmasti huomasi, etten ollut ihan kunnossa niin se kyllä loisti. Tämä meidän uusi ohjelma sopii sille jotenkin niin älyttömän hyvin. Tämä oli toinen kisa-esityksemme freestylen avoimessa luokassa. Yhdessä vaiheessa meinasin unohtaa mitä piti tehdä niin siitä tuli vähän sellaista flow:n rikkoontumista, mutta onneksi muistin mitä olikaan tarkoitus tehdä. Se oli sellainen kohta, jonka olin muuttanut juuri ennen kisoja. Olen hirmu tyytyväinen esitykseemme ja odotin, että tällä voisi tulla vaikka kumakin.Ei ihan kumaa tullut, pienestä jäi kiinni. Moni ihmetteli, että miten voi olla ettei siitä tullut kumaa. Tuomaristo oli tiukka ja kaksi tuomaria eivät arvostelleet sanallisesti ketään koirakkoa, sekin oli erikoista. Se on myös harmillista, sillä sitä aina kisaajana kaikkein eniten odottaa, että saisi lukea tuomariston kommentit niin tietäisi missä ohjelman suhteen mennään. Arvostelulajihan tämä on, ei siinä sen kummempaa. Jatkamme kuman tavoittelua ja suurin toiveeni on, että Dana pystyisi vielä vetämään samalla vireellä ja riemulla tulevaisuudessakin ohjelman kuin on vetänyt tähän asti nämä kaksi kertaa.

Tulos: 1. sija FS AVO-EH 160p

Tuomareiden arvostelut:

Mari Owsley: 79/82, 161p

Mirja Ovitz: 80/80, 160p

Heli Nousiainen: Ohjaaja ehkä hieman enemmän esillä kuin koira, siispä voisi sitä tuoda enemmän esille. Liikkeissä olisin toivonut vielä monipuolisuutta. Idea koreografiaan hyvä, muutamalla twistillä lisättynä tulee parempi. Tästä hyvä jatkaa. 76/83, 159p

Voitimme freestylen avoimen luokan pistein 160

Sitten koitti HTM:n vuoro ja jälleen järjestys oli voi-avo-alo. Alokasluokassa Haltin vuoro oli viimeisenä. Kehääntutustumisessa ei käyty, kuten ei yleensäkään käydä. Oma oloni ei ollut hyvä ja mietin onko tämä kisa siltä liikaa vaadittu Haltilta kun en ollut kunnolla sen kanssa ehtinyt treenata hallilla oloa ennen kisoja. Lisäksi Halti ahdistui autossa ollessaan yhdestä koirasta kun koira tuli ihan meidän auton viereen ja Halti ehti vetää haukkuhepulit siitä. Minä sitten kuitenkin ajattelin, että me mennään, ihan vaikka vaan harjoituksen vuoksi. Oli HTM-debyyttimme vuoro.Halti oli selvästi hämillään esityksessä, pääosin siitä tilanteesta ja palkattomuudesta. Katseli paljon ympärilleen, hidasteli ja jätti tekemättä positioita. Yritin sitten käyttää niitä positioita mitä se teki. Harmi, ettei kaikkia positioita päästy näyttämään, mutta pääasia, että teki jotain kuitenkin hämmennyksestä huolimatta. Freestyle-kohdat tykkäsi tehdä, mikä ei varsinaisena yllätyksenä tullut. Saatiin kuitenkin vietyä ohjelma loppuun ja olin tosi iloinen siitä. Olisi tämä varmasti voinut huonomminkin mennä, joten siinäkin mielessä olen ihan tyytyväinen. Lähtökohdat on aina kuitenkin pidettävä mielessä ja peilattava niihin.


 
Tulos: jaettu 4. sija HTM ALO-H 156,33p

Tuomareiden arvostelut:

Mari Owsley: 76/77, 153p

Mirja Ovitz: 80/80, 160p

Heli Nousiainen: Positioiden tarkkuutta lisättävä, nyt hiukan liikaa meni freestylen puolelle. Biisi mahdollisti temponvaihtoja ja ohjaaja niitä taitavasti käyttikin.76/80, 156p

Olen yllättynyt, että yksi tuomari olisi antanut jopa kuman meille. Hyvin harva sai näissä kisoissa kuman. Olen mennyt nyt kolme kertaa Haltin kanssa kt-kisaohjelman ja Halti on ollut joko hämmentynyt tai kiihtynyt. Kun löydettäis vielä se kultainen keskitie.. Nyt kesällä olen panostanut Haltin hallilla oloon ja en ole ottanut Danaa juurikaan treeneihin, sillä se ei sitä hallilla olo-treeniä tarvi vaan Halti. Onneksi selvisin tanssikisoista vaikka olin sairaana, oli tosi mukava mennä tyttöjen kanssa vaikka kaksi ohjelmaa onkin aika kuumottavaa itselle. Tästä jatkuvat harjoitukset ja samoilla ohjelmilla jatkamme.

 Tytöt poseeraa palkintojen kera, saimme mm. ihanan muumi-kakkulapion

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti