tiistai 13. syyskuuta 2016

Dana näytelmöimässä pitkästä aikaa

Olen siitä lähtien halunnut käyttää Danan näyttelyissä kun tyttö sai hyväksytysti suoritettujen taippareiden myötä osallistumisoikeuden käyttöluokkaan. Päätin, että ilmoitan sen nyt syksyn näyttelyihin kun oli sen verran hyvännäköinen, että voisi käydä näyttämässä sitä. Muuta näyttelyä ei oikeastaan ollut tiedossa tässä meidän lähellä kuin labbisten erikoisnäyttelyt Oulussa, joten päätin ilmoittaa Danan sinne. 

Kiitos kuvista Elinalle

Ainut mitä koin hankalaksi oli arvioida monelta menisin paikan päälle. Kehät alkoivat klo 10 ja sen jälkeen ei ollut mitään arvioitua aikaa ja käyttöluokka oli kuitenkin aika loppupäässä arvosteltavia luokkia. Lähdin matkaan klo 9 jälkeen aamulla, nappasin Elinan mukaan matkalla ja ajoimme yhdessä Ouluun Nallikariin. Narttuja oli laskettu päivälle 68, uroksia 55. Tuomarina toimi Lisa Weiss (USA).


Kyllä meillä siinä hieman oli odotteluaikaa, mutta oli mielenkiintoista seurata kehiä ja näkyi paikan päällä tuttujakin. Samalla pystyi hieman harjoittelemaan kehäjuttuja odotellessa, kun en ollut sillä viikolla ehtinyt oikein treenaamaan niitä. Sitten koitti meidän vuoromme. Käyttöluokassa näytti olevan lähinnä näy-puolen narttuja, mutta aika kivasti me sitten pärjättiin kun Dana sai laatuarvosteluna erinomaisen, en olisi uskonut! Tuomari oli aika perus tuomari, kopeloi ja katsoi liikkeet edestakaisin ja ympäri.

Arvostelu:

Pretty head & expression. Nice deep forechest. Could use more rear. In nice hard working condition. KÄY-ERI

Kommentti takapään käytöstä ei tullut minulle yllätyksenä, sillä se on tullut jo harrastuksissa hyvin esille, että Dana ei tiedä omaavansa takapään. Aika lyhyt, mutta tosi kiva arvostelu. Etenkin kommentti kivasta kovan työkunnon olemuksesta oli tosi mukava.

Kuva: Anu Pennanen

Kilpailuluokkaan Dana pääsi, mutta ei sijoittunut siellä. Minusta käyttöluokassa pitäisi enempi ajatella juuri sitä käyttöpuolta ja miettiä kuinka hyvin tietyn tyyppinen koira rakenteeltaan pystyisi toimimaan kovassa työssä. Käyttöluokka olisi parempi ehkä siinä mielessä vähän erottaa juuri muista luokista ja sen tyyppiset, jotka niissä muissa luokissa yleensä menestyy, niin kannattaisi miettiä ehkä sitä, että ovatko ne kuitenkaan ihan omiaan rakenteellisesti käyttöluokassa. Mutta tämä nyt vain on minun omaa pohdintaa.

Oli tosi positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan tämä tulos, sillä ajattelin, että Dana on sen verran timmissä kunnossa, että tulisikohan ehkä erittäin hyvä maksimissaan. Erinomainen on hieno tulos ja vielä ehkä kiinnostaisi käyttää sitä jossain ryhmänäyttelyssä pyörähtämässä kun tähän asti ollaan käyty vaan erkkareissa. Tämä oli vasta kolmas kerta Danalle näyttelyissä, joten voisihan sitä vielä ainakin pari kertaa käyttää, ainakin pyrkiä siihen. Oli kyllä kerrassaan mukava yllätys ja päivä! Kiitos Elinalle seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti