tiistai 28. marraskuuta 2017

Danan menot ja meiningit

Danan kaverikoirailu on käynnistynyt mukavasti ja meillä alkaakin kohta olla jo itsenäiset käynnit kasassa. Kun itsenäiset käynnit (6 krt) tulevat täyteen sekä puolen vuoden toiminnassa mukanaolo aika täyttyy, saa koira kaverikoirahuivin. Olemme pääsääntöisesti vierailleet vanhusten hoitokodeissa, mutta olimme mukana myös kirjaston järjestämässä lemmikkipäivässä, jossa rapsuttelemassa ja silittelemässä kävi kaikenikäisiä ihmisiä.

Dana vierailukäynnillä, kuva: Pinja Savolainen

Lemmikkipäivästä ei ole valitettavasti kuvia, mutta siellä järjestettiin kaikenlaisia koiraharrastusnäytöksiä ja kaverikoirat olivat kirjaston aulassa rapsuteltavina. Kennelkerhomme koirakot olivat esittelemässä lajeja ja me esiteltiin Danan kanssa koiratanssia kirjaston pihalla. Musavehkeetkin minulla oli mukana, vaan ne ei oikein toimineet niin mentiin ilman musiikkia, mikä ei näyttänyt ketään haittaavan. Moni oli aivan haltioissaan ja otti kuvia tanssistamme. Teimme yksittäisiä liikkeitä ja palkkasin Danaa tietysti. Itseä aina hauskuttaa huomata se, kuinka ne omasta mielestä yksinkertaiset liikkeet on toisten mielestä aivan "wau!"-juttuja, kuten tassutemput. Se on itselle lajin harrastajana aina tärkeää tietoa myös, että tietää mistä yleisö tykkää. Yli puoli tuntia tanssittiin eli tosi pitkä aika, ja Danasta alkoi jo näkyä, että väsymys jo painaa. Siispä lopetettiin tanssit siihen vaikka yleisöä olisi ollutkin ja lähdettiin kaverikoirailemaan vielä joksikin aikaa sisälle. Lapset olivat aivan tohkeissaan Danasta, ottivat kuvia ja sanoivat, että haluavat myös tällaisen koiran. Jotkut kysyivät, että onko tämä ihan sinun oma koira? Vastasin, että kyllä, ihan oma koira on :) Joku oli laittanut Danan kuvan puhelimensa taustakuvaksikin.

"Ymmärtäisiköhän ne mitä haluan jos olisin tässä näin?"

Syksyn mittaan Dana alkoi vihjailemaan, että milloinkas sitä pääsisi metsälle niin eihän se auttanut kuin lähteä metsille. Paistia sieltä ei saatu, mutta Dana ainakin nautti täysin siemauksin. Joka metsäreissulle ei voitu Danaa ottaa mukaan, mutta jospa ensi syksynä Danakin pääsisi paremmin matkaan. Tänä syksynä reissuja tehtiin muutenkin tavallista vähemmän muiden kiireiden vuoksi. Danalle meinasi tulla myös hirven jäljestyskeikka syksyllä, mutta olikin väärä hälytys ja hirvi ei ollutkaan loukkaantunut jahdissa.


Ai että kun tulee kärkkärin haju nenään, vähemmästäkin kuola tippasee..

Seuraava päivä menikin sitten ihan nukkuessa vain

Kavereidemme arka koira Oliver karkasi kesällä ja päivät vierivät karkuteillä. Etsijäkoira kävi etsimässä sitä merkaten tiettyjä paikkoja, joissa Oliver oli ollut, mutta sitä ei löytynyt. Etsijäkoira merkitsi esimerkiksi puun, jonka suojassa Oliver oli yön nukkunut. Dana oli myös toisena koirana mukana etsinnöissä seuraavana päivänä ja haisteli saman reitin kuin etsijäkoirakin oli haistellut. Oliver oli kulkenut juuri sitä reittiä. Oliver saatiin vihdoin omistajiensa toimesta kiinni neljän päivän jälkeen ja onneksi sillä oli kaikki hyvin, vaikka olikin hieman riutunut. Onneksi kaikki päättyi hyvin! Kaverimme tulivat käymään meillä kylässä ja toivat Danalle kiitokseksi etsintä-avusta poronkorvia ja Dana sai heti herkutella yhden.


Danaa kysyttiin kansainvälisen ja uuden koirien ja kissojen tarvikkeita myyvän Cathounds-verkkokaupan maskotiksi. Dana tarttui tähän tarjoukseen mukaan, joten Cathoundseilta voi myös bongata Danan.

1 kommentti:

  1. Onpas teillä menoa ja meininkiä. :) Se on varmasti ihan totta, että harrastajana ei aina muista, että "osaamattomien" mielestä ne pienet ja yksinkertaisetkin jutut ovat tosi hienoja. Ylipäätään on tosi upeaa katsella koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Jo pelkästään se saa parhaimmillaan sen vau-efektin aikaiseksi. :)

    VastaaPoista