perjantai 26. helmikuuta 2016

Koetoimitsija 1-koulutus

Kävin opiskelemassa koetoimitsija 1-kurssin 13.2 kun se järjestettiin Limingassa. Koetoimitsijakoulutukseen voi osallistua yhdistyksen suosituksesta ja yhdistykseltä tulee toimittaa kirjallinen puolto koulutukseen osallistumiseen. Minulla oli puolto jo kahdelta yhdistykseltä, OKK:lta (koiratanssi) ja Pohjoisen Vesipelastuskoirilta (vesipelastus), mutta yksikin puolto riittää. Koulutukseen hakeutuvan tulee olla täysi-ikäinen, Kennelliiton jäsen ja hänellä tulee olla riittävä tietous omista koemuodoistaan. Kurssille osallistujan on oltava toiminut aktiivisesti koemuodon harrastajana ja toimitsijatehtävissä tai muuten siihen hyvin perehtynyt.

Koulutukseen kuuluu kaksi osaa. Perusosassa (koetoimitsija 1) annetaan koemuodoille yhteistä tietoutta. Kakkososassa (koetoimitsija 2) annetaan koemuotoon liittyvä erikoiskoulutus. Tuolloin koulutuksen antavat ko. koemuodon ylituomarit. Koetoimitsijaksi pätevöityäkseen osallistujan tulee suorittaa molemmat jaksot järjestyksessä 1-2 hyväksytysti. Kurssin päätyttyä tulee osallistujan hallita koeasiapapereiden täyttäminen ja menettely niiden kanssa. Lisäksi on omattava valmius toimia omassa koemuodossaan vastuullisena koetoimitsijana ja/tai sihteerin tehtävissä. Koetoimitsija vastaa muiden toimitsijoiden työskentelystä. Hän järjestää heille mm. riittävän koulutuksen ja seuraa heidän toimintaansa kokeen aikana. Koetoimitsijakortti on voimassa viisi vuotta ja se uusitaan jäsenyhdistyksen esityksestä. Voimassa olevan koetoimitsijakortin haltijalla on vapaa pääsy Suomen Kennelliiton alaisiin näyttelyihin ja kokeisiin.

Koulutuksessa tuli esitellä itsensä kaikille ja kertoa lajit, joiden vuoksi on kurssilla. Kerroin, että lajeina minulla on koiratanssi ja vesipelastus niin kurssinvetäjät sanoi, että koiratanssi on tosi harvinainen, sen edustajia harvemmin näkee. Siitä tulikin kyselyitä päivän mittaan, että millainen se on lajina. Koulutus kesti iltapäivään saakka, ja lopussa ei ollut mitään koetta tai testiä. Luennolta tuli siis vaan painaa mieleen asiat mitä käytiin läpi. Koetoimitsija 2-osat on edessä sitten keväällä, toukokuussa menen opiskelemaan koiratanssin ja kesäkuussa vesipelastuksen. Sitten olen valmis!

 Todistus suorituksesta

Oulujokilaakson kennelkerho päätti palkita minut ja Danan vesipelastuksessa menestymisestä, koska nousimme viime kesänä alokkaasta avoimeen luokkaan. Palkinto toimitetaan meille piakkoin. Alla kuva Nuusku-lehdestä, jossa luki niin osuvasti, että voisin itsekin tuon allekirjoittaa täysin omieni kohdalla. Syy siihen miksi harrastuksia on moneen lähtöön.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti