sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Synttärisankari Halti

Taidokas Taikatuuli täytti tänään kaksi vuotta! Nytkö se aikuistuminen pitäis alkaa? ;) Synttäri-aamun aloitimme pusuilla ja sitten herkkuruoalla eli kanan kauloilla. Aamupäivästä suuntasimme agilityyn, jossa oli ohjelmassa tällä kertaa yksittäisiä esteitä. Ne meni tosi mukavasti ja A-este oli nyt tullut korjautuksista. Halti ei ole tehnyt kesän jälkeen A:ta, mutta se on yks sen lemppareista, niin tauko ei teettänyt mitään ongelmia, sehän meni sen aivan innoissaan. A-este on ehkä sen toiseksi lempparein este, putki näyttäisi olevan edelleen yyber-lemppari. Keinua treenailtiin ja pysäytystä sen päällä, ja kepit tehtiin ohjureilla.

 Halti 2v

Vetovaljaat lähempää


Agilityn jälkeen lähdin potkuroimaan ensin Danan kanssa. Dana meni hyvää vauhtia eteenpäin ja kävimme tekemässä sopivan mittaisen lenkin, että enimmät energiat saa pois. Illalla oli kuitenkin vielä edessä koiratanssikin, joten sinne piti säästellä paukkuja.
Danan jälkeen oli synttärisankarin vuoro. Haltikin eteni hyvällä vauhdilla ja selvästi nautti vauhdinhurmasta. Molemmille tytöille olen ostanut husky- eli vetovaljaat. Ne ovat erityisen hyvät vetohommiin, koska ne on muotoiltu niin, että ne vähentävät koiraan kohdistuvaa rasitusta vetäessä. Käytännössä valjaat ulottuvat aivan tuonne hännän tyveen asti. Vetovaljaiden hyöty on nähtävissä, se vetäminen on jotenkin vaivattoman näköistä ja liikkuminen jouhevaa. Molemmat tytöt oli mielissään potkurilenkistä. Lepotauolla

Tytöt ovatkin nukkuneet illan tyytyväisinä ja näin on Haltin toinen syntymäpäivä juhlittu. Sai tyttö lahjojakin ja oli hyvin mielissään :) Kaksi vuotta on vierähtänyt niin nopsaan, monenmoista ollaan touhuttu ja toinen toistamme koulutettu. On ollut mielenkiintoista tutustua alkukantaiseen rotuun, ja samalla aivan uuteen rotuun itselle. Niin on vekkuli luonne ja aina pilke silmäkulmassa keksimässä kaikkia pikku kikkoja. Joskus olen ajatellut, että millainen Halti mahtaa olla sitten vanhana. Vaikea kuvitella sitä sellaisena, ettei se jaksaisi touhuta :) Ihana äidin pikku akkeli!


Tässä esittelen pallonkäsittelytaitojani!

Hyvin pysyy käpälissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti