sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Koiratanssikisat

Koiratanssikisat kisattiin Oulussa lauantaina 6.6 hienoissa puitteissa. Oli mukava olla Animagi-hallin suojissa kun ulkona alkoi varsinkin iltapäivällä satamaan vettä ihan reilusti. 

Kenraaliharjoitukset pidimme siskoni kanssa torstaina ennen koetta ja harjoituksia varten varasimme hallin käyttöömme. Ne treenit eivät menneet yhtä hyvin kuin aiemmin, koska kyseisessä hallissa emme olleet olleet pitkään aikaan, joten hajut siellä kiinnostivat Danaa paljon. Tilanteeseen auttoi kuitenkin se, että jätimme ekan harjoituksen kesken ja kävimme kiertämässä koko hallin läpi, jotta Dana sai haistella. Sitten otimme alusta tanssin ja se menikin jo paremmin.

Sitten koitti kisapäivä..

Odottelemassa omaa vuoroa..

Kisapäivänä minua ei niin hirveästi jännittänyt aamulla, toisin kuin yleensä. Esiintymisvuoron lähestyessä kuitenkin jännitys kasvoi ja jännitin tosi paljon kehässä siinä alussa. Olimme vuorossa neljäntenä ja freestyle-luokka oli ennen HTM:ää. Freestylen alokasluokassa oli 14 koirakkoa. Ensimmäistä kertaa myös tuli huomattua, että myös Dana reagoi minun jännitykseeni. Se alkuhan menikin vähän sitten sinne päin, pientä sähläystä oli havaittavissa, mutta tilanteet sai kuitenkin aina korjattua. Pyrin ohjaamaan Danaa kaikesta huolimatta selkeästi ja kehumaan sitä kovasti. Tiedän, että sille on kova pala tehdä koko ohjelma ilman palkkaamista. Onneksi olimme ehtineet sitä kuitenkin jonkun kerran treenata ennen koetta.
Loppupätkä meni alkupätkää paremmin, vaikka siinäkin olisi ollut pientä viilaamista. Monet asiat ovat toisaalta sellaisia, mitä yleisö ja tuomarit eivät välttämättä edes huomaa, mutta itse tietää kun tuntee ohjelmankin, että se olisi voinut mennä vielä paremmin. Dana kuitenkin innostui enemmän musiikin noustessa ja samoin minun jännityskin hieman raukesi siinä. Kaikki liikkeet saimme kuitenkin tehtyä ja mitään ei unohtunut, musiikin tahtiin mentiin kivasti. Esityksen loputtua juoksimme äkkiä palkalle, jota en siis voinut näyttää Danalle etukäteen, koska se olisi saattanut juosta sinne vaikka kesken esityksen :D

 Esityksestä
Koiratanssi on meijän tähänastisista lajeista ehkä ylivoimaisesti jännittävin laji kisata, koska siinä on niin paljon myös ohjaajan harteilla ja ohjaajan täytyy pitää mielessä paljon asioita samalla kun tanssii koiran kanssa.

Tuomarilinjaus oli tiukka ja harmitti muutamien kisaajien puolesta, jotka ovat pitkään kisanneet samassa luokassa ja joilla jäi pienestä kiinni KUMAn eli kunniamaininnan saanti. Kunniamaininta vaaditaan siis, jotta saa luokkasiirron ylempään luokkaan.
Meillä loppupisteet olivat siis 158p, eli periaatteessa parin pisteen päässä kumasta. Tosin sen saamiseen vaikuttavat teknisten ja taiteellisten osa-alueiden pisteet ja molemmista täytyy saada se vähintään 80. Meillä ansiot olivat teknisistä 78,67 ja taiteellisesta 79,33. Pienestä siis jäi meilläkin kiinni. Lopulliset pisteet laskettiin kolmen tuomarin antamien pisteiden keskiarvosta.
Olen kyllä tyytyväinen tulokseen ja pisteisiin. Toki se harmittaa, että epiksissä meillä meni paljon paremmin kuin kisoissa, mutta sellaista se on. Ensimmäiseksi kisaksi tosi kiva tulos ja nyt on aikaa miettiä mitä kehittelemme seuraavaksi.

Tuomariarvostelut:

Mirja Ovitz: Esitys oli mielestäni hieman HTM-painotteinen, olisin kaivannut enemmän vapaaohjelmaa. Koiralla oli ajatukset välillä muualla. Kehän käyttö oli hyvää. 75/76 151p

Johanna Saariluoma: Ohjelmassa hienoja tunnelmallisia hetkiä, mutta hieman turhan paljon "kuljeskelua", jota olisi ollut hyvä rytmittää tempuilla. Kiltisti suorittava koira ja kaunis ote ohjaamiseen ohjaajalla! Musiikin mahtipontisuus ja koiran iloisuus eivät täysin kohdanneet, vaikka rytmillisesti valinta olikin toimiva. Tällä parilla on siis kasassa todella hyvä pohja, jolle voi helposti rakentaa vielä enemmän. 78/83 161p

Heli Nousiainen: Koiralla vauhtia riitti, onneksi vauhdikkaampi osuus oli laitettu loppupuolelle kun varmasti olisi voinut alkaa riekkuminen. Koira kuunteli ohjaajaa ja selvästikkin piti niistä liikkeistä, joissa ohjaaja oli alhaalla -> näitä voisi käyttää enemmänkin. Pieni häsläys ja muutamat kiellot puottivat pisteitä. 83/79 162p


Todennäköisesti kokeilemme Danan kanssa myös koiratanssin HTM:ää, sillä saimme tästä ohjelmasta kommenttia eräältä tuomarilta, että oli hieman HTM-painotteinen ohjelma. Freestylessä kisaan joka tapauksessa vielä kuitenkin Danan kanssa ainakin kerran ellen enemmänkin, mutta sopivan musiikin löytäminen vain tuottaa päänvaivaa. Nyt Dana saa levätä koiratanssista tämän kuukauden muiden kokeiden vuoksi. Otan nyt Haltin treeneihin mukaan ja katsotaan tuleeko siitä freestyler ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti