sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kennelnimi ja Tuire Kaimio

Sain tietää pari päivää sitten, että Kennelliitto on myöntänyt minulle kennelnimen! Ensimmäinen nimivaihtoehdoistani hyväksyttiin, eli tulevaisuudessa kasvatan sitten Tatamitassun kennelin nimellä labradorinnoutajia ja suomenlapinkoiria! Tatamitassun nimi tulee Danan lempinimestä, Danskua on pienestä asti kutsuttu tatamitassuksi. Olen tosi iloinen, yksi haaveeni on toteutunut ja tätä on odotettu pikku tytöstä asti! Muita haaveilemiani rotuja voi myös sitten tulla tämän nimen alle, mutta ne on sitten niitä tulevaisuuden asioita. Kenneltoimintani tulee olemaan pienimuotoista, koska haluan harrastaa koirieni kanssa samalla ja omien koirieni määrä tulee olla mitoitettuna aina omaan elämään sopivaksi. Toki sijoituskoiria voi sitten miettiä kans kun tuntuu, että oma koiraluku on täynnä. Mutta aika näyttää ja tämä on hyvä alku! Lisää kennelnimen anomisen polustani voi lukea aiemmasta postauksestani, löytyy tunnisteella "kennelnimi".


Tuore kasvattaja lähti heti seuraavana päivänä ilouutisen kuultuaan opiskelemaan kuuluisan eläintenkouluttajan Tuire Kaimion luennolle. Oli ihan älyttömän hyvä luento koirien elekielestä ja muista tärkeistä asioista. Opin itsekin ymmärtämään asioita taas ihan eri tavalla ja sai tosi hyviä käytännön vinkkejä siitä kun pennut ovat talossa. Kynästä loppui jopa muste kun kirjoitin niin paljon, vaan onneksi oli varakynä matkassa! Tämä luento oli tosi hyvä lisä kasvattajan peruskurssin lisäksi, koska uutta asiaa tuli.
Lopuksi kysyin Tuirelta nimmarit ja vielä erikseen niistä Haltin ohitustilanteista niin Tuire antoi tosi hyvät vinkit ja auttoi minua ymmärtämään sitä käytöstä ihan eri tavalla, se oli ihan huippu juttu! Nyt ymmärrän Haltia paljon paremmin!

Perjantaina oli agilityn alkeiskurssille ilmoittautuneiden soveltuvuustesti, jossa testattiin koiran soveltuminen kurssille, eli ettei koira ole vihainen ihmisille ja muille koirille ja pysyy paikallaan. Aluksi koirakot olivat muutaman metrin välein toisistaan rivissä ja kouluttajat kiersivät tervehtimässä jokaisen koirakon. Seuraavaksi mentiin puoliympyrään ja jokaisen koirakon piti pujotella joka koirakko läpi. Sen osion jälkeen oli vielä paikallaolo ja luoksetulo. Kaikki osiot meni tosi hyvin Haltilla ja pääsimme kurssille! Olen aivan mielissään, päästään aloittamaan vihdoin agility, josta monet ovat sanoneet, että siinä olisi varmasti sopiva laji Haltille. Halti on nopea ja ketterä niin sillä voisi olla rahkeita siihen.

Tällä viikolla on sattunut aika jännittäviä asioita omassa elämässä, joten vähän viiveellä saattaa tulla nämä koira-asiat tänne blogiin päivitettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti