lauantai 25. heinäkuuta 2015

Doboa ja rally-tokoa

Kävimme Danan kanssa rally-tokon ratatreeneissä, jossa iloksemme tapasimme Danan siskon Netan (C. Zena) pitkästä aikaa! Aivan kuin tytöt olisivat muistaneet toisensa, koska vetivät toistensa luo ja heti kun olivat ottaneet toisistaan ensinuuskut alkoi leikit! Danan leikkimuuvitkin oli sellaisia, että harvan kanssa se enää noin antaumuksella kierii ja pyörii maassa. Yleensä koulutuskentillä ym. työnteoissa ei leikitä, mutta nyt oli pakko tehdä pieni poikkeus kun systeriä nähtiin pitkästä aikaa.

Niin ja kyllähän me töitäkin tehtiin ennen leikkejä ;) Radalta saatiin positiivista kommenttia sekä kehitettäviä juttuja, mitkä olikin tosi hyvä tietää ja kun aloin heti kiinnittämään niihin huomiota niin meni jo paremmin. Danalla on aika verkkaista se sivulle ja eteen-tulo, mutta ne ovat olleet sitä aina. Ne ovat oikeastaan ne ainoat kompastuskivet, muuten lähtisin oitis kisaamaan sen kanssa. Katsotaan sitten jos saan ne vielä hiottua, sillä kun on tapana aina vähän peruuttaa niissä liikkeissä..

Tässä pikku-tytöt puolivuotiaina:

Veteraanit Veera ja Minkakin olivat mukana katsomassa pikkuisten touhuja tuolloin

Ja tässä tytöt neljä vuotta myöhemmin:

Rally-toko rata takana

Siskokset 4,5v

Haltin kanssa osallistuimme dobon alkeisiin pari viikkoa sitten. Oli tosi mielenkiintoista ja kivaa! Dobo on koiran ja omistajan yhteistä hauskaa lihaskuntotreeniä. Etenkin syville lihaksille laji on erityisen hyvä. Lajiin kuuluu kolmenlaisia liikkeitä; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Liikkeitä on eri tasoisia ja monet liikkeet on muokattavissa helpoista haastaviksi pienillä muutoksilla.
   Dobo osoittautui selvästi Haltin lajiksi, se tykkäsi ihan hirmusti treenailla ja keskittyi toden teolla liikkeisiin. Kouluttajamme kertoi, että hän omistaa kaksi vilkasta koiraa ja laji sopii etenkin vilkkaille koirille. Itselläkin tuli lämmin treenatessa ja se onkin mukavaa tuossa lajissa, että siinä ovat molemmat sekä ohjaaja että koira aktiivisessa roolissa. Kävimme läpi teoriaa, eri liikkeitä ja harjoituksia, varusteita, lämmittelyitä, venyttelyitä.. Aiomme ehdottomasti jatkaa doboilua molempien tyttöjen kanssa ja osallistumme heti jatkolle kun sellainen järjestetään.

Dobosta lisää tietoa täällä: http://www.dobo.fi/dobosta/

Keinuttelua..

Jalan ali ryömiminen ja hyppy yli

Maate pallon päällä

Istuminen pallon päällä


Istumaan peruutus tasapainotyynylle

Etutassut tasapainotyynylläEi kommentteja:

Lähetä kommentti