perjantai 31. heinäkuuta 2015

Karvakamut ja mätsärit

Näimme Eeverttiäkin viime viikolla. Kävimme pitkästä aikaa koirapuistossa leikkimässä (ei olla varmaan melkein vuoteen käyty). Siellä oli myös kaksi pientä chihua, jotka kiinnosti Haltia hirveästi. Se yritti saada niitä leikkimään, mutta ne eivät oikein olleet innokkaita leikkimään, lähinnä tutkiskelivat aluetta itsekseen. Halti ja Eevertti sitten leikkivät aina välillä kun Eevertti ei vahtinut aluetta. Ei olla kovin innoissaan oltu menossa koirapuistoon nyt viime aikoina, kun ei oikein koskaan tiedä millaisia koiria sinne tulee. Haltikin kuitenkin pentuna sai muutamia ikäviäkin kokemuksia siellä niin en ole halunnut oikein mennä sinne enää. Nyt oli kuitenkin ihan mukava kerta.Mia kertoi, että Halti on yksi niistä harvoista, jonka kanssa Eevertti vielä innostuu leikkimään. Halti ja Eevertti onkin aina ihan mielissään toisistaan ja niiden leikkiä on hirveän hauska katsoa, naurattaa siinä omistajiakin.


Kaverukset <3


Kävimme Danan kanssa mätsäreissä. Siellä oli kerrankin metsästyskoirillekin oma luokkansa, joten pohdin siinä kumpaan tytön ilmoitan, siihen vai isoihin aikuisiin. Isoissa aikuisissa oli vähemmän ilmoittautuneita niin ilmoitin Danan sitten siihen. Dana oli kiinnostunut tutustumaan kaikkiin ja yksi nainen kysyi, mistä Dana on. Kerroin sitten ja se innostui, sanoi tietävänsä kasvattajan ja Danan suvun. Hän sanoi erityisesti ihailevan Danan emälinjaa ja haluaisi itsekin Danan emän pennun, mutta sehän ei ole enää mahdollista. Hän kyseli Danastakin kaikkea ja sanoi, että on tosi sievä tyttö. Lopuksi toivotti onnea ja sanoi, että sinulla on upea koira :)

Odottelimme vuoroamme ja tapasimme tuttujakin. Mätsärit on kyllä niin mukavia tapahtumia, kiva käydä niissä. Kehään menimme valkoisen paimenkoiran kanssa ja ajattelin, että joo nyt ei taida olla mahiksia :D Dana esiintyi taas hienosti ja tuomari sanoi, että tykkää hirveästi metsästyslinjaisista labbiksista, harmi vaan, että näyttelyissä suositaan enemmän jytkyjä.. Sanoin samaa. Kaikki puhutteli sitä käyttölinjaiseksi, vaan eipä se minua haittaa, onhan Danassa käyttölinjaakin, mutta enemmän miellän sen sekalinjaiseksi. Tuomari sanoi, että hirveän vaikea valinta kun molemmat kulkee niin hienosti, mutta hän ei voi olla antamatta punaista metsästyslinjaiselle labbikselle, hän haluaa sen jatkoon. Olin aivan mielissään!


Sitten koitti punaisten kehä, jossa oli upeita koiria, vinttikoiria ym.. Ajattelin taas, että oivoi.. :D Olinkin ihmeissäni kun ympäriltä käteltiin porukkaa pois, mutta meitä ei. Sitten tuomari sanoi, meille ja yhdelle samojedin omistajalle, että te kaksi nyt kilpailette jatkosta, liikkeet ratkaisee. Mentiin sitten ees taas ja tuomari sanoi, että "kyllä se nyt on näin, että neljän parhaan joukkoon menee tämä käyttölinjainen labbis, varmaan jotkut näyttelytuomarit nyt kattois mua kieroon, mutta ei voi mitään, tykkään niin näistä!" Oli ihan mahti juttu, Dana sijoittui siis PUN4 ja tuomari tuli vielä kättelemään ja sanoi, että erinomaista esiintymistä teiltä, tosi kaunis koira. Sanoin sitten, että käyppä kouluttautumassa labbisten tuomariksi niin se sanoi, että kova halu kyllä olisi :D Dana pärjäsi jopa paremmin kuin näy-linjainen labbis.. Kehäsihteerikin vielä sanoi, että on tosi sopusuhtainen, että tuollaisia labbisten tulisi ollakin eikä liian jykeviä tai liian hoikkia.
Dansku sai palkinnoksi luita, makupaloja ja naksuttimen. Oli kyllä tosi kiva ilta ja Dana oli selvästi mielissään kun sai mamman kanssa kaksin puuhastella :)

Tänään aamupäivällä Dana oli töissä kanssani ja vesipelastaja otti työnsä vakavasti kun vartioi tarkkaavaisena, että kaikki pysyy pinnan päällä.Sitten siskoni haki Danan lenkille Innan ja Islan kanssa, kivaa oli ollut.Danan monet ilmeet ;)


Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti