maanantai 13. heinäkuuta 2015

Aksaa ja kamuja

Tulee vähän viiveellä nämä viimeaikaiset tapahtumat kun en ole ehtinyt tänne kaikkea kirjoittelemaan. Kävimme pari viikkoa sitten Elinan, Ronjan ja Hertan kanssa parin tunnin metsälenkillä. Lähdimme sateesta huolimatta käymään reippailemassa ja oli kyllä mukava jutskailla, tytötkin sai juosta ja pelemuta. Lopulta innostuivat vielä uimaankin.Koko konkkaronkka, vasemmalla 4-vuotiaat ja oikealla 1-vuotiaat

Vas. Ronja, Dana, Halti ja Hertta

Noutajat noutaa
Agilityssä on ollut taas mukavaa. Ollaan käyty puomia, keinua, A-estettä ym. nyt läpi ja Halti on tosi innostunut etenkin siitä A-esteestä, se on aina itsekseenkin menossa sinne. Keinua opetellessa ohjasin Haltia eteenpäin ja kouluttaja piti toista päätä keinusta. Haltin edetessä kouluttaja laski keinua varovasti ja vaimensi hieman paukautusta. Halti oli ihmeissään äänestä ja säpsähti sitä. Sen jälkeen tehtiin niin, että Halti oli vain keinun vieressä ja lautaa paukauteltiin vähän. Siitä äänestä se ei ollut moksiskaan vaikka lauta paukkui sen korvan juuressa ja kouluttaja sanoi, että tässä näkee Haltin rohkeuden. Toinen koira vieressä säpsähteli sitä paukutuksen ääntä. Haltia jänskättää se ääni ainoastaan silloin kun se yhdistyy siihen kun se on keinun päällä ja kouluttaja kehotti harjoittelemaan sitä jonkun kanssa yhdessä. Halti kuitenkin suostui tulemaan uudestaan keinulle vaikka se lopussa selvästi odottaa, että milloin se paukahtaa. Tosi hyvin kuitenkin meni ensimmäiseksi kerraksi keinulla.
   Ollaan otettu este-yhdistelmiä ja ohjausliike-harjoituksia ja olen huomannut niissä, että minun pitäisi juosta niin lujaa kuin kintuistani pääsen, koska Halti on tosi nopea. Lisäksi joillakin esteillä lähtee herkästi seuraamaan minua selkeästä käsimerkistä ja käskystä huolimatta, eli ei se minusta irtaantuminen olekaan sillä ihan niin helppoa kuin aluksi luulin. Siihenkin saatiin hyvät vinkit, kuinka sitä irtaantumista voisi harjoittaa.

Ennen Kilpisjärvelle lähtöä tapasimme Outin ja Kaapon metsälenkin merkeissä. Outi toi tuliaisiakin, tytöille pari pussia erilaisia itsetekemiä herkkuja ja minulle suklaata, söpöä! Ja nehän maistui! Hyttysiä metässä riitti vaan niin riitti vauhtiakin :)Kilpisjärven reissun jälkeen tapasimme Elinan, Lumon ja Taikan kanssa, ja menimme montuille jossa tytöt sai käydä uimassa. Lähinnä Dana ja Taika olivat vedessä kun taas Halti ja Lumo tyytyivät pikkuisen kastelemaan itseään ja juoksemaan ympäriinsä lelun kanssa. Oli aika hiekkaisia tyttöjä kotona pestävänä, mutta ennen kaikkea tyytyväisiä ja sehän se on aina tärkeintä.

Dana, Halti, Taika ja Lumo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti