sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Halti Oulun kv-näyttelyissä

Kävimme Haltin kanssa Oulun kansainvälisissä näyttelyissä tänään. Ilmoitin Haltin keväällä sinne kun tuomari ei ollut entuudestaan tuttu ja ajattelin käyttää Haltin vielä viimeisen kerran junnuluokassa. Kuulin sitten ajan myötä, että kyseinen tuomari on hyvin tiukka arvosteluissaan. Halti alkoi lisäksi irroittaa turkkiaan ja näyttelypäivään mennessä alkoi turkki olla aikalailla irroitettu ja melko lirun näköinen.. Sehän on enemmän kuin kätevä ja hyvä kesällä, mutta näyttelyyn mentäessä tietysti vähän epäedullisempi juttu. 

Olenkin tässä viime aikoina puhutellut Haltia leikillään minun pikku tursakkeeksi :D Vaikka asiahan on niin, että minun silmiini Halti on aina kaunis, oli turkki mikä hyvänsä. Haltissa rakastan etenkin sen vaaleita silmiä, sen katse on jotenkin sellainen, kuin se menisi läpi.. Tykkään kovasti siis Haltin ilmeestä ja lisäksi henk.koht. tykkään sen rakenteesta ja siroudesta. Vaikka tiedän, ettei sellainen taas ole välttämättä kovaa huutoa näyttelyissä, mutta enhän minä näyttelykoiraa Haltista ole hakenutkaan.. Haltin kanssa olen huomannut sellaisenkin asian, että mitä enemmän sille tulee ikää, sitä enemmän vaan tykkään siitä millainen siitä tulee ja koko ajan meidän yhteistyö kehittyy, myöskin harrastamisen myötä.

Kuullessani tuomarista lisää, mietin että iiks, ei kiva lähteä hakemaan T:tä.. Mutta sitten ajattelin, että no otetaan ihan huumorimielellä tämä homma ja hyvää kokemusta ainakin saadaan. Viime aikojen surullisten asioiden vuoksi, en oikein jaksanut sitten enää jännittääkään mitään, tuli sieltä mitä tuli.

Edellisiltana keittelin broilerinsydämiä kattilassa Haltille karkiksi ja huh huh mikä haju tuli, vaikka ilmanvaihto oli täysillä. Vaan olipahan herkkua tytölle ;) Heräsin aikaisin aamulla ja käytin Haltin aamulla pyörälenkillä. Menimme hyvissä ajoin paikalle ja leiriydyimme kehän laitaan. Oli mukava tavata uusia ihmisiä ja nähdä eri koiria. Tosi avuliaita ihmisiäkin tapasimme raahatessani kaikkia meidän tarvikkeita, aivan ihana juttu! Harmi vain, ettei kaikkien tuttujen kanssa ehtinyt paremmin porista. 

Halti tarkkaili ympäristöään ja oli aluksi vähän ihmeissään, mutta ei mitenkään kuormittunut siitä vilskeestä. Olisi halunnut vain leikkiä muiden kanssa. Ennen kehään menoa se puski hilseen turkin pintaan mikä oli ihan uusi juttu. Mietin sitten siinä, että miten ihmeessä sen saa pois, ei taida labbiksen hilseilyyn toimiva kikka toimia lapinkoiralle :D Koitin sitten siinä kammata sitä pois. Se hilse-asia pisti sitten vähän jänskättämään.

Kehässä meni tosi kivasti, Halti esiintyi hienosti ja keskittyi tosi hyvin. Joitakin koiria tuomari mittasi, Haltia ei mitattu. Tuomari tutki tarkasti ja oli mukava ja ystävällinen. Siellä minua ei oikeastaan jännittänyt yhtään, koska tuomari oli niin kiva ja iloinen. Tuomari sanoi, että tykkää Haltin rakenteesta ja femiinisestä ulkonäöstä. Tykkäsi Haltin nassusta ja kulmauksista. Lopussa vielä sanoi, että Halti on selvästi kesäturkissa nyt ja on varmasti ihan erinnäköinen turkissa. Muutamista asioista huomautti, että esimerkiksi liikkeessä voisi olla takana enemmän tehoa ja takana on ahtautta. Totesi, että ne ovat myös ikään liittyviä asioita ja Halti tulee vielä kehittymään ajan myötä. Toivoi Haltille sen turkin ja ajan kuluessa tapahtuvan kehityksen, molemmat yhdessä. Ei pelkkää turkkia, koska turkilla kuulemma monesti yritetään peitellä niitä virheitä.

Halti sai hyvän eli H:n ja olen tosi tyytyväinen. Paljon tänään jaettiin H:ta. Tässä arvostelu, tuomarina Maija Mäkinen:

"Tänään ilmavan vaikutuksen antava juniori, jolla selvä sukupuolileima. Narttumainen pää, jossa on voimakas otsapenger. Kuono-osa saisi olla täyteläisemmät. Kookkaat korvat. Hyvät silmät ja purenta. Hyvä kaula. Rintakehä voisi olla hieman pidempi suhteessa lanteeseen. Tasapainoiset kulmaukset. Takakannukset. Seisoo hieman pihdissä. Kevyet liikkeet, mutta takana voisi olla enemmän tehoa. Ahdas takaa. Lanneosa korostuu liikkeessä. Miellyttävä luonne, esitetään tänään kevyessä kesäturkissa."
JUN-H

Kiitos Satu-kasvattajalle kuvasta

Mielestäni hyvin kuvaava arvostelu, ja jännä aina vertailla Haltin saamia eri arvosteluja nyt kun on käyttänyt tähän ikään mennessä joka luokassa. Selvästi on tapahtunut kehitystä, esimerkiksi pentuna sai huomautusta lanne-osan köyristämisestä, jota ei enää ole tehnyt. Oli mukava kun tuomarilta sai kattavan arvostelun, koko lomake oli täynnä tekstiä eikä vaan muutamia lauseita. Tuli sellainen tunne, että voisin käyttää Haltin vanhempana uudelleen Mäkisen arvioitavana. Vielähän tuo tyttöni on aivan juniori <3


Oli tosi mukava näyttelypäivä ja ilmakin oli suotuisa, välillä pilvistä ja välillä paistoi. Oman vuoromme ollessa ohi päätin kerätä kaikki kamppeeni ja viedä ne autolle, jotta olisi helpompi liikkua. Huomasin, että Halti alkoi olla jo tosi väsynyt siinä vaiheessa. Kävimme vielä pikaisesti myyntikojuilla ostamassa Haltille grippihihnan ja lähdimme sitten kotia kohti. Halti nukahti heti ja samoin omistaja, molemmille meille aikaiset aamuherätykset on aika tuskaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti