maanantai 27. heinäkuuta 2015

Rally-tokoilua ja agilityn jatkoa

Meillä oli agilityssä toissa kerralla pienimuotoiset leikkimieliset kisat viimeisen alkeiskurssikerran kunniaksi. Radassa oli muuri, pituuseste, hyppyesteitä ja putki. Pituusestettä olimme tehneet vain kerran ja siitäkin oli jo aikaa niin mietin, että kiertääköhän Halti sen. Olimme viimeisenä vuorossa ja laitoin Haltin ensimmäisen esteen luo istumaan. Sitten lähdettiin vauhdilla ja ohjasin Haltia hyppimään. Olin niin häkeltynyt siitä kun se teki pituusesteenkin ilman mitään ongelmia, että unohdin ohjata sen putkeen. Onneksi sain äkkiä sen korjattua ja loppu menikin hyvin. 

Rata oli ohi tosi nopeasti ja kouluttajamme alkoivat katsomaan järjestyksen. Tässä kisassa siis kilpailtiin ajoista. Meillä meni se sitten tosi kivasti, Halti tuli toiseksi kisassa ja voittajakoiran kanssa oli kuulemma hyvin samat ajat. Jos olisin muistanut ohjata sen putkeen niin olisi tullut puhdas rata, mutta olen hirmu tyytyväinen kuinka hienosti Halti meni! Halti sai palkinnoksi vetolelun, luun ja makupaloja. Vetolelu olikin tytöille hirmu mieluinen, ovat leikkineet paljon sillä ;)

Pääsimme jatkamaan agilityä jatkokurssille, joka alkoi viime viikolla. Kävimme muutamia esteitä läpi ja alkutunnista varsinkin Haltilla on energiaa ja välillä käy ilottelemassa siellä esteiden ympäri jotain onnenjuoksua. Alkuinnon jälkeen Halti onneksi rauhoittuu kuitenkin ja hakee minuun tosi hyvin kontaktia, vaikka ympäristö kiinnostaakin. Kouluttajat sanoivat, että Haltilla ei tulevaisuudessa tule ainakaan ajasta olemaan kiinni pärjääminen, Halti on sen verran nopea. Vielä kun nuo esteet saadaan haltuun niin hyvä tulee. Jää nähtäväksi miten Haltilta luonnistuu maxi-luokan esteet, mutta Halti on toisaalta sen verran ketterä, että uskon, että se oppii menemään ne. Pikkuhiljaahan ne nostot täytyy sitten tehdä kun sen aika on. Tosi mukavaa on kuitenkin ollut se, että kouluttajat huomioivat koiran luonteen ja esimerkiksi osaavat suositella yksilöllisesti mikä olisi paras tapa opettaa jokin tietty este koiralle. Esimerkiksi he suosittelivat, että Haltille käytettäisiin pujottelussa alussa ohjureita, koska se on vilkas koira, niin se oppii ajattelemaan itse, mistä tulisi mennä ja taas se pään käyttö etenkin väsyttää vilkasta koiraa.


Olemme käyneet Outin ja Kaaponkin kanssa rally-tokoilemassa. Ylläoleva rata suunniteltiin yhdessä Outin kanssa ja otettiin siihen etenkin niitä meidän kompastuskivi-kylttejä. Kiitos Outille kuvista!


Danan kanssa peruutusta


Koira eteen, oikealta sivulle, istu

Pujottelua


360

 Halti antoi 360 asteeseen oman pikku lisämausteen ;)

Ja meitä nauratti sen temput ;)

Koira eteen, peruutus askelittain, HOX kuinka lähellä Halti on edessä, vert. Danaan

Istu, maahan, kierrä koira ympäri

Pujottelua ja maali!

Treenikamut Halti ja Kaapo, kova hinku niillä oli leikkimään niin ei voitu ihan vierekkäin pistää, eivät olisi malttaneet pitää tassuja erossa toisistaan

Danan kanssa lähtö, rata uudestaanIstu, maahan, kierrä koira ympäri (Danan ilme :D)

 

 Dana jää istumaan hiukan kauemmas kuin Halti kun koiran on tultava ohjaajan eteen

 Pujottelua

Sitten onkin mukava lenkkeillä!

Dana noutaa, Haltilla ja Kaapolla joku oma juttu meneillään


Haltiakin kiinnosti lelu kovasti..Dana teki työn ja Halti pölli lelun rannassa

Dana hakee lelun mistä vain!


Lelutrio vauhdissa


Hähää, veinpäs..Hiekkaleikit rannassa


Myös agilityä treenasimme Outin ja koiruleiden kanssa. Harjoittelimme ohjauksia, puoltenvaihtoa, takaakiertoa ja tehtiin rataa toisin päin. Oli hyvää treeniä kerrassaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti