tiistai 5. toukokuuta 2015

HTM-kurssi

Olimme reilu viikko sitten Danan kanssa Oulun koirakerhon järjestämällä Katja Tammisen HTM-kurssilla. Katja on Suomen kokeneimpia ja menestyneimpiä HTM-ohjaajia. Koiransa Nevadan kanssa hän on ollut maajoukkueessa vuodesta 2010 ja saavuttanut useita mitaleita arvokisoista, mm. Pohjoismaiden Mestari vuodelta 2014. 
Innostuimme lähtemään kurssille, jotta oppisimme uusia juttuja ja HTM kiinnostaa, kun en ole aikaisempaa kokemusta lajista. Kurssi oli tehokas päivän kestoinen ja täynnä asiaa.

Tässä hieman faktaa HTM:stä.

HTM eli Heelwork to Music on seuraamispainotteista koiratanssia, jossa seuraaminen ja eri positiot (paikat) ovat pääosassa. Vähintään 75% ohjelmasta tulee olla seuraamista. Koiran ja ohjaajan välinen etäisyys ei saa missään ohjelman vaiheessa olla enempää kuin kaksi metriä. Ohjelmassa tulee huomioida enemmän musiikin tulkinta kuin positioiden määrä. Ohjelma, joka sisältää 1-2 laadukasta positiota, ansaitsee korkeammat pisteet kuin ohjelma, jossa on useita epätarkkoja positioita.
Liikkeet eivät saa hallita ohjelmaa vaan huomio tulee olla seuraamisessa. Liikkeitä saa yhdistää ohjelmaan, kunhan ne sopivat musiikkiin ja seuraamista on vähintään 75% ohjelmasta.

Lisää HTM:n säännöistä löytyy kennelliiton sivuilta koiratanssi-osiosta.

Kurssilla opeteltiin eri positioiden opettamista ja tehtiin sekä HTM:n että freestylen valmiit ohjelmat. Oli hauska tehdä koreografiat ja esitykset yhdessä ryhmänä, koska sitä ei juuri tule tehtyä muulloin.

HTM on mielenkiintoinen koiratanssin laji ja voi hyvinkin olla, että tulevaisuudessa jonkun koiran kanssa harrastan sitäkin. Freestyle on tällä hetkellä meille kuitenkin sopivampi, koska Danan kanssa ei juuri olla opeteltu niin tarkkaa ja läheistä seuraamista.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti