tiistai 19. toukokuuta 2015

Rokotukset ja passit

Käytin eilen Haltin vuosikkaan rokotuksilla ja samalla otatin tytöille lemmikkipassit. Lemmikkipassit otan sen takia tytöille kun lähdetään kesäkuun lopussa vaeltamaan Kilpisjärvelle ja käymme samalla pohjois-Norjassa sekä -Ruotsissa niin passit on tarpeen. Jotkut eivät kuulemma välttämättä hanki koiralleen passia sinne lähtiessä, mutta itse en ottaisi sitä riskiä, että koira jääpi sitten sinne rajan taakse karanteeniin tai kuulemma myös ankarat sakot ovat mahdolliset. Passit ovat myös siitä kätevät, että ne ovat voimassa koko koiran eliniän, niin niille on todennäköisesti myöhemminkin tarvetta, koska matkustelen säännöllisesti ulkomaille.

Tytöt odottelee jo reissuun lähtöä ;)

Reissupäivitystä on varmasti tänne sitten myös myöhemmin luvassa. Olen nyt koittanut enemmän lenkkeilyttää tyttöjä asfaltilla (mikä ei täällä kaupungissa varsinkaan tuota hankaluuksia), jotta anturat kovettuisi. Tassut kuitenkin tulevat joutumaan erilaisille koetuksille sillä reissulla ja ensiapu-tarvikkeet on oltava tietysti mukana sitten kaiken varalta. Odotan reissua jo innolla ja niitä henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Olen aikaisemmin käynyt Enontekiöllä, josta matkasin Kautokeinoon, sieltä Kaarasjoen kautta Inariin. Inarissa olen käynyt kahdesti. Käsivarsi on siis jäänyt näkemättä ja nyt vihdoin pääsen näkemään sen näiden neitokaisten kanssa. Pohjoisen visiiteissä tahtoo olla vaan aina se puoli, että haluan aina vaan enemmän muuttaa sinne! Täällä on niin aakeeta laakeeta, että sinne kauneuden keskelle kun menee, ei voi uskoa silmiään..

Palataampas kuitenkin pohjoisesta vielä sille eläinlääkärikäynnille. Luottoeläinlääkärimme siis tarkisti tytöt ja Haltista sanoi, että on oikein sopusuhtainen ja hyväkuntoinen tyttö. Muisteli siinä myös niitä meidän harrastuksia ja se mietti siinä, että mikä se yksi toko olikaan ja sanoin, että se oli se rally-toko niin se nauroi ja kysyi, että mitä siinä tehtiinkään kun ei ole tuttu laji :D Totesi Haltista vielä, että rakenteestakin huomaa että sen kanssa harrastetaan. Danasta totesi, että on pysynyt sopusuhtaisena viime näkemästä asti, että ei tarvitse kyllä mitään huomautella painosta, on juuri ihannepainoinen. Korvia Danalta kuulemma voisi vähän putsailla kun pikkuisen punottivat. Sitten se siinä muisteli Danan harrastuksia ja totesi, että mahtaa olla lukkari täynnä :D

Lemmikkipassit eivät olleet pahanhintaiset kun ne teki toisen toimenpiteen yhteydessä (eli meillä ne oli rokotukset) ja lisäksi on edullisempaa ottaa useammalle koiralle samalla kertaa. Käytännössä sain tavallisen yhden hinnalla nyt kaksi passia kun otin molemmat mukaan klinikalle. Eläinlääkäri kirjoitteli passit ja kyseli reissusta ja hoidettiin ensimmäinen ekinokokki-madotus (milbemax) nyt reissua varten samalla. Eviran määräykset ovat, että lemmikki pitää lääkitä ennen matkaa vähintään kaksi kertaa enintään 28 vrk:n välein. Viimeinen loislääkitys tehdään Suomessa kun matkalta on palattu. Meillä on n. kuukauden kuluttua sitten seuraavat madotukset klinikalla. 
Suunnitelmissa olisi tuolloin myös ottaa Haltilta verinäyte geenitestiä varten. Tulemme testaamaan Haltilta Degeneratiivisen Myelopatian (DM) eli etenevän selkärappeumasairauden geenin. Alunperin geeniä on havaittu olevan saksanpaimenkoirilla, mutta nykyään sitä esiintyy useilla roduilla, kuten welsh corgi pembrokeilla, boksereilla, rhodesiankoirilla yms. Käytännössä kaikilta roduilta on mahdollisuus testata DM-geeni. Lisää tietoa löytyy laboklinin sivuilta.

Eläinlääkärikäynnin jälkeen Halti ottikin pikku tirsat, oli niin jännää ja paljon hajuja


Ostin nyt etukäteen kisoja varten koiratanssin kisakirjan ja täyttelin valmiiksi, ettei tarvitse sitten kisapäivänä tärisevin käsin siihen koittaa tuhrustaa ;) Vepe-kirjankin kaivelin jo esiin..


Piti napata kuva tytöistä kun makoilivat söpösti lähekkäin. Danahan tykkää nukkua tosi lähellä, Minkan kanssa aina kyhnöttivät vierekkäin vielä silloin kun Minka asui meillä. Dana yritti alkaa unikaveriksi Haltillekin kun se tuli meille pentusena, vaan Halti viihtyy enemmän itsekseen. Sängyn alla se tykkää varsinkin nukkua ja sinnehän Dana ei ole mahtunut aikoihin..

Minkasta ja Danasta taas tämän tyyppisiä kuvia löytyy urakalla:
Siihen aikaan kun meillä sai koirat tulla vielä sängylle.. Ehkä ihan vähän lavastettu tilanne ;)

Ivalossa, uintireissun jälkeen on hyvä lämmitellä yhdessä <3


Tämä kuva saa aina nauramaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti