torstai 28. toukokuuta 2015

Viikonloppu Syötteellä

Lähdimme viime perjantaina ajelemaan Elinan mökille Pudasjärvelle koirien kera. Tytöt oli kiltisti koko matkan ajan farmarin kontissa. Perille saavuttuamme ja tavarat purettuamme lähdimme käymään lenkillä ja kävelimme n. 7 km lenkin ja tytöt juoksivat innoissaan.
Lauantaina oli huono sää, satoi vähän väliä vettä kaatamalla. Sitten kun se näytti hetkeksi hellittävän, päätimme lähteä Iso-Syötteelle lenkkeilemään. Valitsimme Naavaparran luontopolun reitin, joka on reilut 3 km. Alussa tuli pyöräilijöitä vastaan ja mietittiin, että kuinkahan vilkasta täällä on vaikka autoja ei juuri parkkipaikalla ollutkaan. Metso-patsas tuli siinä heti alussa vastaan ja Dana haukahti sitä, taisi luulla ensin, että oli oikea lintu. Halti myös taisi haukahtaa sille, mutta meni innokkaasti tutkimaan sitä. Polun varrella oli mukavasti patsaita, hirviä, karhua.. Niitä tytöt ei tosin paljon noteeranneet.

    
 Dana riemuitsi lumesta
  

 


 

Hirvisuolla oli jännä käydä, sillä kun kävelimme sitä kohti, kuului kaukaa joku ääni, joka oli joko hirven tai poron.. Mitään ei kuitenkaan näkynyt. Kävimme Annalankoskella ottamassa kuvia ja muutama koira siinä tuli omistajineen vastaan, muuten saatiin kävellä rauhassa. Dana oli onnessaan kun siellä oli paikoin vielä lunta jäljellä, tyttöhän otti heti tilaisuudesta vaarin ja piehtaroi paljon. Nyt oli kyllä tuhat kertaa helpompi kävellä sitä reittiä verrattuna siihen uuden vuoden reissuun :D Oli kaunis ilma, puolipilvistä ja niin raikas ilma hengittää.


Käytiin juuri hyvään aikaan siellä lenkillä, koska kun saavuttiin autolle, niin alkoi satamaan ja taivas oli jo ihan pilvessä. Koirat oli väsyneitä ja samoin mekin, päätimme lähteä etsimään pizzapaikkaa. Se oli melkoisen työn takana, esimerkiksi kotipizza oli ihan pimeänä ja kun kävimme ovella pälyilemässä niin myyjä aukaisi ne ja sanoi, että siellä ollaan oltu jo 1,5 tuntia ilman sähköä.. Tuuli oli tuolloin jo tosi kova ja vähän jännitti ajella autolla. Menimme lopulta heselle kun siellä oli vielä sähköt. Kun ajelimme keskustasta mökille niin Lyyli-myrsky oli kaatanut puita jo matkan varrella. Oli ihana päästä mökille ja ilta sitten rentouduttiin ja tytötkin nukkuivat pääosin, välillä heräsivät leikkimään.Sunnuntaina Halti oli tosi väsynyt, en ole koskaan nähnyt sitä niin väsyneenä. Mietin kannattaako sitä ottaa lenkille mukaan, mutta päätin sitten ottaa, koska automatka edessä. Kävimme aamupäivällä reilun 3km lenkin lähimetsässä. Halti lähti kerran jahtaamaan lintua niin otin sen sitten loppulenkin ajaksi varalta kiinni. Halti nukkui sitten sen lenkin jälkeen, muut leikkivät keskenään sisällä. Dana osaa niin hienosti leikkiä pienempien kanssa, sitä on ihana katsoa. Sille opetettiin jo pentuna se, että pienempien kanssa täytyy mennä samalle tasolle, eli käydä maahan.
Sitten siivousten jälkeen olikin aika lähteä kotimatkalle. Oli väsynyttä sakkia kerrassaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti