keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Punkkihäädöt

Laitoin vapun aikaan ensimmäiset punkkiliuokset tytöille tälle kevättä. Laitan niille Biospotix-liuoksia, koska olen ollut niihin aina tosi tyytyväinen. Muutama vuosi takaperin niitä sai Musteista ja mirreistä, mutta nykyään siellä ei myydä niitä varsinaisia punkinhäätöön tarkoitettuja liuoksia vaan ainoastaan sellaisia kutinaa ehkäiseviä Biospotix-liuoksia. Jotkut EU-direktiivit siinä tuli väliin, ettei niitä punkkien häätöön tarkoitettuja liuoksia enää saanut. Tykästyttiin kuitenkin niin tuohon Biospotixiin siskoni kanssa, että tilataan sitä nykyään Englannista.

Tykkään siitä, että Biospotix on 100% luonnollinen punkkihäätö. Se ei ole koskaan aiheuttanut mitään sivuoireita tytöille. Siskoni koira sai kerran hirveän kutinakohtauksen, kun sille laitettiin apteekista saatavaa punkkiliuosta, mutta kun tätä laitettiin niin ei mitään reaktioita. Voisi siis todeta, että tämä on ihoystävällinenkin.


Danalle ja Minkalle ostan noita isojen koirien liuoksia eli ne on tarkoitettu yli 20 kg painaville koirille. Niitä laitetaan aina kerralla yksi iso pipetti. Haltille ostan tuota tavallista pakettia, jossa annostelu on erilainen, 10-20 kg painoiselle laitetaan kaksi pipettiä. Liuos laitetaan niskasta kohti hännän tyveä. Laitan liuokset aina yötä myöten, että ne ehtii yön vaikuttaa kun tytöt nukkuu eivätkä enää leiki keskenään, ja lisäksi päivä-pari vältetään turkin kastumista. Käsittely toistetaan neljän viikon välein. Valmistetta voi käyttää myös yli 3 kuukauden ikäisille pennuille.

Kerran kävi niin, etten ollut vielä ehtinyt laittaa liuoksia tytöille ja Minkalta löytyi silmäkulmasta punkki. Se punkki oli sen verran syvällä kiinni, etten saanut sitä millään pihdeillä pois. Se oli vasta kiinnittynyt, koska oli aivan pieni ja punainen. Ei sitten auttanut muu kuin lähteä klinikalle ja eläinlääkäri joutui poistamaan sen kirurginveitsellä kun sekään ei saanut sitä pihdeillä pois. Laitoin sitten heti ne liuokset tytöille eikä koko kesänä ollut punkin punkkia.

Tykkään tästä valmisteesta myös siksi, että se suojaa myös muilta ulkoisilta loisilta punkkien lisäksi, esim. kirpuilta ja hyönteisiltä. Huomasin sen etenkin yhtenä kesäpäivänä kun menimme koirien kanssa ulos ja olin laittanut niille vasta liuokset. Ulkona oli paljon hyttysiä ja ne kaikki oli minun kimpussa ja tytöillä ei ollut yhtään. Siinä vaiheessa kyllä teki mieli laittaa jo itsellekin niitä liuoksia! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti