maanantai 11. toukokuuta 2015

Koiratanssin möllikisat

Torstaina oli hallillamme koiratanssin epäviralliset kisat. Kisat oli jaettu aloittelijoihin ja edistyneisiin ja ne luokat olivat sekä freestylessä että HTM:ssä. HTM:ssä oli vain pari kisaajaa ja freestylessä suurin osa. Me kisasimme freestylen aloittelijoissa, jossa oli kolme kisaajaa. Loput olivat edistyneissä, eli jotka ovat kisanneet ennenkin. Tuomarina toimi Ritva Mäntylä.

En käyttänyt Danaa lenkillä ennen esitystä, päätin kokeilla menisikö vielä paremmin jos ei lenkitä. Laitoin esiintymisvaatteet päälle, jotta tulee nekin nyt testattua. Tein saman päivän aikana pohjapiirroksen paperille kehästä ja liikkeistä, että mitä tehdään missäkin ja mistä liikutaan minnekin. Se oli hyvä juttu, se selkiytti paljon.
Vaan kylläpä taas jännitti se oma esiintymisvuoro, kuten aina, vaikka kyseessä olikin vain möllikisat. Näissä kisoissa sai onneksi vielä palkata koiraa ja esitykset videoitiin.


Oli erittäin hyvä testata kisatilannetta tässä vaiheessa, koska virallisiin kisoihin on enää kuukausi. Osa kisaajista esitti koko ohjelmansa ja osa esitti esim. puolet ohjelmasta. Me esitimme koko ohjelmamme. Olimme viimeisenä vuorossa aloittelijoista.


Esitys meni oikeastaan tosi kivasti. Alussa Dana oli yllättävänkin nopea, mutta johtunee myös nakin tuoksusta (otin niitä varalta taskuun mukaan). Ilmeisesti mekkoni kuitenkin vähän hämäsi Danaa, koska se ei tehnyt kasia, vaan kiersi minun toista jalkaa ympäri ja pujottelukin meni vähän niin ja näin, mutta pitää treenata enemmän vielä mekko päällä ja vahvistaa niitä liikkeitä sen kanssa. Toista jalan yli hyppyäkään se ei tehnyt kovin hyvin, mutta sitäkin treenataan tässä vielä sitten. Loppuasennossa Dana sitten lipoi tyypilliseen tapaansa kasvoni ihan viimeisen päälle :D Pari kertaa palkkasin Danan esityksen aikana.


Lähinnä siis pientä pintahiontaa liikkeiden suhteen edessä vielä ennen kisoja. Yllättävän hyvin muistin kehässä sen pohjapiirrokseni ja nyt kehän käyttö oli parempi kuin tähän mennessä treenatessamme. Siinä tuli myös paremmin huomioitua yleisö ja tuomari. 


Katsoimme kaikki hienot esitykset, jonka jälkeen oli vuorossa palkitsemiset ja tuomarin kommentit. Meille tuomari sanoi muun muassa, että hyvä kokonaisuus jossa eri rytmit ja tempo vaihtelevat musiikin mukaan, koiralla häntä heiluu iloisesti, ohjaajan leijonan häntä ja korvat ovat kivat, hyvä yhteistyö, hyvä tilankäyttö ja selkeät alku- ja loppuasennot ja tuomari kysyi vielä, että oliko ne pusut siinä lopussa tarkoitus olla :D
Oli kiva kuulla kommentteja ohjelmasta nyt kun se esitettiin kokonaan. Huomasin niiden epiksien myötä, että pikkuisen muutan paria liikettä sieltä nopeampi-tempoisiksi niin ne sopii paremmin esitykseen. Epiksistä jäi kyllä hyvä mieli, kisoihin ilmoitin Danan vappuna, joten niitä kohti siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti