keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kynsien leikkuuta ja lenkkiä

Leikkasin tuossa taas kynnet Haltilta, leikkasin jo aiemmin Danalta ja Minkalta. Pyrin leikkaamaan kynnet niiltä parin-kolmen viikon välein, etteivät hurahda liian pitkiksi. Haltilla on paljon kynsiä leikattavana, nimittäin sillä on sekä edessä että takana kannuskynnet ja takana ne on vieläpä tuplana.

Toiset takana olevat kynnet ovat olleet aina "liimautuneena" yhteen, on aina melko taiteilua leikata näitä, koska eivät meinaa mahtua edes leikkuriin. Kaarevuus asettaa myös omat haasteensa

 Toisessa takajalassa ne ovat erikseen, nämä on helpompi leikata

Kun Halti kävi ensimmäisillä rokotuksilla silloin vuosi sitten niin kysyin samalla eläinlääkäriltä mitä se on mieltä, kannattaako kannuskynnet leikkauttaa pois niin se totesi, että ellei ne vaivaa niin ei kannata. Ne yleensä myös kiinnittyy paremmin käpälään, alussahan ne varsinkin tuntuu aivan irtonaisilta.

Haltilta on suht. helppo leikata noin muuten kynnet, koska olen koittanut alusta alkaen tehdä ne tilanteet sille mahdollisimman miellyttäviksi. Tilanteet on rauhallisia, silittelen ja rapsuttelen sitä samalla ja leikkaan aina pienissä erissä. Makupaloilla palkitsen samalla tietysti. Danan kanssa nimittäin tein sen virheen sen ollessa pentu, etten totuttanut sitä siihen tarpeeksi hyvin niin se leikkaaminen on edelleen hieman haastavaa. Kyllä se leikkuu silti onnistuu yksin ja makupalat auttaa.

Halti on hauska kun siitä aina näkee milloin sitä väsyttää ihan älyttömästi. Luomet painaa ja korvat sojottaa sivusuuntaan, kuten alla olevassa kuvassa


Tässä yritti taistella unta vastaan ja olla tarkkaavaisena

Danahan taas on sellainen, että se näyttää lähes tulkoon aina väsyneeltä ellei olla jossain viipottamassa, luomet luppasee niin maan mahottomasti!


Viimeksi maaliskuussa nähtiin Kaapo-kaveria niin tänään käytiin reipas parin tunnin lenkki metsässä yhdessä ja kaverukset juoksivat aivan tuhannen mielissään. Dana ja Kaapo olisivat halunneet kovasti uimaan ja Kaapo kävikin pulahtamassa, Halti kasteli vähän tassujaan vedessä vaan pysytteli kuivalla maalla. Koitin taas estellä Danaa menemästä veteen, ettei tulisi mitään vesihäntää tai pissatulehdusta. Kokeita ja kaikkea tulossa niin ei passaisi sairastua etenkään siinä mielessä. Oli kiva lenkki hyvässä seurassa!

 Ja "pystykorva" vauhissa.. ;)

 Halti ja Kaapo

 Vettä sattaa vaan ompahan kivvaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti