lauantai 25. marraskuuta 2017

Pitkästä aikaa hierontaa

Täytyi varata pitkästä aikaa tytöille hierontaan, koska molemmilla, etenkin Haltilla alkoi olla viitteitä siitä, että paikat ovat aika jumissa. Halti venytteli paljon ja huomattiin, että sillä alkaa olla selkäkin hieman kyyryssä kun seisoo. Viimeksi Haltia oli hierottu viime joulukuussa ja Danan hieronnasta oli vielä hieman pidempi aika. Säännölliset hieronnat jäivät vähemmälle, koska Laura lopetti kotikäyntien tekemiset ja siirtyi tekemään hierontaa vain omassa uudessa toimipisteessään kotonaan. Mietin ensin, että mitenhän tytöt pystyy rentoutumaan siellä, mutta Laura sanoi, että se paikka on saanut aratkin koirat rentoutumaan, että kyllä varmasti meidänkin tytöt rentoutuu.


Niinpä matkasimme Iihin ja tila oli tosiaan rauhallinen. Molemmat aluksi ihmetteli, haisteli hajuja ja saattoivat haukahtaa joillekin äänille mitä tuuli teki, mutta rauhoittuivat kyllä sitten. Juteltiin Lauran uudesta kivasta toimitilasta ja Laura sanoi ihan mielenkiintoisen jutun, että monesti vieraaseen paikkaan tuleminen on helpompaa etenkin reviiritietoisille ja vahtimiseen taipuvaisille koirille, koska silloin ei olla niiden reviirillä ja joitakin koiria voi ahdistaa se, että hän tulee heidän reviirilleen ja ikään kuin alistaa koiran. Ensin oli vuorossa Dana. Laura sanoi, että Dana on harmaantunut tosi paljon! Niinhän se on, tuo aika ryökäle rientää niin äkkiä..

Venyttelyä

Dana tykkäsi selvästi hieronnasta. Kyljenvaihdot jouduttiin aina Lauran kanssa tekemään sille yhdessätuumin kun Danahan ei ihan hevillä kyljelleen mene. Siirrot sujuivat hyvin ja Dana on siitä helppo kun se makoilee aina niin rentona paikallaan. Danalla ei tosin monesti ole isompia jumeja, sekin varmasti vaikuttaa. Tällä kertaa Danalla oli erityisesti takajalat jumissa ja selkä oli myös vähän. Tuli mieleen, että Danalla on tehty pakkitreeniä aika paljon viime aikoina, että se on varmaan osaltaan vaikuttanut takajalkojen jumiutumiseen.Laserointia

Sitten oli Haltin vuoro. Laura halusi ensin katsoa Haltin ryhtiä ja sanoi, että oikein ollaan katsottu, kyllä se köyristää selkää. Laura huomasi, että Halti keventää jostain syystä toista takajalkaa ja kysyi, että onko Halti juossut jotain päin tai muuta. Ei tullut kyllä mitään mieleen, mutta sanoin, että sehän on sellainen rämäpää ja tekee aina vaikka mitkä temput, että lie vaikka sellaisissa tilanteissa olisi tullut. Laura sanoi, että "Halti, sinähän oot kasvattanut peppua! Ihan mahoton turkki, ei sillä ennen noin muhku turkki ollut". Sanoin Lauralle, että Halti on kyllä kasvatellut turkkia ihan urakalla viime aikoina. Sitten Halti meni makuulle ja Laura alkoi käymään lihaksia läpi. Otin Haltille nuoltavan herkku"dödön" lähemmäs ja palkkasin sillä aina kun malttoi olla pahojen jumien aikaan paikallaan. Kyllä meitä nauratti kun aina kun Haltilla oli paha jumi niin se alkoi hipelöimään tuota "tuttia" että "Hei nyt tänne sitä, muuten en kestä".Halti oli kuin olikin ihan jumissa. Vähän väliä löytyi joku jumi jostain. Erityisesti vasen puoli selästä ja takajalat sekä oikea lapa olivat jumissa. Ihmettelin siinä ääneen, että mitenhän nuo onkin niin eri tavalla jumiutuvia nuo meidän koirat kun toisella ei pahemmasti jumeja ole ja toinen on yleensä enemmän jumissa niin Laura sanoi, että se johtuu niin monesta asiasta.. Siitä miten koira käyttää kehoaan, minkä rakenteinen on ym. Danahan esimerkiksi on aika etupainoinen. Halti oli nyt yllättävän rennosti hierottavana, sillä joskushan se on yrittänyt vaikka mitä ylöspomppaamisia, ettei sen pahimpiin jumeihin tarvisi (sen mielestä) koskea. Muistelin siinä, että Haltin hieronnathan on aloitettu aika nuorena niin Laura tarkisti papereista, että kyllä, Halti oli 7kk ikäinen kun sai ensimmäisen hierontansa, aivan pieni!

Venyttelyä

Laserointia


Laura ehdotti, että tytöille voisi opettaa takajalkojen venyttämisen tempuksi ja ajattelin ottaa vinkistä vaarin. Laura sanoi, että Halti olisi piankin uuden hieronnan tarpeessa, esim kahden viikon päähän. Sovittiin sinne Haltille uusi aika ja otan myös Danan mukaan hengailemaan niin sen ei tarvitse olla niin pitkään yksin kotona. Olipa hyvä kun käytiin!

4 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki tuo namittaminen kipeissä kohdissa, miten ei olekaan tullut mieleen. Taidankin ottaa sen jäsenkorjauksessa käyttöön, kun Mestan on siinä väliin vähän vaikea pysyä aloillaan, jos "korjattavaa" on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, se on kyllä hyvä apu silloin kun on kipeitä kohtia, malttaa olla paremmin paikoillaan.

   Poista
 2. Hupsu on käynyt hieronnassa kerran. Ei kyllä ollut yhtään yhteistyöhaluinen, vaikka jumeja ei ollutkaan. (Piti tarkastaa, kun klenkkasi koipeaan kesällä.) Ihanasti siellä koirat ottavat kopeloinnit vastaan. Pääsisipä itsekin hierontaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä koiralle vähän opettelua, että malttaa olla paikoillaan, mutta niin ne vaan tottuu :) Monesti muistaa itsekin siinä vaiheessa kun varaa koiralle hierontaa, että voisihan sitä varata itsellekin :D

   Poista