Esittely


Olen Sari, kotoisin Muhokselta ja olen aina pitänyt koirista tosi paljon. Pienestä pitäen haaveilin omaa koiraa ja pitkään sain haaveilla, kunnes haaveeni vihdoin toteutui. Ensimmäisen koirani labradorinnoutaja Ritan (rek. Unelma) sain v.2001 ollessani 11-vuotias ja Rita oli kyllä rekisterinimensä mukainen. Vuosi sen jälkeen kun Rita tuli, saapui labradorinnoutaja Minka. Rita ja Minka olivat kuin yö ja päivä, Rita oli todella toiminnanhaluinen ja riistaviettinen noutaja, Minka taas ei erityisemmin olisi halunnut tehdä mitään rankkaa. Näiden tyttöjen kanssa kasvoin ja kehityin koiranomistajana. 

Ritaa hakemassa v.2001

Rita kuoli sairauteen v. 2011 melkein 10-vuotiaana, jolloin Minka jäi yksin ja se oli kova pala. Minkan seuraksi päätimme ottaa labradorinnoutaja Danan (rek. Cannonpowder Zoey), joka on osoittautunut todella monipuoliseksi koiraksi. Jo pienenä ajattelin, että sitten aikuisena minulla on 16 koiraa. Nykyään voisin tuohon todeta, että ehkei ainakaan kerralla tuollaista määrää, mutta muistan kyllä ajatelleeni, että ne kaikki eivät olisi samaa rotua. Vaikka labradorinnoutaja on minulle aina ollut sellainen erityinen rotu ja niitä varmasti meillä aina tulee olemaankin, on minulla silti ollut aina kiinnostus tutustua muihinkin rotuihin, koska kaikissa roduissa on ne omat hyvät ja huonot puolensa. Niimpä meillä on nykyään myös suomenlapinkoira Halti (rek. Karvakatraan Taidokas Taikatuuli) ja olen iloinen, että teimme mieheni kanssa päätöksen kokeilla myös muuta rotua.

Tykkään harrastaa koirieni kanssa monenlaista. Lajeista tärkeimmät ovat vesipelastus ja koiratanssi, mutta lisäksi harrastetaan esimerkiksi agilityä, metsästystä, rally-tokoa, jäljestyksen alkeita ja näyttelyissä ja mätsäreissäkin käydään. Kasvattajan peruskurssin suoritin loppuvuodesta 2014 ja kennelnimen Tatamitassun sain vuonna 2015. Olen Suomen Koirankasvattajat ry:n jäsen. Lisäksi olen pätevöitynyt koiratanssin ja vesipelastuksen koetoimitsijaksi sekä koulutusohjaajaksi vuonna 2016.


Tulevista pentuesuunnitelmista ilmoittelen blogissani, tai minuun voi olla myös yhteydessä missä tahansa asiassa osoitteeseen: tatamitassun(at)gmail.com. Meidät löytää myös instagramista käyttäjänimellä @tatamitassun.

Minkan kanssa vesipelastustreeneissä (2012)

Dana lähtee pelastamaan hukkuvaa (2014)

Vesipelastuskokeissa Danan kanssa (2014)

Danan kanssa vepe:n sove-kastajaisissa (2014)


Haltin kanssa mätsäreissä (2014)

Haltin kanssa poropaimennus-taipumustestissä (2015)
Kuva: Mirva Mattila

Haltin kanssa koiratanssikisoissa (2016)
Kuva: Sari Eskelinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti