sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Uusi mahdollisuus

Nyt luvassa molempien tyttöjen koiratanssipäivitystä pitkästä aikaa, pahoittelut jo etukäteen kuvien laadusta, ne on napsittu videoista kun ollaan lähinnä videoitu treeneissä viime aikoina. Pähkäilin Danalle uutta biisiä koiratanssiin, koska tuntui, että ehkä se olisi aika vaihtaa. Mitään kunnon inspiraatiota ei sitten kuitenkaan syttynyt ja mikään biisi ei tuntunut niin sellaiselta kuin leijonakuningas. Poristiin siitä sitten kt-ryhmäläisten kanssa ja tulin siihen tulokseen, että ehkä parempi tehdä sitten vielä leijonakuninkaaseen kuitenkin, ollaanhan me kuitenkin vasta kahdesti sillä kisattu. Leijonakuninkaan kappaleen hyvät puolet on etenkin siinä kun se sisältää rytminvaihteluita ja niitä Dana tarvii. Nyt suunnitteilla uusi koreo siihen ja aikeissa olisi muuttaa se lähes kokonaan. Tänään ajattelinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ottaa asioikseni sen uuden koreon suunnittelun. Tähtäämme huhtikuun kisoihin ja jos siihen mennessä uusi koreo ei ole täysin valmis, niin muokkaan sitten vanhaa, jos vain pääsemme kisoihin.

Selän yli hyppy opettelussa


 Palkka minun takana keltaisella alustalla

Danan kanssa ollaan harjoiteltu nyt uusia ja vaativampia liikkeitä tammikuusta saakka. Tosi kivasti se on kyllä oppinut uutta ja jotkut uudet liikkeet oppi nopeastikin. Danan on vaan vaikea irtaantua minusta ja se ei ole kovin itsenäinen, vaan aika usein odottelee joitain vihjeitä. Minusta irtaantumisen vaikeus on näkynyt jo agilityssä, mutta myös koiratanssissa se näkyy. Esimerkkinä liike "lenkki", jota nyt opetellaan. Siinä ohjaaja lähettää koiran kiertämään isoa lenkkiä eli ympyrää ohjaajan ympärillä ja koiran tulee pysyä siellä kauempana niin kauan kunnes toisin ohjataan. Nyt ollaan päästy Danan kanssa treenaamisessa puoliympyrään ja se tekee sen ihan kivasti. Se irtaantumisen vaikeus vaan näkyy siinä, että se joskus oikaisee puoliympyrässä olevia kartioita ja katselee minua eikä kartioita. Joskus myös se lenkkiin lähteminen on hankalaa. Mutta katsotaan, harjoittelemallahan sen näkee sitten mitä se tykkää siitä liikkeestä ja voi olla, että se loppupeleissä tulee tykkäämään siitä kun huomaa, että ei siinä nyt niin kauaa meidän tarvi olla erossa toisistamme. Ja se on ihan hyvää irtaantumistreeniä sillekin ;)

Haltin otin nyt viime viikonloppuna mukaan tanssimaan. Tytön kanssa oltiin jo aamulla agilityssä vaan virtaa riitti siitä huolimatta, mikä nauratti myös muita. Treenasin Haltilla yksittäisiä liikkeitä ja liikuimme eri rytmisten musiikkien tahtiin, jotta näkisi mikä olisi Haltille sopiva rytmi. Niinhän se vähän oli, kuten olin ounastellutkin, nopea likka. Kappalevaihtoehtoina oli hitaamman puoleinen "Haltin häät" ja nopeamman puoleinen Robinin "Erilaiset". Haltin häät on ideana tosi kiva, mutta turhan hidas vielä Haltille, meni vähän säheltämiseksi kun siihen rytmiin oli hankala mukautua ja tytön nopeutta piti toppuutella. Erilaiset oli taas oikein hyvä ja sopiva meille, rytmi oli juuri sopiva. Siihen biisiin saa kivasti rakennettua tarinaa. Tuli myös kommenttia tanssistamme, että siinähän olisi jo valmis koreo kisaan :D

Haltin kanssa musiikkiin
Kanssatreenaajat sanoivat, että tulevaisuudessa Haltin häät voisi kuitenkin ottaa, koska se on ideana niin kiva, että Haltille Haltin häät. Ehkä sitten kun se on vähän vanhempi ja kypsyneempi.. Eihän niitä häitä nyt kovin nuorena voi ;) Saimme myös videonpätkää tanssistamme ja itselle iski oikein inspis alkaa suunnittelemaan siihen ohjelmaa. Todennäköisesti Oulun kisoihin suunnataan, jompaan kumpaan, mutta häiriötreenit ennen kisoja on vielä hyvinkin paikallaan. Toki Haltille on myös uutta se, ettei tehdäkään enää yksittäisiä liikkeitä vaan kokonaista ohjelmaa. Myös lisää temppuja täytyy opettaa ja vanhoja vahvistaa. Olin kuitenkin yllättynyt siitä, kuinka hienosti tyttö tanssi minun kanssa kun ajattelee kuinka vähällä se on nyt viime aikoina ollut kun ollaan laitettu pääpainoa muille lajeille. Sai kyllä kivasti inspiraatiota! Tänään sain biisin muokkautuksista ja nyt kaikki on valmiina, että voisin alkaa suunnittelemaan Haltillekin koreota.

Kasia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti