keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Sallan tanssikoulutus-viikonloppu

Tämä teksti tulee myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ihana Salla Haavisto saapui kouluttamaan meitä helmikuussa. Ekana päivänä oli ryhmätreenit ja toisena päivänä yksityistunteja. Tehtiin ryhmäkoreo Pirates of the Caribbeaniiin. Se oli hauska treeni ja noista ryhmäkoreoista saa aina kivasti ajatuksia siihen omaankin liikkumiseen kun joku muu on suunnitellut sen koreon. Sitten opeteltiin koiran menemistä ohjaajan eteen katse poispäin. Käytiin myös teoriaa päinhypyn opettamisesta ja etutassuhypystä. Harjoittelimme myös sitä että koira pyörii ohjaajan ympäri seisaallaan ja se tuntui sellaiselta liikkeeltä, joka voisi luonnistua Danaltakin. Sillehän on ollut vähän hankalaa keksiä liikkeitä. Lisäksi kokeiltiin, että koira hyppää ohjaajan takaa jalkojen yli. 

Koira pyörii ohjaajan ympäri seisaallaan

Houkutellaan koira hyppäämään vasten, ensin tehdään vaikka ohjaajan etupuoli ja palkka. Sitten koko ympyrä ja palkka. Siitä se lähtee.

Oma jännittäminen: Kuvittele, että sinun pitäisi mennä huojuvan riippusillan yli ja ohjaajana olisi pelokas ihminen, haluaisitko mennä? → Koita tehdä tilanne koiralle mahdollisimman helpoksi ja reiluksi

Kehässä: Helpota ohjelmaa, hyödynnä koiran lempiliikkeitä. Aloita mieluummin helpolla. Jos koira ei tee jotain liikettä kisassa, älä jää jankkaamaan siihen vaan vaihda paikkaa ja kokeile sama uudestaan tai jotain muuta

Yksi etukäteistoiveistani oli käydä palkkaamattomuus-asiaa läpi, koska se on meillä yksi isoin ongelma. Salla ohjeisti minua ottamaan kaksi superpalkkaa rasioihin. Ekaa näytetään koiralle ja annetaan sen haistaa sitä. Rasia jätetään kentän reunalle (tämä tuotti Danalle haastetta). Toinen rasia otetaan ohjaajan mukaan takin sisään. Jos koira meinaa lähteä palkalle, palkataan koira kun se tulee takaisin ohjaajan luo, mutta ensin vaaditaan yksi temppu. Teetä esim kolme temppua ja jos tekee hyvin → anna kentän reunalta palkkaa. Uudelleen sama harjoitus, mutta palkkaa takin sisältä. Näin ollen koira ei koskaan tiedä mistä palkkaa tulee.

Jätä namit pois näkyvistä, käsistä. Koiralle voi opettaa "työkäskyn" esim. NYT TÖIHIN ja näytetään palkkarasia. Palkan saa lopuksi, siihen on oma "lupa" käsky.

Palkkatreeniä purkilla:

Näytä purkki ensin

→ Tule "mennään tanssimaan!" (Reippaasti kehään)
→ 1 liike
→ "Purkki!" → juoskaa purkille ja palkka

Seuraava treeni:
2 liikettä → Purkki
3 liikettä → Purkki
1 liike → Purkki (Dana tuli jo hyvällä mielellä kehään)
4 liikettä→ Purkki
2 liikettä → Purkki
4 liikettä → Purkki

Seuraavaksi:

Hieman kauemmas purkista
4 liikettä → Purkki

LISÄÄ ETÄISYYTTÄ→ 1 liike (vähän haastavampi liike → pitää keskittyä)

Tämä treeni tuntui toimivalta ja Danalle sopivalta. Saimme lisäksi Sallalta ideoita leijonakuningas-koreoomme. Salla keksi, että Dana voisi kantaa häntää tai vetää sitä. Lisäksi Sallalla oli muutamia liike-ideoita Danalle, jotka vaativat takapään käyttöä. Oli aika hauska testata niiden opettamista Danalle, koska sen takapään käyttö on kuitenkin aikojen saatossa hieman parantunut vaikkei se vieläkään mitään aivan huikeaa ole. Liikkeiden opettaminen lähti kuitenkin sujumaan odotettua jouhevammin, ehkä niistä vielä Danalle saatais liikkeitä. Toinen oli koiran pakittaminen ohjaajan ympäri ja toinen koiran pujottelu takaperin. Salla myös mietti, että voisiko seuraava kappaleemme olla hieman reippaampi. Itse olen avoin kaikelle jos vain sopiva biisi löytyisi, vaan se tahtoo olla aina melkoinen työmaa.


Oli huippu viikonloppu, josta sai tosi paljon irti koulutuksellisesti ja sai taas aivan uutta intoa treenaamiseen. Suuret kiitokset Sallalle vielä tosi tarpeellisesta koulutuksesta! Dansku nukkui sunnuntai-iltana varsin tyytyväisenä kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti