perjantai 29. syyskuuta 2017

Koiratanssiepikset

Syyskuun alussa kerhomme järjesti koiratanssin epikset, joihin osallistuimme Haltin kanssa. Danaa en ottanut, koska se ei juuri tarvitse kisatilanteista harjoitusta, niin tuntui vähän turhalta ottaa sitä. Haltille kisatilanteiden harjoittelu on tarpeen niin lähdin sen kanssa. Ajattelin, että katsotaan näiden episten myötä hieman sitä, että missä mennään. Ilmoitin Haltin freestyleen ja koska siskoni oli episten tuomarina niin sovittiin, että sisko menee sitten vielä epävirallisemmin Haltin kanssa htm:n myöhemmin.


Tein kuten yleensä olen tehnyt, että toin Haltin miltei suoraan vaan kehään. Hallissa ei ollut kovin paljoa koiria, mutta yksi oli siinä ihan kehän vieressä ja jotain haukkua kuului. Halti otti siitä häiriötä ja lähti juoksemaan kehän laidalle, mutta heti kun kutsuin sitä, se teki salamannopeasti u-käännöksen ja tuli minun luo. Sitten aloitettiin. Halti hidasteli, mikä vaikutti johtuvan siitä tilanteesta, eli sitä jännitti se kisanomaisuus. Tästä johtuen oltiin jäljessä ja meni vähän säheltämiseksi. Se meidän fs on aika nopeatempoinen ja sisältää paljon temppuja niin siinä kun myöhästyy menee itselläkin vähän pää pyörälle, että missäs sitä mentiinkään. Saatiin kuitenkin ohjelma tehtyä loppuun saakka. Sitten samoilla tulilla Halti meni lopuksi htm:n siskoni kanssa. Siinä Haltia selvästi myös aluksi jännitti. Musiikki oli jälleen isolla, mikä oli hyvää harjoitusta. Alun jännityksen jälkeen Halti selvästi rentoutui ja meno alkoi olla tosi kivan näköistä. Siskoni sai kyllä Haltin ihanasti vapautumaan, jota oli aivan tosi ihana seurata.


Episten myötä aloin miettimään, että onkohan sittenkään Haltille hyväksi se, että tuon sen vaan suoraan kehään. Minähän olen tehnyt sitä sen takia, ettei sille pääsisi tapahtumaan mitään ikävää ahdistusta toisten koirien suhteen ennen kehään menoa, mikä voisi pilata sen esiintymisen. Nyt kuitenkin Haltista näkyi se kisatilanteen jännittäminen, ja onhan siinä kisatilanteessa monet asiat eri tavalla verrattuna tavalliseen treenaamiseen. Päätin, että kisoissa tulen kokeilemaan sitä, että otan Haltin hieman ennen omaa vuoroaan autosta halliin sisälle tekemään muutaman pikku harjoituksen. Jos siinä sattuu olemaan muita koiria, niin pyydän vaikka ystävällisesti heitä antamaan tilaa, jotta saadaan rauhassa valmistautua. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan käytän kehääntutustumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti