lauantai 19. tammikuuta 2019

Akaalla pyörähtelemässä

Merenneito-esityksemme jälkeen olin viritellyt mielessäni Danan uutta ohjelmaa. Tein jo yhden koreon valmiiksi, mutta totesin sittenkin, että ehkä se musiikki on kuitenkin liian nopea meille. Danalle on aina tuntunut jotenkin hankalalta löytää sopivaa kappaletta, toisin kuin Haltille. Jotenkin mieli palasi meidän alokasluokan musiikkiin eli Leijonakuninkaan kappaleeseen. Inspiroiduin siitä uudestaan ja päätin kokeilla tehdä siihen uuden ohjelman. Sain ohjelman joulukuun alkupäivinä kasattua ja sitten ulkomailta palattuamme alkoi ohjelman testaus. Akaan uudenvuoden kisat olivat pitkään olleet mielessä, että sinne olisi kiva lähteä. Sain siskonkin innostettua ideaan ja kokeilimme onneamme josko vaikka saisimme kisaan paikat. Hyvä mäihä kävi, sillä 25 koirakkopaikan kisoihin saimme paikat eikä edes tarvinnut varasijoilta jonottaa. Aika vähänhän meillä jäi aikaa koreon treenaamiseen loppupeleissä, mutta liikkeet olivat Danalle entuudestaan tuttuja niin se on pääasia.

Mukavan tilava huone 

Löytyi jääkaappi ja mikrokin

Matkanteko taittui mukavasti. Tällä kertaa olimme kerrankin hyvissä ajoin illalla perillä, koska molemmilla oli vapaapäivä. Majoituimme ensimmäistä kertaa Hotel Hermicaan, Tampereen Hervantaan. Hotelli sijaitsee 8km päässä keskustasta, sopivasti kuitenkin Akaan suuntaan. Hotellissa on 50 huonetta ja lemmikkihuoneet sijaitsivat alakerrassa. Huoneessa oli alusta vesikuppia varten, jääkaappi ja mikro. Autolle sai lämmityspaikan tai paikan autotallista, kummin halusi. Lemmikkilisä oli 10e ja aamiainen kuului hintaan. Koirien kanssa oli kyllä todella positiivinen kokemus majoittua. Erityisesti ympärillä olevat lenkkeilytysmaastot olivat kyllä paremmat kuin monissa Tampereen hotelleissa, joissa ollaan majoituttu tähän mennessä. Oli myös kiva, kun ei tarvinnut hissiä kulkemiseen. Tähän hotelliin menemme varmasti uudelleen.


Aamulla söimme aamupalan ja lähdimme puolen päivän aikaan suuntaamaan Akaalle. Akaan DreamTeam- areenalla oltiin viimeksi 2015 kun kisattiin freestylen alokasluokassa toista kertaa. Kisat olivat samalla Suomen Partacolliet ry:n rotumestaruuskisat. Kilpailukehän koko on 10m x 10m, ja se rajoittuu kolmelta sivulta seiniin ja yleisön puolelta selkeisiin aitoihin. Halli on mattopohjainen ja lämmin (n. +15 astetta). Koirien häkeille ja lämmittelylle on osoitettu oma tila kisakehän viereisessä hallissa. Klo 13.55 oli arvioitu FS ALO ja FS AVO alkavaksi.

Ehdin siinä ennen kehääntutustumista hieman jutella muidenkin kanssa ennenkuin piti lähteä sykkimään. Juttelin erään toisen noutajatanssiparin kanssa noutajan kanssa tanssimisesta ja halusin kuulla, miten heillä on mennyt. Kerroin meidän ongelmista eli 1) vaikea kestää tehdä ilman palkkaa 2) tekeminen on sinne päin ja toisinaan hösötystä eli vasten hyppimistä. Hän kertoi, että ne ongelmat olivat hyvin tuttuja myös heille ja he ovat pitäneet ihan taukoa tanssista sen vuoksi. Tauosta oli kuulemma ollut apua, mutta harmillisesti monikaan kouluttaja ei ole oikein osannut auttaa siinä palkka-asiassa. Suomessa ei ole montaa noutajatanssijaa ja varmaan senkin takia se on monille kouluttajille vähän tuntemattomampi alue. Meilläkin Dana on nimenomaan sen tyyppinen, että sen top 1 päämotivaatio tekemiseen on se palkka, toisin kuin Haltilla, joka palkkaantuu kivasti jo pelkästään siitä tekemisestä, vaikka onkin myös ahne. Se ero näkyy niillä myös samalla sen tekemisen tarkkuudessa. Noutajien kanssa meneminen ei ole niin helppoa kuin ehkä päällepäin saattaisi jotkut luulla.

Kehääntutustumassa kävelimme koko kehän läpikotaisin ja Dana haisteli siellä jonkin verran. Sitten teetin muutaman tempun ja palkkasin lelulla. Toisinaan treeneissä käytän lelupalkkaa, mutta vähemmän. Dana innostui lelusta, mutta oli silti vähän silleen, että missäs se varsinainen palkka on. Pitihän minun vielä sitten palkata nameillakin sitten kun saavuttiin häkin luo niin sitten Danakin näytti perin tyytyväiseltä. Kävin sen jälkeen vielä nopeasti tanssimassa musiikkiin koreon kehässä, varmaan eka kerta kun tein niin koko kisataipaleemme aikana. Olimme viimeisenä esiintymisvuorossa avoimessa luokassa. Ennen vuoroamme tanssin ohjelman itsekseni lämmittelyalueella, joka oli tosi pieni. Sitten tein muutaman tempun Danalla. Ei voinut tosiaan tehdä kuin muutaman, koska alusta oli liukas enkä halunnut ottaa sen suhteen riskejä.


Vaikkei minua nykyään juurikaan jännitä Danan kanssa meneminen niin silti jostain hiljaa hiipi jännitys kun odottelimme kehän ulkopuolella vuoroamme. Mistähän se lie tuli, olisiko ollut vähän epävarmuutta kun oli uusi ohjelma. Koitin karistaa sen kuitenkin mielestäni ja ajatella, että koskaan ei tiedä vaikka tanssittaisiin viimeistä kertaa, nyt täytyy siis nauttia, että me ollaan täällä tänään yhdessä! Elämästä kun ei koskaan tiedä mitä yllätyksiä se heittää tielle. Jännitys lähti kehässä heti alussa pois, tuntui että oli vain hyvä olla ja Danastakin näki saman. Alku meni tosi kivasti ja ehdin jo ajatellakin sitä siinä samalla mielessäni. Sitten melkein puolivälissä alkoi vähän Danalla ajatus herpaantumaan ja tuli kontaktikatkoja. Silti kuitenkin teki, mutta kontaktikatkojen vuoksi katkonaisesti. Se lisääntyi etenkin ohjelman keskipaikkeilla, jolloin meidän yksi suunniteltu vaativampi liike jäi kokonaan näyttämättä, harmi. Loppuliikkeissä oli vaativuutta, mutta niissä Dana jäi välillä katselemaan kehän ulkopuolta. Saatiin kuitenkin ohjelma loppuun ja minua lähinnä hymyilytti loppuliikkeessä,  kun ajattelin että onhan se Dana melko veijari kyllä. Menin ulos palkkaamaan sen ja sitä se ei tietenkään entuudestaan tiennyt. Minulle jäi parempi fiilis tästä esityksestä kuin viimeisimmistä kisavedoista, sillä alku meni tosi kivasti ja muutenkin kokonaisuudessaan teki paremmin kuin viimeisimpinä parina kertana.

Tämän kisan anti oli meille silti enemmän kuin osasin odottaakaan. Vihdoin ratkesi se syy meidän ongelmiin! Tai näin ainakin uskon. Tällä kertaa nimittäin tuomarit ensimmäistä kertaa olivat kaikki yksimielisiä siitä, mistä Danan käytös johtuu. Sijoituimme muuten tosi kivasti freestylen avoimen luokan 3. sijalle! En olisi uskonut että pääsisimme palkinnoille, sillä avoimessa oli niin monia kivoja esityksiä. Kun mentiin kättelemään tuomareita niin tuomarit alkoivat puhumaan paljon siitä palkka-asiasta, että Dana jäi selvästi siihen kiinni ja sitä kannattaa tosissaan miettiä, miten sen asian kanssa toimisi. Sanoin, että se on ollut meillä iso ongelma. Se palkka on sillä niin paljon mielessä, että se vaikuttaa sen tekemiseen. Oli kuitenkin ihan mahtava asia, että tuomarit olivat kaikki huomanneet, että mikä sen tekemisessä nyt oikein tökkii! Se on nimittäin vaivannut minua jo pitkään kun en ole ollut täysin varma syystä.


Dana
Tulos: FS AVO 156p, 3.sija

Mari Väänänen: Koiran keskittyminen oli jossain kehän ulkopuolella, loppupalkassa? Hyvä musiikki ja jotenkin uskoisin, että kiva koreografia jos koira olisi mukana paremmin. Ohjaaja liikkuu kauniisti. 75/78, 153p

Nadja Böckerman: Koiralla ajatus hieman palkassa. Alku oli hieno, sitten ajatus alkoi rakoilemaan =) Paljon kivoja yksityiskohtia, olisin toivonut jonkin haastavamman liikkeen. Kaunista ohjaamista ja eläytymistä ohjaajalta. Mieti, onko näkyvillä/tiedossa oleva etäpalkka paras palkka koiralle. 78/80, 158p

Salla Haavisto: HIENO ALKU! Nurkassa selkeesti häiritsi joku, josta kontaktikatkoja. Osa liikkeistä jäi vähän kesken. AVO-luokkaan kaipaisin myös hieman lisää vaikeampia liikkeitä. Tämä oli kuitenkin ihana ohjelma, toivottavasti teidät nähdään vielä kehässä   77/80, 157p


Palkinnoksi saimme _aivan_ ihanan skumppalasin, jossa luki "It takes two to Freestyle". Ehkä yksi ihanimpia palkintoja ikinä! ❤ Lisäksi saimme puruluita, säilykelihaa ja ihanan keltaisen ruusukkeen. Kyllä oli kivat palkinnot kertakaikkiaan. Juttelin vielä pikaisesti Sallan kanssa Danan ongelmasta. Salla on tulossa helmikuussa kouluttamaan meitä tänne pohjoiseen niin hän tuumasi, että hänellä voisi olla vinkkiä siihen, mitä sille asialle voisi tehdä. Odotan kyllä sitä tosi paljon! Nyt täytyy alkaa työstämään tätä ongelmaa kun vihdoin syy selvisi. Jälleen erittäin hyvää kokemusta saatiin tästä reissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti