maanantai 29. joulukuuta 2014

Merilevää, elokuvia ja mätsärit

Tilasin hieman lisäystä pakkaseen raakaruoan merkeissä. Kanankauloja tuli 10 kg, merilevää 0,8 kg ja lohiöljyä 0,9 kg. Lisäksi sain Viskaalin tilalta jouluriehasta 3 kassillista naudan luita, kiitos heille. Pakastin onkin nyt ihan täynnä kun siellä on 5 treenilintua, jauhettuja kasvis- ja lihapötköjä, sian ja naudan luita, broilerin siipiä ja kauloja, öljyä, raakapyöryköitä... Ja tytöt tykkää ;)

Tytöt ovat nyt parin viikon ajan saaneet merilevää. Merilevä tunnetaan  maailman ravintoainerikkaimpana kasvina. Siitä on paljon hyötyä koiralle, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja, tyydyttämättömiä rasvoja ja kivennäis- ja hivenaineita. Riittävä hivenaineiden saanti on etenkin tärkeää pennuille, aktiivisille koirille, tiineille ja imettäville nartuille sekä vanhuksille. Merilevä vilkastuttaa aineenvaihduntaa, parantaa ruoan hyväksikäyttöä ja ruokahalua, parantaa karvanlaatua ja kiiltoa, nostaa hedelmällisyyttä... Merilevä sisältää algiinikuitua, joka sitoo elimistöstä haitallisia aineita (myrkyt, saasteet) ja poistaa ne ulosteen mukana. Merilevä sisältää vähän kaloreita ja rasvaa, joten se ei lihota koiraa. Merilevä vahvistaa turkkia, kynsiä ja hampaita. Merilevän on havaittu pienentävän hyvänlaatuisia kasvaimia. Merilevässä on paljon suolaa, joten se tulee huomioida muussa ruokinnassa. Annostelu Kennelrehun merilevässä on 1/4 tl / 2 painokiloa kohti.

Halti on innostunut koirien elokuvista. Mieheni keksi yhtenä iltana näyttää Squirrel TV:n film for dogs-elokuvan oravista niin Halti oli katsellut ruutua niin intensiivisesti, ettei muuta halunnut tehdäkään. Se oli katsonut koko elokuvan (n. 30 min.) kokonaan ja sen jälkeen ollaan lyhyempiä pätkiä sille näytetty niin se on seurannut ihan innoissaan ja heiluttanut häntää. Laitettiin yksi ilta kettu-elokuva näkymään, mutta ilmeisesti siinä ei ollut tarpeeksi draamaa, koska sitä Halti ei seurannut niin innoissaan.

Ja Danaa kiinnosti ne linnut..


Halti kävi tänään mätsäreissä pitkästä aikaa. Mätsärit pidettiin pienessä hallissa, jossa emme olleet käyneet aikaisemmin. Koirat olivat aika lähekkäin siellä ja Halti äänteli aluksi, mutta sain sen sitten suht pian rauhoittumaan. Kehät starttasivatkin jo ennen aikojaan ja hyppäsimme sinne vähän lennosta kun oltiin ulkona pisureissulla ja kun tulimme sisälle meidät kutsuttiinkin jo kehään. Siinä meinasi jännitys iskeä, mutta onneksi Halti keskittyi välittömästi ja käyttäytyi kehässä näppärästi. Halti sai punaisen ruusukkeen, tuomari kommentoi sen verran, että Halti oli malttavaisempi verrattuna siihen toiseen kaveriin. Punaisten kehässä oli kaikki punaisen saaneet koirat ja sieltä valittiin kaksi koiraa BIS-kehään. Halti ei sinne päässyt, mutta tämä oli arvokasta kokemusta jälleen meille ja kun on ollut pitkä tauko näistä hommista. Haltin painikaverilla Hertalla meni myös hienosti, ensimmäistä kertaa mätsäreissä ja sai sinisen ruusukkeen.

Kuva: Rallyhaukut

Hunni sai punaisen! 
(Ei kovin mallikas kuva kun koitin yksin filmata)

Tässäpä kuva kesältä painikamuista, vas. pikku Hertta, Ronja, Halti ja Dana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti