torstai 10. joulukuuta 2015

Danan ruokavaliopäivitys

Kävimme Danan kanssa eläinlääkärin luona kontrollissa. Iho on ollut nyt oireeton ja rauhottui silloin jo ensimmäisten hoitoviikkojen aikana. Dana on ollut eliminaatioruokavaliolla jo 9 viikkoa, ja saanut pelkkää poroa ja perunaa. Eläinlääkäri tutki Danan ja sanoi, että se on oikein hyvännäköinen eikä missään ole mitään huomauttamista. Lisäksi kehui turkin kuntoa ja Danan painoa. Kylkikaari erottuu kauniisti ja sanoi, että Dana on ihannepainossa. Eläinlääkäri sanoi, että voin olla hyvilläni Danan ruokavaliohoidon onnistumisesta.


Oli mukava kuulla, että tilanne on hyvä. Sanoin, ettei aina ole ollut helppoa kun Dana on saattanut ehtiä syödä jotain pientä jostain ennen kuin olen ehtinyt kissaa sanoa. Onneksi sitä ei ole sattunut niin usein kuin olisi voinut, kuitenkin labradori kyseessä, joka kyllä imuroi kaiken ruoan mitä sattuu löytämään.

Lenkkikuva, lunta sateli reippaasti

Teimme ruokavaliosuunnitelman Danalle nyt taas joksikin aikaa eteenpäin. Nyt poron ja perunan sekaan lisätään keitettyä porkkanaa. Jos se menee hyvin, kokeillaan sian nahkaluuta. Jos menee hyvin niin voi lisätä myös sianlihan. Jos sekin menee hyvin niin lisätään hevosen luu. Lisäksi hevosenliha jos kaikki menee hyvin. Sen kokeilun jälkeen kokeillaan vielä maissia keitettynä. Sitten kontrolli. Jos jonkun ainesosan kohdalla alkaa reagoimaan, niin lopetetaan testaus ja ollaan kolme viikkoa perus eliminaatioruokavaliolla, jonka jälkeen kokeillaan seuravaa, eri ruoka-ainetta. Porkkanakokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin eikä mitään oireita ole tullut.


Halti naudan luun kimpussa

Lisäksi Danalle saa nyt antaa poron lisäksi hirveä ja peuraa, sillä ne ovat hyvin samantyyppisiä riistoja poron kanssa. Poroa olen saanut ostettua kuivattuina makupaloina mustista ja mirristä ja olen myös tehnyt poromakupaloja itse. Lisäksi olen antanut poronkorvia, jotta hampaat saavat töitä, sekä poron luita. Poron luut ovat pehmeitä ja aika turvallisia luita, jotka voi antaa kokonaisina jos koira ei hotki niitä. Olen valikoinut Danalle vähän isompia luita, jotta söisi ne rauhallisemmin. Mielenkiinnolla seuraan mitä tämän kokeilun myötä paljastuu.

Dana herkuttelee porolla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti