keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Agilityä ja Nose Workia

Olen ollut jo kuukauden päivät enemmän ja vähemmän sairaana. Välillä tuntui, että tämä sitkeä flunssa alkoi jo hellittää, vaan sitten se tuli uudestaan ja kuume noussut useampaan otteeseen. Sehän on tietysti huono yhdistelmä aktiivisten koirien kanssa. On pitänyt hieman luovia. En ole voinut tyttöjä juuri lenkittää, vaan mies on hoitanut sen puolen. Tosin pakkaset ovat myös vaikuttaneet, ettei kunnon lenkkejä ole voinut nyt tehdä. Siispä olen ollut kyllä niin hyvilläni tuosta Nose Workin olemassaolosta, sillä olen voinut tehdä tytöille sisätreenejä sen parissa. Noin kolme hajukertaa on maksimi, sitten treenit on taputeltu ja tytöt alkavat unille. Tässä videonäytettä Haltin kanssa treenatessa. Hieman haastavaa tuo videoiminen samalla kun treenaa, naksuttaa ja palkkaa, mutta jospa tuosta jotain selvää saisi.


Keväällä on tulossa Ouluun Nose Work-kokeet. Ne kiinnostaisivat kyllä, mutta täytyy katsoa mille mallille saadaan vielä ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä siihen mennessä, toivottavasti ehdittäis nekin tässä. Laatikkoetsintä ja sisäetsintä sujuvat jo mukavasti. Halti selvästi tykkää nenänkäytöstä. Se keskittyy myös hienosti etsiessään, sen etsiminen on aika systemaattista ja on selvästi ehdollistunut eukalyptukselle.

Myös agilitya treenattiin yksityisvuoroilla joulun aikaan, koska hallissa oli alennetut hinnat ja treeniryhmämme piti joulutaukoa. Kovilla pakkasilla agility oli päivän pelastus, sillä Dana sai sen myötä samalla aktivointia kun lenkkeily sen kanssa ei olisi tullut kuuloonkaan. Danan kanssa agilityä on tehty vähemmän, joten sen kanssa tehtiin vähän helpompia esteitä ja naksuttelin ja palkkasin sitä kun se itse tarjosi esim aidan yli hyppäämistä.


Haltin kanssa tehtiin sitten noita esteharjoituksia ja ohjausharjoituksia. Halti on tosi motivoitunut namuista ja palkka tulikin sitten namialustalta kun pätkä oli tehty. Halti ei joskus meinaisi malttaa istua alussa ja odottaa lähtökäskyäni niin malttiharjoituksia olen myös koittanut sen kanssa tehdä ja palkata sitä paikallaolosta. Halti on tosi nopea ja saan kyllä juosta ihan tosissaan, että pysyn sen perässä ja joskus en silti pysykään. Kun tehdään ihan oikeaa rataa niin pitää etenkin miettiä mitä seuraavaksi, miten ohjaan, ja pysyn vauhdissa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti