tiistai 28. kesäkuuta 2016

Koiratanssikisoissa

Osallistuimme Haltin kanssa ensimmäisiin koiratanssikisoihin pari viikkoa sitten Oulussa. Oli vähän ikävät jutut siinä pohjalla kun samalla viikolla oli se naapurin koira käynyt kimppuun, mutta onneksi pystyimme osallistumaan kaikesta huolimatta. Nyt mentiin ihan ekstra vähällä treenaamisella kisoihin, kun tuli vähän extempore päätöksenä lähteä kisaamaan sittenkin Haltin eikä Danan kanssa. Meidän tavoitteet kisoille oli, että kaikki saadaan tehtyä ja että Halti olisi hyvin kuulolla. Ennen kaikkea tärkeintä on saada kokemusta molemmille. Kisoissa arvostelevat tuomarit olivat tällä kertaa vastavalmistuneita, uusia tuomareita, joten oli jännä nähdä, kuinka tiukkaa linjaa vetävät.

Käytin Haltin aamulla pyörälenkillä, jonka jälkeen lähdimme ajamaan Oulua kohti. Menin jo hyvissä ajoin paikalle, koska olin ilmoittautunut myös talkoilemaan kisoihin. Tehtävänäni oli kehän rakentaminen ja purkaminen, ja tarvittaessa sitten muita tehtäviä. Aikataulujen mukaan ensimmäisenä oli HTM (klo 12 alkaen) ja sitten freestyle (klo 14 alkaen). HTM-esitykset käytiin kokonaisuudessaan läpi ennen freestyleä palkintojenjakoineen. Oman kerhon kisat kun oli, niin sain toivoa monentenako suunnilleen haluttais kisata. Toivoin, että esiintyisimme ensimmäisenä ja toive toteutui. Freestylen alokasluokassa oli yhteensä kuusi kilpailijaa.

Kuvista kiitos Sari Eskeliselle.

Pujottelua

Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistettiin sirut ja tuomari allekirjoitti kisakirjan tiedot. Yllätykseksemme tuomarit tekivät myös nartuille juoksutarkistuksen, mitä ei ole tehty vielä yksissäkään kisoissa, joissa ollaan oltu. Halti vähän kuikuili kummissaan, että mitä se tuonne intiimialueille menee paperin kanssa, mutta antoi hyvin tarkistaa. Minua ei jännittänyt edes pahasti, sain jotenkin semmoisen flow:n itselle, että pidin itseni kasassa. Minusta oli jännä nähdä reagoiko Halti minun pieneen jännitykseen. Danahan reagoi jos jännitän paljon, mutta Haltista en vielä tiennyt reagoiko se.

Seuraten

Ensimmäisenä kisavuorossa olemisessa on omat etunsa; saa heti sen pois alta, ei ole pitkää odotusaikaa ennen omaa vuoroa vaan voi mennä suoraan kehään ym.. Toki huonojakin puolia ensimmäisenä olemisessa on, mutta tämä oli hyvä meille. Vuoromme koitti ja meidät kuulutettiin esittelyjen kera kehään. Vein ennen kehään menoamme paikoilleen esitykseemme kuuluvan naamioidun vadin. Palkan jätin kehän ulkopuolelle rasiaan odottelemaan. Sitten menimme kehään, asetuimme Haltin kanssa paikoillemme ja annoin merkin musiikille.

Aloitus, Halti katselee että "waaauu.."

Oli hyvä kun Halti katseli ympärilleen ekassa liikkeessä, aivan kuin olisi ajatellut, että "wow, missä mää oon" :D Hienosti lähti tanssimaan kanssani tästä ihmettelystä huolimatta ja oli tosi hyvin kontaktissa koko esityksen ajan! Hämmennys uudesta tilanteesta oli nähtävissä siitä monessa kohdassa esityksen varrella empimisenä ja lopussa kerran rapsutti itseään, mutta kaikki saatiin siitä huolimatta tehtyä, mikä oli tosi hieno juttu! Enkä minä säheltänyt omiani, se on aina positiivista jos onnistun olemaan säheltämättä. Käsiohjausta jouduin käyttämään nyt enemmän Haltin empimisen vuoksi, mutta ei se alokasluokassa ole niin vakavaa onneksi. Epiksissä meillä meni tavallaan paremmin ja Halti ei ollut siellä niin hämillään, mutta olihan tuolla hallissa paljon enemmän elämääkin nyt. Halti ei onneksi jäänyt haistelemaan mitään, mitä esimerkiksi Dana saattaa tyypillisesti tehdä. Olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin meillä meni ja koko tanssista jäi niin kiva fiilis!

Näin sitä tanhutaan Robinin tahtiin ;)

 Minun ympäri kiertämistä

Esityksen jälkeen juostiin palkalle ja Halti sai siinä herkuteltua. Sitten mentiin oman leiriytymispaikkamme luo ja sain monilta kommentteja, että oli mukavan näköistä tanssia. Eräs kanssakilpailija tuli juttelemaan, että meidän esityksen aikaan oli ollut paljon trafiikkia siinä kehän ulkopuolella, että hienosti keskittyi kyllä koira siihenkin nähden. Itse en ollut sitä trafiikkia huomannut kun keskityin niin täysillä Haltiin ja meidän tekemiseen, mutta toki jos Halti olisi siitä häiriintynyt niin olisin sen huomannut. Mahtavasti Halti keskittyi näin ensimmäisissä kisoissaan, vaikka onkin vilkas koira. Sitten jätin Haltin kevythäkkiin ja läksin itse valokuvaamaan ja hoitamaan kuulutuksia. Oli tosi ihana seurata muiden esityksiä, varsinkin kun se oma oli jo ohi eikä enää jännittänyt mikään enää yhtään.

Jalkojen välissä menoa

Kävin jossain vaiheessa vilkaisemassa tulostaulukkoa ja siellä luki kohdallamme 160,34p! Olin aivan, että mitäää! Mitkä pisteet!! Juoksin ihan mielissäni Haltin luo ja sumpittelin tytön läpi, että vitsin ihana tyttö, me tehtiin se! Sitten kun freestylen esitykset olivat ohi, koitti palkintojenjako. Alokasluokassa oli tosi kova taso, jopa neljä KUMA:a tuli ja meilläkin pisteet jäi rimaa hipoen 0,33p alle KUMA:n, joten tosi lähellä oltiin! Ei me kyllä KUMA:a edes lähdetty hakemaan, vaan kokemusta kisaamiseen. Koen meidät enemmän alokasluokan tasoisiksi, joten olisi ollut aika hurja homma tempasta KUMA tässä vaiheessa kun ollaan niin alussa vasta. Toki KUMA:n saaminen on aina ihana juttu, mutta en näe meitä vielä näin aikaisessa vaiheessa avoimessa luokassa. Sijoituimme siis viidensiksi hienoin pistein, tästä on hyvä jatkaa! Halti on virallisesti nyt kuudes Suomessa kisannut lapinkoiratanssija. Syyskuussa on seuraavat kisat meillä Haltin kanssa, jonne lähdemme tällä ohjelmalla. Sen kummempia muutoksia en tule tekemään, sillä pisteistä on nyt jo nähtävissä, että tämä on hyvä ohjelma kunhan saa vaan koiralle lisää varmuutta kisaamiseen. Kehän käytön mietin vaan uudelleen, sillä nyt en näihin kisoihin ehtinyt sitä kovin miettiä ja voitais siirtää painopistettä kehän takaosasta enemmän keskelle.

"Toinen vasen, toinen oikee"

Kahdella jalalla

Tuomariarvostelut:

Katja Tamminen: Kohtuu sujuva ohjelma, joissain kohdin pientä epäröintiä koiralta. Ohjaaja osasi hyvin käyttää "eri korkeuksia". Pusu oli söötti temppu :) 81/83 164p

Hanna Maines: Koira oli paikoin epävarma, mistä aiheutui kieltoja. Kivasti erityyppisiä liikkeitä ja esinettäkin käytettiin monipuolisesti. Tule rohkeasti vain lähemmäs kehän etuosaa. Ohjaaja liikkui kauniisti. 78/78 156p

Susanna Ekblom: Koirakolla tarpeeksi erilaisia liikkeitä alokasluokkaan. Osassa liikkeistä koira tarvitsee selvää käsiohjausta. Mieti vielä rekvisiitan tuomista/sitomista ohjelmaan. Ohjasit hyvin läpi ohjelman :) 80/81 161p


Loppuasento

Puss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti