perjantai 8. heinäkuuta 2016

Vesipelastuskoepäivä

Ilmoitin Danan vesipelastuskokeisiin, jotka pidettiin 19.6. Oulussa. Sää oli melko kurja, joka on nyt tuntunut toistuvan useasti kesäkuun kokeissa. Oli lähinnä pilvistä, tuulista ja sateista. Ajattelin kuitenkin, että kunhan ei ukonilma tule niin se on pääasia. Lähdin ilman mitään ennakko-odotusta kokeeseen kokeilemaan. Ajattelin, että tänään voi hyvinkin olla se päivä kun ei tulekaan sitä ykköstulosta. Meinasi vähän olla sellainen etiäinen aamulla, että näin tulee ehkä käymään.. Alussa oli tuomarin puhuttelu, jossa käytiin yleisiä asioita läpi ja arvottiin avoimen luokan vientiesine. Ja sieltähän tuli dummy, luojan kiitos! Pelastusliivithän meillä on ne hankalimmat olleet, enkä ihmettele, sillä niitä on koiran vähän hankalempi kantaakin. Vuoronumerot arvottiin ja olimme avoimessa luokassa vuorossa viimeisinä.

Kuva: Tanja Loukusa

Kaikista eniten liikkeistä minua jännitti vienti ja oman veneen hinaus. Ensin oli uinti ja veneen nouto 50m. Se meni hyvin, lähetin Danan hakemaan venettä ja Dana vei veneen tolppien sisään. Siitä tuli täydet pisteet. Värväsin kaverin hakemaan ottamaan Danan kiinni niissä liikkeissä, joissa tulin veneellä jälkikäteen rantaan. Keli oli sateinen ja joidenkin kisaajien liikkeiden aikana vettä tuli miltei saavista kaatamalla. Sitten oli esineen vienti 30m. Edelleen satoi, mutta ei kaatamalla onneksi. Lähetin Danan viemään dummya ja Dana vei tosi hyvin perille asti. Siitä tuli täydet pisteet.
Sitten pidettiin tauko.

Kuva: Tanja Loukusa

Kisat jatkuivat sitten liikkeellä hyppy ja veneen hinaus 50m. Olin miettinyt itse mielessäni jo selkeäksi sen toimintakaavion miten toimin. Pidän köyden rullana kädessä, heitän köyden taakseni ja sanon Danalle vene. Sitten siirryn veneen pohjalle istumaan katse kohti koiraa. Kokeessa piti lähettää toiselta puolelta koira ja tätä toista puolta oltiin vähemmän treenattu. Onneksi oltiin kuitenkin edes vähän treenattu, sillä en tiennyt kuin vähän ennen koetta, että se puoli voi vaihdella. Hermoilin tuota liikettä jo sen takia, että siinä liikkeessä etenkin voi möhliä sekä koira että omistaja. Tässä liikkeessä on aika monta vaihetta mitä tulee muistaa. Hyvin se meni kuitenkin ja Dana ei hypännyt köyden päälle onneksi. Tuulenpuuska vaikutti kuitenkin niin, ettei Dana saanut käännettyä venettä tolppien väliin ja meni viisi metriä yli tolppien. Tästä tuli -5 pistettä. Ja aika jännitykseksi muuttui loppukisa. Laskin paljonko olisi varaa menettää, että saataisiin silti ykköstulos. Vielä oli varaa menettää 5 pistettä viimeisessä liikkeessä.

Viimeisenä liikkeenä oli hukkuvan pelastaminen veneestä lähtien 50m. Siinä ei tarvinnut mitään sen kummempia valmisteluita Danalle. Kun hukkuva tippui veneestä niin Dana tiesi saavansa lähteä, en käyttänyt tähän käskyä vaan annoin tytön tehdä kaiken omatoimisesti. Dana lähti viemään rantaan hukkuvaa, mutta näytti siltä, että menee hieman tolppien vierestä. Jännitin ja jännitin.. Katsoin, että kohta tuomari huutaa ajanoton seis ja Danalla tulee ylimeneviä metrejä, vaan ei, Dana teki yllärin! Dana ihan viime hetkellä kaartoi tolppien sisään ja se oli siinä! Aivan uskomaton veto, hienosti korjasi! Tästä tuli siis täydet pisteet. Viimeisen liikkeen pisteitä ei laitettu enää tulostaululle, joten minusta tuntui, että en uskalla uskoa sitä tulosta, ennen kuin näen sen.

Kisat saatiin päätökseen ja koitti palkintojenjako. Dana sai hienosti AVO1 95 pistettä voittaen koko avoimen luokan! Palkinnoksi Dana sai pari possuluuta, herkkuja ja lelun. Herkut menivät kyllä taas Haltille, mutta onneksi Dana saa itselleen sopivampia herkkuja korvaukseksi. Lisäksi saatiin viltti, jossa luki söpösti "läträäjä". Olen niin ylpeä Danasta, uskomatonta vesipelastusta, se on niin sen laji. Vielä pitäisi Danan saada yksi AVO1-tulos, jotta siirtyisimme voittajaluokkaan.

Kuva: Laura Kainulainen

Kisojen jälkeen olemme pitäneet miltei kolme viikkoa taukoa. Danan atooppinen iho tahtoo valitettavasti tykätä kyttyrää liiallisesta uittamisesta, mutta onneksi hiustenkuivaaja on tuonut apua ongelmaan. Päätin kuitenkin, että annan nyt Danan ihon levähtää kunnolla ja aletaan taas likempänä seuraavia kokeita treenaamaan. Tällä viikolla aloitimme treenaamiseen jälleen ja hyvä fiilis jäi treeneistä. Viikon päästä koittaa jälleen kokeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti