keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Oulaisten ryhmänäyttely

Ilmoitin Danan huvikseen Oulaisten ryhmänäyttelyyn, koska se ei ole koskaan osallistunut ryhmänäyttelyyn eikä käynyt suomalaisella tuomarilla. Ilmoitin sen käyttöluokkaan. Tietysti heti sitten näyttelyn lähestyessä huomasin, että jaa nyt sillä alkaa karvanlähtökin, mahtava ajoitus. Turkki ei myöskään ollut järin kiiltävässä kunnossa. Joka tapauksessa Oulaisiin suunnattiin, meni miten meni. 

Näyttely pidettiin urheilualueella. Paikalla tuli olla n. tuntia ennen omaa aikaa, viimeistään kuitenkin klo 12. Olin hieman ennen kahtatoista paikalla ja käytiin ilmoittautumassa. Sitten menimme vielä autoon tunteroiseksi odottelemaan kun ulkona oli aika kova tuuli. Sen jälkeen lähdettiin leiriytymään kentälle Danan ja häkin kanssa. Tutustuin siinä odotellessa pariin toiseen näyttelyyn tulleen kanssa. Vähän meinasi Danalla olla turkissa hilsettä ja yritin sitä saada pois vaan eihän se kaikki lähtenyt mitenkään. Karvaa kyllä lähti, heh!

Sitten tuli meidän vuoro, käyttöluokassa oli kaksi narttua. Toinen narttu oli jykevämpi kuin Dana. Tuomarina toimi Elena Ruskovaara. Elena on miellyttävä tuomari, oikein hymyilevä ja iloinen. Jotain huumoriakin heitti joidenkin kehän laidalla olevien kanssa kesken kehän. On tarkka tuomari ja liikkeet sekä päätä katsoi tarkkaan. Kyseli Danasta ja sanoi, että "taidatkin olla jo kokeneempi konkari" ja käsitteli samalla tosi miellyttävästi Danaa. Juuri tuomarin hyvin positiivisen olemuksen takia veisin hänelle kyllä uudestaankin.


Arvostelu:

Hyvin narttumainen, viehättäväilmeinen keskivahva kokonaisuus. Erinomaiset silmät, turhan keveä kuono. Hyvä kaula, raajat voisivat olla vähän voimakkaamminkin kulmautuneet ja takaosa leveäreitisempi. Erinomainen tuuheus karvassa. Tarpeeksi jämäkkä ylälinja. Reipas liikkuja. Yhdensuuntainen takaa. Miellyttävä ryhti ja esiintyminen.

KÄY-EH, KÄK2

Danahan seisoa tapitti taas kuin patsas, on se helppo esittää. Meidän jälkeen tuli kilpaluokka ja Dana tuli siinä toiseksi. Tuomari kätteli minut ja sanoi iloisesti, että on ihastuttava narttu, mutta hän olisi kaivannut vielä hieman kuonoon paksuutta ja reisiin leveyttä, ja hän onnitteli vielä hyvästä sijoituksesta. Minua lähinnä huvitti tuomarin kommentti erinomaisesta tuuheudesta karvassa, ehkei se karvanlähtö ollut sittenkään mikään kamala juttu. Nyt taidetaan jättää näyttelyt pidemmäksi aikaa, pitää katsoa vienkö sen joskus vielä, mutta nyt ollaan saatu käyttöluokastakin kivat arvostelut ja se riittää toistaiseksi meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti