torstai 7. kesäkuuta 2018

Joka kesäinen riesa

Viheliäiset olennot eli punkit alkoivat ilmaista olemassaoloaan meillä tänä keväänä toukokuun alussa. Löysimme parin viikon sisään yhteensä neljä punkkia Haltista. Ensimmäisen huomasin Haltista kun olin sen vierellä makoilemassa ja se käänsi päätään sivulle. Sitten näin kulmakarvojen välissä jonkun pienen näppylän, jonka tarkistin heti ja sehän oli punkki. Saatiin se onneksi ihan hyvin se irroitettua, mutta kyllä siitä vaan jälki jäi siihen ihoon sekä karvaton kohta. Punkki oli punakka ja melko pieni, eikä ollut ehtinyt olla kauaa kiinni. Tämä on toistaiseksi ollut nyt ainoa kiinnittynyt punkki Haltissa tänä keväänä (kop, kop..).


Yök

No, neljä päivää kului ja eräs aamu menin taas makoilemaan Haltin viereen lattialle, ja katsoin, että mikäs se tuossa sen pään päällä on. Siinähän oli pienen pieni ja tumma punkki sen turkin päällä. Minä pomppasin ylös, ja lähdin hakemaan pinsettejä ja paperia. Aika hitaasti se punkki onneksi liikkui, ja löysin sen Haltista pinsetit haettuani ja turkkia harottuani. Punkki ei ehtinyt kiinnittyä vaan sain sen pinsetteihin napattua hyvissä ajoin.


Sen lisäksi yhtenä iltana ulkoa tullessa huomattiin, että Haltin päässä vipelteli kaksi pientä punkkia, aivan kuin sellaisia pieniä hämähäkkejä, mutta tosi ketteriä. Punkeiksi olivat tunnistettavissa ja ehdittiin napata ne kiinni ennen kuin ehtivät kiinnittyä. Selvästi ne tuonne koiran pään alueelle  ne hakeutuvat ja pyrkivät karvan tyveen. On se vaan kumma, että miksi ne juuri Haltin kimpussa yleensä ovat ja Danasta ei ole niitä löytynyt yhtä paljon? Varmaan turkki vaikuttaa ja se mitä eniten veikkaisin niin Haltilla vaikuttanee se kun se haistelee niin paljon ja käy usein puskia merkkailemassa. Halti myös tekee tappoloikkia puskiin ja heinikkoihin niin ne varmasti vaikuttaa myös, että sieltä saattaa jokunen punkki lähteä matkaan. 

Elektroninen punkkivahti

Haltilla myöskin on ollut enemmän karkotteita käytössä kuin Danalla, joten senkin vuoksi ihmetyttää etenkin punkkien löytäminen juuri Haltista. Se saa kyllä suuresti ainakin epäilemään karkotteiden tehoa. Laitoin huhtikuussa tuttuun tapaan tytöille Biospotix-liuokset, jonka lisäksi aloin syöttämään Haltille pientä määrää valkosipulikapselia. Danalle en ole niitä antanut, koska valkosipulia ei ole testattu sen allergian kannalta. Tilasin molemmille myös elektroniset punkkivahdit sen jälkeen kun nuo punkit olivat löytyneet. Ajattelin, että lisään vielä suojausta ja nimenomaan suosien niitä myrkyttömiä vaihtoehtoja. Ne punkkivahdit ei kyllä harmillisesti kauaa kestäneet, ei edes paria viikkoa, vaikka ihan normaalikäytössä olivat eikä päässeet kastumaan tai mitään. Lähetin viestiä myyjälle ja hän kertoi, että tuotteissa on valmistajan eli Dogmanin takuu, joten hän aikoo lähettää minulle uudet tilalle. Olen kyllä näiden kokemusten jälkeen ollut vähän skeptinen, että liekö niihin punkkeihin auttaa oikein mikään. Onneksi teemme tytöille punkkitarkastuksia ja ollaan melko nopeasti huomattu jos niissä on ollut punkkeja. Toki joskushan ne kiinnittyy aivan ihmeellisiin paikkoihin, ettei niitä välttämättä heti huomaa vaikka kuinka koiran syynäisi läpi. On ne pirulaisia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti