perjantai 1. kesäkuuta 2018

Tarkistuskäynti

Kävimme kolme päivää kyynpureman jälkeen Danan kanssa eläinlääkärissä, koska varasin ajan sinne jo pari viikkoa aiemmin. Danalla on nyt noin kuukauden ajan tullut satunnaisesti valkoista vuotoa alapäästä, yleensä ulkonakäynnin yhteydessä sieltä on saattanut roikkua sellainen limainen klimppi. Ehkä vähän enemmän on myös nuollut itseään sieltä. Etenkin tuon kyytapauksen takia oli tuplasti huojentavampaa että aika oli sinne, jotta samalla voitaisiin tarkistaa paraneminen siitä puremasta. 

Kaksi päivää pureman jälkeen, kaula edelleen turvoksissa

Sattui sopivasti kun tultiin klinikalle niin Danalla roikkui juuri silloin sellainen klimppi taas siellä niin eläinlääkäri näki tilanteen. Eläinlääkäri sanoi, että vaikuttaa emätintulehdukselta, mutta ei pahalta sellaiselta. Emätintulehdus on yleisempää leikatuilla kuin leikkaamattomilla nartuilla. Sen taustalla on todennäköisesti Danan emättimen rakenne, joka on aika piilossa kun yleensä nartuilla emätin on aika "esillä". Eläinlääkäri määräsi hoidoksi aamuisin ja iltaisin emättimen huuhtelun ruiskulla, johon laitetaan laimennettua Betadinea. Iltaisin huuhtelun jälkeen emättimeen on laitettava emätinpuikko viiden päivän ajan. Yöksi pitäisi laittaa myös kauluri, jotta se ei pääse nuolemaan sitä, mutta päädyin laittamaan sille juoksupöksyt sen sijaan. Sen kaulurin kanssa on niin ikävä kompuroida menemään, ettei se varmaan rauhoittuisi sen kanssa kunnolla yöksi. Ihan hyvä, että tulehdus on hoidettavissa paikallisesti, ettei tarvitse antibioottikuuria sen hoitamiseen. Vähän uusia hoitotoimenpiteitä minulle nämä, mutta tässähän sitä oppii. Melkein olisi sama opiskella kohta vähintään eläintenhoitajaksi :)

Lääkkeet

Juteltiin vielä eläinlääkärin kanssa siitä kyynpuremasta, niin eläinlääkäri tarkisti Danan ja sanoi, että turvotus on laskenut hyvin ja vointikin näyttää kohentuneen. Sanoi, ettei laajempiin verikokeisiin näillä näkymin ole tarvetta. Toin Danan virtsanäytteen klinikalle ja eläinlääkäri sanoi, että se oli väkevää, joka kertoo, että munuaiset toimivat. Virtsanäytteessä ei ollut muutenkaan mitään huomautettavaa. Sanoi, että vielä muutaman päivän ajan voisi olla rauhallista ulkoilua ja sitten voi aloittaa lenkkeilyt. Hän myös sanoi, että tänä keväänä kyytapauksia on ollut viime vuoteen verrattuna selvästi enemmän ja ihan päivittäin, joskus jopa kaksikin tapausta päivässä. Onko kyiden määrä lisääntynyt vai tekeekö nämä kuivat ja aurinkoiset kelit sen, voi olla molemmat syynä.. Joka tapauksessa varovainen saa olla ulkona liikkuessaan!

Eläinlääkärikäynnin jälkeen, ilme on pirteämpi jo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti